Съставки:
- 100 г настъргани моркови
- 20 г Хидролизиран колаген RealFood
- 20 г кокосово масло
- 30 г кокосов тахан
- 20 г кокосови стърготини
- канела, джинджифил, сол
- Всичко се смесва в купа до хомогенна смес и се оформят малки топчета.
- Може да ги оваляте в кокосово брашно или стърготини. Охладете за няколко часа в хладилник.
- Могат да се съхраняват и във фризер.
Барчета:
- 30 г кокосови стърготини
- 30 г кокосово брашно
- 30 г кокосов тахан (крем)
- 30 г кокосова вода / мляко
- 30 г кленов сироп
- 20 г Хидролизиран колаген RealFood
Шоколадов топинг:
- 20 г рожков или какао
- 30 г кокосово масло
- Всички съставки се смесват в купа до хомогенна смес
- Оформя се като правоъгълник върху фолио или хартия за печене и се оставя във фризер
- След като е стегнало леко - половин / един час, в купичка се разбърква рожков с кокосово масло и кокосовото блокче се полива с шоколадовата смес. Тя ще стегне бързо тъй като отдолу е студено
- Нарязва се с остър нож на квадратчета или като барчета и се оставя отново във фризер
- Подходящо е за директна консумация от фризера.
Съставки:
- 200 мл кефир от козе мляко*
- 1 доза Хидролизиран колаген RealFood
- 1 с. л. какао
- 1 ч. л. кленов сироп или мед
- Блендирайте всички съставки
- Сервирайте охладено
Съставки:
- 2 супени лъжици захар по избор
- 2 супени лъжици разтворимо кафе
- 2 супени лъжици Хидролизиран колаген
- 2 супени лъжици вряща вода
- 1 чаша мляко
- ледени кубчета
- щипка канела
- Добавете кафето, захарта и врящата вода в купа и разбъркайте за около 2 минути.
- Добавете хидролизирания колаген и разбъркайте, докато стане гъста и пухкава смес.
- Напълнете чаша с кубчета лед, мляко и след това добавете сместа от разбитото кафе отгоре.
- Допълнете го с малко канела, разбъркайте и се НАСЛАДЕТЕ.
Съставки:
- 1 супена Телешки желатин
- ½ чаша кокосово мляко
- 1 2/3 чаша прясно мляко по избор
- 1/3 чаша агаве или кленов сироп
- 3 супени лъжици какао на прах
- ¼ ч. л. морска сол
- 1 ч. л. ванилия
- Добавете желатина и кокосовото мляко в купа и разбъркайте добре.
- В малка тенджера смесете агавето, какаото и морската сол и загрейте на средно слаб огън. Разбърквайте често и гответе около 7 минути или докато се стигне до стабилно подвижно балонче.
- Свалете от огъня и бавно изсипете какаовата смес върху желатина, като разбърквате, докато наливате.
- Добавете ванилията и продължете да бъркате, докато всичко се смеси добре.
- Поставете купата в хладилника за 20 минути (поставете кърпа отдолу, ако купата е все още гореща) и охладете за 20 минути.
- След 20 минути се покрива с капак и се оставя за 2 часа.
- Сервирайте!
Съставки:
- 150 г изпечен сладък картоф
- 20 г кокосово брашно
- 10 г Хидролизиран колаген RealFood
- сол + подправки
- Изпечете предварително сладък картоф като го сложите цял във фурната на 160-170 градуса за поне 40 минути и дори повече, най-често го правя от предната вечер и го използвам студен - така е по-лесен за оформяне
- Намачкайте картофа и добавете брашното и подправките. Съвсем лесно се оформя тесто, което дори не е лепкаво
- Върху хартия за печене оформете тънък блат с ръце
- Изпечете в предварително загрята фурна на 150-160 градуса за около 15 минути
- След това с помощта на дъска или чиния го обърнете. Върнете във фурната за около 10-тина минути, за да се запече и от другата страна
- На снимката е с намачкано авокадо, гъби и маслини, но може да добавите абсолютно всичко, дори доматен сос
* Не увеличавайте градусите на фурната, защото може да изгори бързо