Преминаване към съдържанието

Твоето решение срещу сухата кожа през зимата

15 Feb, 2019 5

Забелязвали ли сте как през зимата кожата става значително по-суха и раздразнена от останалото време на годината? Дори през пролетта и лятото да е мазна или от смесен тип, през зимата става суха, изглежда сива и изтощена. Ноктите се чупят и нацепват повече, а косата става слаба, накъсващата се и с цъфтящи краища.

Защо е така?  И какво да направите, за да се промени?

Всички тези неприятни усещания се дължат на зимните условия, които са много голям враг на красотата ви. Коя жена обаче иска да има груба кожа, невзрачен маникюр и безжизнена коса?  И трябва ли да се примирявате с тези неща само защото навън е студено?

За щастие, отговорът е НЕ!

 Ако искате да я поддържате красотата си на ниво без значение от сезона, ще трябва да се запознаете по-добре с един много важен за нея елемент – колаген. Колагенът влиза в състава на много голяма част от тъканите в тялото ви и поддържа красивият ви външен вид. Ако искате да се погрижите за себе си през зимния сезон, а и не само през него, доверете се на помощта на колагена. Ето защо:

Какво е колаген?

Това е протеин, който изгражда съединителната тъкан, очите, кожата, зъбите, костите и т.н. С негова помощ се грижите за здравето на цялото си тяло и поддържате красотата си. За да изглежда кожата ви добре, тя трябва да е еластична и плътна. Именно това прави достатъчното количество колаген. Тялото ви само създава нужното количество колаген когато сте млади, но с времето това става все по-трудно.  До 25-тата година може би няма нужда да полагате толкова големи усилия, но след това количеството на колаген в тялото ви започва постепенно да намалява. Точно поради тази причина се появяват бръчките, умореният вид, болките в ставите и костите. Колагенът изгражда много голяма част от кожата ви, той може да достигне 74% от нея. Ето защо, ако искате да поддържате красотата на кожата си, трябва да доставяте на тялото си достатъчно количество колаген.

 

Защо колагенът ви е най-нужен през зимния сезон?

Както вече разбрахте, ниските температури и студеният вятър могат да изсушат кожата ви и да и навредят сериозно, а колкото и да ви се иска няма как да ги избегнете. Можете да я предпазите, ако си набавяте достатъчно колаген чрез хранителните продукти и с помощта на правилните хранителни добавки. Храните, които подпомагат синтеза на колаген са лук, боровинки, тиквени семки, риба, моркови, пилешка кожа, соя, овесени ядки, смокини, кайсии и червено цвекло. Колагенът поддържа нормалните нива на влажност на кожата ви през зимния сезон. Опитайте се да вкарате в менюто си поне няколко от по-горе изброените хранителни продукти, за да набавите на тялото си естествен колаген.

 

Можете ли да си набавите колаген чрез хранителни добавки?

Нека започнем с факта, че ултравиолетовите лъчи унищожават колагена и нито един козметичен продукт не е в състояние да спре това тяхно действие. На кожата ви е необходим естествен колаген, за да можете да бъдете сигурни, че тя е здрава и подхранена. Ако искате да се погрижите за нея, не залагайте само на кремове и скъпи козметични продукти. Както вече разбрахте, можете да си набавите колаген чрез хранителни продукти. Можете обаче да го направите и чрез хранителни добавки, най-добрата от които е хидролизираният колаген.

Той е разграден и е във форма, която е най-лесна за усвояване от организма. Ако приемате колаген в тази негова форма ще можете да бъдете сигурни, че той ще е напълно ефективен и ще бъде приет от тялото ви на 100%.

Хидролизираният колаген на  Great Lakes Gelatine е чудесно решение в този случай. Създаден от говеждо месо по напълно натурален начин, без добавени синтетични елементи, този колаген ще осигури на цялото ви тяло нужните аминокиселини, за да бъде то здраво.

Приемайте само по 2 супени лъжици дневно и ще усетите как:

  • Метаболизмът ви се засилва;
  • Ноктите ви стават по-здрави и не се чупят;
  • Кожата ви е по-плътна и еластична. Фините линии и бръчки се изглаждат;
  • Кожата ви е по-хидратирана и гладка;
  • Косата ви е гладка и блестяща, без накъсани и изтощени краища.

 

1
Free Gift