Преминаване към съдържанието

Какво представлява хидролизираният колаген?

08 Nov, 2018 184

ХИДРОЛИЗИРАН КОЛАГЕН

Хидролизираният колаген е уникален в своята аминокиселинна структура поради високите си количества глицин, лизин и пролин, които се намират в по-ниски количества в други хранителни добавки с протеини. Установено е, че тези специфични аминокиселини генерират клетъчен растеж много по-бързо, тъй като естествената способност да произвеждат поддържащи количества съединителна тъкан намалява след 25-годишна възраст. Хидролизираният колаген се усвоява по-лесно поради ниското му молекулно тегло и се абсорбира в рамките на 30 минути. Всички аминокиселини съвместно са полезни за репродукцията на клетките, но отличителното за този продукт е, че той въздейства на метаболитните пътища към здравите тъкани.

Хидролизираният колаген е полезен при укрепването на синовиалната мембрана, която държи синовиалните течности между ставите. Той също така помага за обновяването и поддържането на хрущяла, отслабен от прекомерна употреба. Колагенът съставлява 30% от общия протеин в организма и е основният компонент на съединителната тъкан.

Хидролизираният колаген е липсващата връзка при доставянето на аминокиселини като глицин, пролин и лизин, които се изискват от организма за изграждането на съединителна тъкан, за регулиране на клетъчния растеж. Той е от полза за косата, кожата, мускулите, хрущялите, сухожилията и растежа на кръвните клетки. Някои лекари посочват този продукт като новия продукт на века за борба със стареенето.

КАКВИ СА ПОЛЗИТЕ ОТ КОЛАГЕНА ХИДРОЛИЗАТ?

Хидролизираният колагенов желатин осигурява липсващите хранителни връзки на повечето хранителни добавки. Поддържа азотен баланс за подпомагане на свързаната с възрастта загуба на колаген и увреждането на хрущялите. Той е отличен продукт за хора със заседнал начин на живот, които страдат от повтаряща се ставна болка или дискомфорт.

Протеините са основен елемент за поддържането на живота. Тялото съдържа милиони аминокиселини и пептиди, които са по-малки от протеините. Те са от съществено значение за тялото, като регулират функциите на клетките. Съдържанието на глицин в колагена подпомага чернодробната функция при третиране на чужди вещества у хора, изложени по навик или професионално на токсични вещества като химикали, замърсители, алкохол или тютюн. Усещане за бдителност, подобрена концентрация, балансирано настроение, подобрена енергия и повишено чувство за благополучие са отчетени при много от потребителите.

Хидролизираният колаген се различава от желатина, тъй като той се разтваря в студени, топли или горещи течности и не замръзва при охлаждане. Това му свойство позволява приемането на висококачествен протеинов продукт по удобен начин, който отговаря на вашите нужди.