Преминаване към съдържанието

Ползите от рибеното масло за бременни и деца

10 Dec, 2018 16

Чували ли сте колко полезно е рибеното масло? Може би знаете, че то е изключително важно за организма Ви. Но знаете ли колко важно е то щом стане въпрос за бременност и отглеждане на здрави деца?

Рибеното масло е от изключителна важност за вас и вашето бебе. Омега – 3 мастните киселини, на които е богато, гарантират правилното развитие на мозъка и нервната система на плода. Но това е само част от положителния ефект, който рибеното масло има върху тялото на майката и плода по време на бременност и след това. Ето останалите:

Противовъзпалителен ефект и подобряване на имунитета при детето

Съдържанието на Омега-3 мастни киселини, прави рибеното масло със силен, противовъзпалителен ефект и в същото време подсилва имунната система на детето.  Неправилното функциониране на имунната система, води до алергии към ядки, яйца, мляко и пшеница. Когато тялото на детето ви реагира на тези иначе толкова безвредни храни, често това води и до допълнителни усложнения, които можете да избегнете.   Приемайки рибено масло по време на бременност и кърмене, ще си гарантирате, че ще избегнете алергии, обриви, подуване, повръщане и хрипове при бебето.

Намалява риска от развитие на екзема

Множество проучвания сочат , че приема на рибено масло значително намалява риска от поява на екземи. Докозахексаеновата киселина и ейкосапентапеларгоновата киселина потискат възпаленията и намаляват вероятността от кожни заболявания, свръхчувствителност и екземи при бебето.

Развитие на нервната система и мозъка на бебето

Препоръчително е да продължавате да приемате рибено масло и след раждането, по време на кърменето. То стимулира развитието на нервната система на плода . Ако приемате след раждането, предавайки се на бебето чрез кърмата, рибеното масло подобрява ранното развитие на мозъка, зрителната система и двигателните функции на новороденото. Човешкият мозък използва много голяма част от мастните киселини, за това всяка майка трябва да се погрижи да ги приема в нужните количества. Нуждата на плода от докозахексаенова киселина е най-голяма през последните 3 месеца от бременността, защото тогава в плода се произвеждат най-много мозъчни клетки.

Намалява риска от след-родилна депресия

След раждането, нивата на Омега-3 мастни киселини спадат драстично в кръвта на майката и това води до след-родилна депресия.  При пациенти с симптоми на депресия, също се наблюдава ниско съдържание на Омега-3 мастни киселини в кръвта. Тоест, за да избегнете след-родилната депресия, се опитайте да консумирате по-голямо количество риба или приемайте рибено масло под формата на добавки.

Намалява риска от преждевременно раждане

Преждевременното раждане може да доведе до редица проблеми като например дефекти свързани с говора, паметта, възприятието, логическото мислене и др. Редовният прием на рибено масло може да намали значително вероятността от преждевременно раждане и да осигури на майката една спокойна и нормална бременност.

Aко искате да приемате рибено масло по време на бременността и след това, важно е преди това да се консултирате с лекуващия си лекар.

Друго важно нещо е да изберете правилно рибеното масло, което ще приемате. Трябва много внимателно да подберете рибеното масло. Убедете се, че то е чисто рибено масло без добавени синтетични витамини и други добавки. Приема на една капсула рибено масло на ден, по време на бременността и в първите няколко месеца на кърменето би била изключително полезна както за вашето здраве, така и за здравето на вашето бебе.

Друг начин да приемате  рибено масло е чрез консумацията на по-големи количества риба. Избирайте мазни риби. Също така трябва да се погрижите рибата ви да е уловена от възможно най-малко замърсени води или био рибарници.  Ако това ви се струва по-сложна задача, просто се доверете на чистото рибено масло Rosita. Създадено по специална, норвежка технология и извлечено от риба, живееща в най-чистите води на северните морета, рибеното масло Rosita e напълно натурално, с доказано качество и без добавени синтетични витамини. То ще осигури на вас и детето ви необходимите:

  • Омега -3 мастни киселини;
  • Така ценния витамин D;
  • Витамин А.

Поръчайте своето рибено масло Rosita още сега!

1
Free Gift