Преминаване към съдържанието

Интервю с основателя на Rosita г-н Свенсон/ ЧАСТ 1

07 Nov, 2018 3

Въпрос #1: Какво е Rosita Real Foods?

Г-н Свенсон: Rosita Real Foods е малка семейна занаятчийска компания, базирана в Норвегия. Произвеждаме ръчно естествени и сурови екстра-върджин (изключително чисти) морски масла. Нашият основен продукт е екстра-върджин маслото от черния дроб на треската.

Фирмата е създадена от истински норвежци и рибари от стари времена, които знаят всичко за рибните масла от черен дроб. Следваме устойчиви риболовни практики за ръчен улов, като използваме открита лодка с навес на палубата. Нашите масла се произвеждат при пълно отсъствие на химикали и топлинна обработка и така запазват всичките си оригинални мастноразтворими хранителни вещества и мастни киселини в естествената им сурова форма на масло от черен дроб на треска.

Въпрос #2: Защо създадохте компанията си?

Г-н Свенсон: За да насърчим съзнанието за природата и как тя е тук, за да служи на нашето здраве и дълголетие.

Въпрос #3: Как Rosita произвежда маслото си от черен дроб на треска?

Г-н Свенсон: Нашите масла се произвеждат с помощта на вековен и рядък метод, който позволява на черния дроб на рибата да “освободи” маслото, което естествено съдържа – БЕЗ необходимост от топлина, разтворители, химикали, дестилация или каквато и да е друга форма на рафиниране. Това е много рядко при съвременното промишлено производство на масло от черен дроб на треска.

Древните хора от крайбрежието на Северна Норвегия са спазвали принципа на сезоните, който в основата си гласи, че когато прясно уловена риба е изкарана на повърхността и черният дроб е изваден от рибата, смяната в температурата и налягането от океанските дълбини до повърхността причинява естествено изтичане на маслото от черния дроб на рибата. Полученото златно масло е с изключително високо качество. Ето това е, което ще намерите да присъства в “живия” черен дроб на треската. (виж схема Процес на производство – Методът Розита)

Въпрос #4: Как се отнася Rosita към потенциалния проблем на органични замърсители?

Г-н Свенсон: Всичко се прави с уважение към природата. Целият процес се извършва без използване на топлина, химикали или вакуум. Моделирайки естествения процес на почистване на океана, ние използваме смес от полизахариди, които се срещат естествено на дъното на океана. Тя има способността да се свързва с разни органични замърсители и протеини, като оставя незасегнати полезните хранителни вещества. Това е ръчен процес, който не изисква използване на топлина или химикали и ни е предаден от нашите предци.

Следва продължение…

1
Free Gift