Преминаване към съдържанието

Какво трябва да знаеш за здравословното хранене и хранителните добавки?

09 Nov, 2018 7

Искаш да живееш дълго. Да изглеждаш по-млад от колкото всъщност си. Да будиш възхищение сред близките си с отличното си здраве и външен вид, без значение от възрастта ти. И за това полагаш усилие. Движиш се всеки ден, храниш се здравословно, купуваш само висококачествени храни, които да помогнат на теб и любимите ти хора да бъдете здрави и да живеете щастливо.

Но достатъчно ли е това?  Сигурен ли си, че храната, която приемаш, е достатъчна да осигури на тялото ти онова, от което се нуждае? Дали не е добре да включиш и нещо допълнително към ежедневното си меню?

Ето какво представлява здравословното хранене, защо е толкова трудно и как да помогнеш на тялото си да бъде здраво като комбинираш балансирана, здравословна диета с хранителни добавки:

КАКВО ТОЧНО ПРЕДСТАВЛЯВА ЗДРАВОСЛОВНОТО ХРАНЕНЕ?

Здравословното хранене е това, което може да ти осигури правилното количество енергия (калории или килоджаули), от храни и напитки, за да поддържаш в норма енергийния баланс на тялото си. За енергиен баланс можем да говорим тогава, когато калориите, приемани с храната всеки ден, са равни на калориите, изразходвани от тялото ти. Тези калории са ти нужни, за да изпълняваш без проблеми ежедневни задачи като ходене и тичане, но и за всички функции на тялото, за които често дори не се замисляш. Процесите като дишане, изпомпване на кръвта в тялото и мислене също изискват калории.

Знаеше ли, че мозъка ти изразходва около 600 калории всеки ден?

Така че, храните и напитките дават калориите, от които имаме нужда, за да протича ежедневието ти по най-правилния начин. Въпреки това, избраните  храни и напитки трябва да бъдат правилните и в правилните пропорции, за да ти помогнат да останеш здрав.

Запитай се: можеш ли да осигуриш на тялото си всички необходими хранителни вещества, или може би имаш нужда от помощ?

ЗАЩО ДА ПРИЕМАШ ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ, АКО СЕ ХРАНИШ ЗДРАВОСЛОВНО?

Въпросът с добавките е много объркващ за повечето хора. В края на краищата, не трябва ли храненето с висококачествени, пресни, пълнозърнести и свежи храни да предоставя всички необходими витамини, минерали, антиоксиданти и други хранителни вещества, от които тялото се нуждае?

Краткият отговор е, че дори и при перфектна диета, много неща – включително замърсените  почви, в които се отглеждат зеленчуците, съхранението и транспортирането на храната, повишените нива на стрес  и токсичната среда – правят невъзможно получаването на всички хранителни вещества от храните, които ядеш. Изследванията показват, че включването на хранителните добавки към здравословната диета може да доведе до оптимално здраве.

Разбира се, не е нужно да прекаляваш и да се заредиш с огромно количество от всякакви видове добавки. Но е необходимо да осигуриш на тялото си няколко определени, които значително ще подобрят здравето ти. Ето кои са те:

КОИ ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ДА ВКЛЮЧИШ В МЕНЮТО СИ?

ВИСОКОКАЧЕСТВЕН МУЛТИВИТАМИН

Избери такъв, който да включва високи дози терапевтични количества – не препоръчителните дневни квоти – на разнообразие от витамини и минерали. Така плодовете и зеленчуците, които приемаш, ще имат добър помощник в грижата за твоето здраве.

 

ВИТАМИН D

Дефицитът на витамин D е епидемичен, като до 80% от хората имат недостиг на този витамин в тялото си.  Витамин D3 подобрява обмяната на веществата чрез повлияване на повече от 200 различни гени, които могат да помогнат за предотвратяване и лечение на болести като диабет и метаболитен синдром. Ето защо е важно да се убедиш, че добавката, която приемаш, ще ти осигури достатъчното количество витамин D.

Рибеното масло Rosita ще ти осигури дозата витамин D, от която се нуждаеш!

 

ОМЕГА-3 МАСТНИ КИСЕЛИНИ

Тези важни мазнини подобряват инсулиновата чувствителност, понижават холестерола, като понижават нивата на триглицеридите и повишават нивата на добрия холестерол, намаляват възпалението, предотвратяват образуването на кръвни съсиреци и намаляват риска от сърдечни пристъпи. Те са изключително важни за поддържането на здравословен начин на живот, но често ни е трудно да си набавим необходимото количество с храната.

Ето за какво още са полезни Омега-3 мастни киселини и кой продукт ще ти даде точно това, от което тялото ти се нуждае.

 

МАГНЕЗИЙ

Повече от 300 ензими в тялото ти разчитат на магнезий. И подобно на витамин D, проучванията показват, че много хора по света не получават препоръчани количества, което води до увеличаване на възпалението и други здравословни проблеми.Ето защо ежедневният прием на магнезий ще ти осигури пълноценен сън, по-лесно справяне със стреса и ще намали болката и възпаленията в тялото ти.

Поръчай още сега магнезий, който се абсорбира лесно от организма и има незабавен ефект!

 

ХИДРОЛИЗИРАН КОЛАГЕН

Колагенът е важен градивен елемент на тялото ти. Известен като „лепилото” което го държи  тялото ти здраво, той е изключително необходим за запазването на кожата здрава и еластична, за защита на органите в тялото ти, за здрави и силни кости и още редица състояния. За  съжаление, след определена възраст, тялото ти започва да губи все повече  от този ценен елемент, а на теб ти става все  по-трудно да си го набавиш само с храната. Ето защо, добре е да включиш хидролизирания колаген в менюто си.

Поръчай хидролизиран колаген още сега!