Преминаване към съдържанието

Отпушете артериите и стопете холестерола с рибено масло

07 Nov, 2018 265

Едни от най-полезните и здравословни мазнини се съдържат в рибеното масло. Преди години нашите баби и дядовци са го пиели от шише и с лъжица, но сега то вече се консумира и под формата на капсули. По този начин е спестена неприятната му миризма. Освен с всички ползи за тялото,с рибено масло дори може да свалите и някой друг килограм.

Полезното рибено масло е съдържа особено полезните мастни киселини и се добива от мастната тъкан на рибите. То засилва и укрепва имунната система. Предпазва от рахит, анемия и изтощение след тежко продължително боледуване. Традиционно се предписва при туберколоза на белия дроб и на костите, както и при туберколозен лимфаденит. Признато е за най-доброто средство и срещу кокоша слепота.

Организмът усвоява рибено масло най-добре през лигавиците и кожата. То прониква 7-8 пъти по лесно от зехтина и 6 пъти в сравнение с кравето масло. Затова често влиза в състава на мехлеми за изгаряне и кожни заболявания или се прилага директно.

Лечебните му свойства се дължат най-вече на полиненаситените омега-3 и омега-6 мастни киселини, които предпазват от сърдечносъдови заболявания. Холестеринът в присъствие на тези мастни киселини образува нормални естери, които лесно преминават през кръвоносните съдове.

Едно от най-големите му здравословни ползи е, че прочиства задръстената кръвоносна система и най-вече артериите. То подпомага всички възстановителни процеси в организма. Полезно е също така и при повишен холестерол, риск от стенокардия и инфаркт – след преживени стенокардни пристъпи и при наследствена обремененост, както и при нарушения на мозъчното кръвообращение.

Рибено масло се приема профилактично и може да се пие всеки ден, така, както например аспирина.

Източник www.lechitel.net