Изключителна чистота

Маслото от черен дроб на Европейската химера на Rosita™ се добива от уловена дива риба, живееща в едни от най-чистите води в света, и е широко тестван от независими лаборатории за тежки метали и други замърсители на околната среда. Тестването на всяка партида от трети страни доказва, че маслото от черен дроб на Европейската химера на Rosita™ е свободно от вредни нива на замърсители; дори без процеса на дестилация, който повечето рибно-маслени продукти трябва да преминат за отстраняване на замърсителите. Rosita използват само уловена дива Европейска химера, живееща сред най-чистите води в света, не се изисква химическа обработка за да се гарантира чистотата. Резултатът е чисто масло, с всички негови естествено срещащи се полезни съединения, непокътнати и в техните био-налични форми.

ТЕЖКИ МЕТАЛИ

Благодарение на чистотата на източника на черния дроб – Европейската химера – маслото не съдържа живак, кадмий и олово, и е с много ниски нива на общото количество арсен. По-голямата част на наличния арсен е органичен арсен. Лабораторните изследвания на всяка партида показват, че органичните съединения на арсена, намерени в рибата, са практически нетоксични.

БЕНЗОПИРЕН

Бензопиренът принадлежи към класа химикали, наречени полициклични ароматни въглеводороди (ПАВ), които се срещат в природата в следствие на изригването на вулкани и горски пожари. И все пак, това химично съединение се освобождава и пи човешката дейност – при процеса на горене на ралични изкуствени материали.

Регламент на Комисията (ЕС) № 1881/2006 определя максималното съдържание на бензопирен. За масла и мазнини (с изключение на какаово масло), предназначени за директна консумация от човека или влизащи в съства на други храни, максималните нива (мкг/кг мокро тегло) са 2 мкг/кг.

Бензопиренното съдържание на маслото от черен дроб на Европейска химера на Rosita™ е 0.26 мкг/кг. Това е изключително ниска стойност. Например, максималните нива, определени в Регламент (ЕС) № 1881/2006 на Комисията за кърмачета и преходни храни, включително мляко за кърмачета и преходно мляко, е 1 мкг/кг.

УСТОЙЧИВИТЕ ОРГАНИЧНИ ЗАМЪРСИТЕЛИ

ДИОКСИНИ, ФУРАНИ, ДИОКСИНОПОДОБНИ ПХД И ПХДФ

Маслото от черен дроб на Европейска химера на Rosita™ се придържа към строгите изисквания за диоксини (полихлорирани дибензо-диоксини или ПХДД), фурани (полихлорирани дибензо-фурани или ПХДФ) и диоксиноподобни не- и моно-орто-заместени ПХБ (полихлорирани бифенили), определени от стандартите на Европейската комисия (ЕК). Анализът се базира на методологията за изпитвание на еквивалента на токсичност на Световната здравна организация (СЗО).

То отговаря също и на строгите европейски изисквания за полибромирани дифенилетери или ПБДЕ.
Ето защо, в съгласие с европейски изисквания, е напълно безопасно да се насладите на маслото от черен дроб на Европейска химера на Rosita™.

Rosita Ratfish Liver Oil™ - 50ml
SALE
- 61,00 лв.
Нашата малка бутилка съдържа 50 мл или 1150 капки от скъпоценното масло. Това много рядко и уникално натурално ...
199,00 лв.260,00 лв.
Rosita Ratfish Liver Oil™ - 10ml
Нашата малка бутилка съдържа 10 мл или 230 капки от скъпоценното масло. Това много рядко и уникално натурално масло ...
65,00 лв.
Сравнение на продукти
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“. Научете повече за нашата политика за поверителност и политика за Бисквитки