Хидролизираният колаген - всичко, което трябва да знаеш за този ценен елемент!
Чудили ли сте се за какво му е на нашият организъм колаген? По принцип тялото е изградено предимно от мускули, кости и мазнини, но в него има и нещо друго, което ни прави хора? Освен всички органи, в нас има и един друг градивен елемент, който поддържа телата ни цели и това е желатинът или така нареченият колаген.
Но какво точно представлява този колаген?
Къде да го намерим? Как влияе на телата ни? Ето отговорите на всички тези въпроси, както и на въпросът защо желатинът е един от най-важните за организма ни елементи.Колаген можем да открием в костите, мускулите, кожата и сухожилията ни. Той е най-богатия протеин в човешкото тяло и представлява веществото, което държи тялото заедно, като образува скеле за осигуряване на здравина и структура. По тази причина той е толкова важен за здравето ни, а липсата му води до редица здравословни проблеми.
Разбрахме, че колаген има най-вече в кожата, костите и съединителната тъкан, но знаете ли че:  
check   Някои видове желатинови фибрили са по-здрави от стоманата;
check   Производството на колаген намалява с възрастта, а излагането на фактори като тютюнопушене и ултравиолетова светлина ускоряват процеса;
check   Колагенът може да се използва, за да се привлекат нови клетки на кожата на места, където има рани и кожни проблеми;
check   Козметичните лосиони, за които се твърди, че увеличават нивата на колаген, вероятно няма да направят това, тъй като молекулите на колагена са твърде големи, за да се абсорбират през кожата.
Какво точно представлява колагена?  
Колаген наричаме този твърд, неразтворим и влакнест белтък, който съставлява една трета от протеина в човешкото тяло.Молекулите на повечето колагени са опаковани заедно, като образуват дълги и тънки фибрили. Тези структури от белтъчни молекули действат като поддържащо скеле, задържащо клетките една към друга. Те дават на кожата и тъканите здравина и еластичност.


Много е важно да запомним, че колагенът е неразтворим белтък и усвояването му през стомаха е изключително трудно. За това, единственият начин да осигурим гарантирано усвояване на колаген от тялото ни е чрез приемането на хидролизиран колаген на прах, наричан още колаген хидролизат.


Той представлява обикновен колаген, на който белтъчната молекула е буквално натрошена на съставните си части. Тези съставни части представляват малки молекули, които могат директно да бъдат усвоявани от организма ни. Те влизат директно в кръвния поток, за да бъдат доставени до клетките, които се нуждаят от тези градивни елементи.
Какво прави усвоения колаген в телата ни?  
Желатинът се усвоява от всички клетки, но най-голяма част от него се намира в клетките на съединителната тъкан. Това са стави, хрущяли и сухожилия. Той е един от основните отговорници за заместването и възстановяването на мъртвите клетки на кожата. Той действа и като защитно средство за деликатни органи в тялото, каквито са бъбреците, например. С възрастта синтезът на колаген в тялото отслабва, което води до стареенето му и с това и до редица проблеми:
check   Появяват се бръчки, кожата се отпуска и губи блясъка си;
check   Хрущялите изтъняват;
check   Тялото започва да се възстановява по-бавно при наранявания или хирургическа намеса.

Как ни помага приема на хидролизиран колаген?  
ЛЕЧЕНИЕ НА РАНИ
Приемането на колаген хидролизат може да помогне за заздравяването на рани чрез привличане на нови клетки на кожата към мястото на раната. Той ускорява заздравяването и осигурява подходяща среда за нов тъканен растеж. При нормални нива на колаген в тялото, всички видове наранявания и охлузвания ще зарастват много по-бързо.

ЛЕЧЕНИЕ НА ОСТЕОАРТРИТ
Хидролизираните колагенови добавки могат да помогнат при лечението на остеоартрит. Проучване от 2006 г. установи, че добавките, съдържащи колаген, намаляват болката и подобряват състоянието при хора с остеоартрит. Тъй като добавката се абсорбира от тялото, желатинът се натрупва в хрущяла и това спомага за възстановяването на извънклетъчната матрица.

РЕВИТАЛИЗИРАНЕ НА КОЖАТА
Здравата кожа съдържа голямо количество колаген. Но след като с възрастта той значително намалява, кожата има нужда от помощ, за да се поддържа младежкия ѝ свеж вид. Това става с помощта на хранителни добавки, съдържащи хидролизиран колаген.

Но дори да нямаш някой от гореописаните проблеми, приемът на колаген хидролизат значително ще подобри състоянието на кожата ти и ще направи организма ти много по-здрав и силен.

И така, ако искате да се погрижите за тялото си, ако искате да му помогнете да се възстановява по-бързо и да изглеждате по-млади за по-дълго време, поръчайте още сега Хидролизиран колаген RealFood. Твоето тяло ще ти бъде благодарно!
лв
63.00
 
лв
лв
2.00
 
лв