Съхранение
Правилното съхранение е изключително важно за запазване на хранителните свойства на маслото. Светлината и топлината ускоряват скоростта на окисляване. Когато използвате продукта, дръжте го далече от директни източници на топлина и слънчева светлина. Веднага след като си закупите маслото го приберете в хладилник, ако възнамерявате да го консумирате относително скоро. При по-дълъг период на консумация, неотворените бутилки могат да се съхраняват във фризер за удължаване на трайността и добрите хранителни свойства на продукта. Веднъж след като отворите бутилката, консумирайте маслото в рамките на 2-3 месеца. Най-общо казано, съхранявайте продукта на тъмно и студено. При съхранение в хладилник или фризер течността може да помътнее и да се сгъсти, но това не трябва да ви притеснява. Преди употреба просто разклатете леко бутилката.