Защо да изберем маслото от черен дроб на Европейска химерана Rosita ™

  • Много рядка нерафинирана храна.
  • Ограничено производство.
  • Сурово, екстра-върджин.
  • Извлечено по напълно естествен начин според древни технологии.
  • Диво, от далечните води на Хелгеланд фиордите на Норвегия.
  • Добив в определено време на годината, за да се гарантира най-високо качество на маслото.
  • Произвежда се от черен дроб само най-добро качество.
  • Не се подлага на топлинна обработка, химикали, механичен натиск или ферментация.
  • Маслото е в същата форма, в която се намира в черния дроб на Европейската химера.
  • Без добавки.
  • Стабилност.
  • Със свеж вкус.
  • Изпитано от трети страни, включително и от британски университет.

Златото на Океана

Европейската химера е от дълбоководните видове риби, които се улавят трудно. Средният улов на мрежа на Rosita е по-малко от една риба! В резултат на това маслото от черен дроб на Европейската химера е ограничен ресурс.


Има и допълнителни причини за ниското ниво на производство, свързани с особено строгите норвежки изисквания за производството на масло от черен дроб на риба, за да се гарантира възможно най-високо му качество.


Rosita са ограничени в улова както териториално – в защитени и отдалечени води, така и времево – само в определени периоди от годината, когато рибата не се развива и размножава. Това, заедно с древните и по – бавни техники на добив и изключително ниските температури, необходими за добив, прави продукцията много специализирана и ограничена.


За разлика от повечето високо преработени и рафинирани масла, дивите и ръчно извлечени масла на Rosita следват естествения цикъл на живот и ритъм на хранене на рибите и затова различните партиди може леко да варират на външен вид, аромат и нива на хранителни вещества, но винаги запазва оригиналната си хранителна цялост.


Изключителната рядкост и незаменимите свойства на рибеното мсло от Европейската химераса били основната причина викингите да го наричат “Златoто на океана.”

лв
260.00
 
лв
лв
65.00
 
лв