Преминаване към съдържанието

Защо колаген от пасищни животни?

05 May, 2023 70

Колагенът от пасищни животни е хидролизиран колаген (колагенови пептиди), добит от животни, отглеждани на открито и захранвани с трева и растителност от естествената им среда. Колагенът от пасищни животни е продуктът, който трябва да търсите, ако искате да стимулирате производството на колаген в организма си и да се радвате на красива кожа, здрави кости, силни мускули, плътна коса и хубав маникюр. Той е с по-високо качество, тъй като животните, от които е получен, са отглеждани при строги стандарти. Един от тези стандарти, както вече се досещате, е именно диетата.

Говедата, хранени със зърно, имат слаба имунна система поради начина си нa хранене, така че те получават антибиотици, за да останат здрави. Антибиотиците засягат качеството не само на месото им, но и на костите, ставите и сухожилията, които се използват за производството на колаген на прах.

Говедата, хранени с трева, не се нуждаят от такива антибиотици, тъй като сами намират храната си по пасищата и приемат храните, за които е предназначена храносмилателната им система. Техните кости, стави и сухожилия остават силни и здрави и в резултат на това от тях се извлича по-качествен колаген.

Колагенът от пасищни животни е без токсини 

Наред с антибиотиците, има редица други химически вещества, които могат да се съдържат в колагена, получен от животни, отглеждани на закрито и захранвани със зърнени култури. Освен че развиват резистентност към антибиотици, те могат да поемат и много пестициди и ГМО чрез храната си. Животните в такива ферми често живеят в лоши условия и не се хранят пълноценно, което води до нуждата от изкуствено стимулиране на растежа им чрез стероиди и хормони. Всички вещества, с които тези животни са третирани или са попаднали в организма им чрез храната, попадат в колагена, извлечен от тях, а от там – и в нашето тяло.

Пасищните животни са щастливи животни 

Ако приемате месо от пасищни животни, то тялото ви ще получи повече ценни хранителни вещества и по-малко вредни наситени мазнини, отговорни за високото кръвно налягане и лошия холестерол. Така например полезните мастни киселини Омега-3 и Омега-6 са до 4 пъти по-концентрирани в месото на пасищно отглежданите телета в сравнение с месото на тези, хранени със соя, зърно и други добавки. Същото се отнася до съдържанието на витамин Е и В, на калций и магнезий, както и на протеини - включително колаген. 

Пасищните животни се радват на зелена трева, чист въздух, слънце, пространство и естествена среда. Те се отглеждат във ферми, разположени в екологично чисти райони. Това ги прави по-щастливи, а колагенът, получен от тях – с повече ползи за здравето.

И така, защо да избереш колаген от пасищни животни?

  • Получен е от здрави и щастливи животни;
  • Не съдържа токсини като остатъци от антибиотици, хормони, стероиди, ГМО и пестициди;
  • Защото така подкрепяш фермите и хората, избрали по-трудния и бавен, но по-устойчив и етичен начин за отглеждане на животни.

Защо ние избрахме хидролизиран колаген от пасищни животни

Нашата мисия е твоята стъпка към по-здравословен и пълноценен живот. С колагена от пасищни телета RealFood сме сигурни, че ти предлагаме най-доброто. Тoй съдържа 100% чисти колагенови пептиди от пасищни телета, отглеждани в Бразилия. Страната разполага с най-многобройните стада в света – 90% от тях се отглеждат на свобода и се захранват с трева и растителност.

1
Free Gift