Какво представлява хидролизираният колаген?

Хидролизираният колаген е колаген извлечен от желатинов протеин, в който размерът на молекулите е намален чрез хидролиза на пептидните връзки в желатиновите молекули. Процесът на неговото производство минава през: деминерализация, екстракция на колагена от желатин, ензимна хидролиза, йонен обмен, филтрация, изпаряване, стерилизация и накрая сушене.
С това и ползите от приемането на хидролизиран колаген се увеличават многократно в сравнение с обикновен колаген.
Колагенът съставлява 30% от общият протеин в нашия организъм. Той е основният компонент на съединителната ни тъкан.
От него са изградени нашата кожа, коса, нокти и стави. Но с времето, производството му намалява, което води до познатите ни белези на стареене: суха кожа, изтъняла коса, чупливи нокти и болки в ставите.
Хидролизираният колаген осигурява на организма усвояване на липсващите му хранителни връзки: глицин, лизин, пролин и други.С техния прием тялото успява да поддържа азотния си баланс, като замества липсите в забавеното производство на колаген, свързано с напредване на възрастта.
Чрез приемане на хидролизиран колаген ние се предпазваме от увреждане на хрущялите и поддържаме нашата кожа, коса и нокти красиви.
Хидролизираният колаген е отличен продукт както за активно спортуващи, така и за хора, които страдат от повтаряща се ставна болка или дискомфорт. Той помага на черния дроб да пречисти организма ни от токсичните вещества, които се натрупват в него.
лв
63.00
 
лв
лв
2.00
 
лв

ХИДРОЛИЗИРАН КОЛАГЕН – КАК СЕ ОТЛИЧАВА ОТ ОБИКНОВЕНИТЕ ДОБАВКИ?
Колаген хидрозилатът, наричан още Хидролизиран колаген, притежава уникална аминокиселинна структура. Защото, за разлика от другите протеинови добавки, аминокиселините в него съдържат повече глицин, лизин и пролин.

Установено е, че тези аминокиселини подпомагат регенерирането и възстановяването на кожата, косата, ноктите и ставите при хора над 25 годишна възраст. Това е така, защото естествената способност на организма да произвежда нужните количества съединителна тъкан за поддържане на младостта намалява с времето.

Хидролизираният колаген замества намаленото производство в процеса на стареене на глицин, пролин и лизин. Това са основните аминокиселини нужни на организма за изграждането на съединителна тъкан и за регулиране на клетъчното подновяване.

Някои лекари посочват този продукт като продукта на 21 век за борба със стареенето.

Той поддържа и възстановява косата, кожата, ноктите, мускулите, хрущялите, сухожилията и подпомага обновяването на кръвните клетки.

За разлика от широко разпространените протеинови добавки с колаген, Хидролизираният колаген се усвоява по-лесно от организма поради по-малките молекули, на които е раздробен. Това подпомага абсорбирането на важните вещества от организма, което става само в рамките на 30 минути. Това означава, че с него тялото получава по-голяма част от полезните аминокиселини и вещества, от които има нужда, за да бъде младо.

Всички ензими, микроелементи и минерали съвместно са полезни за възстановяването на клетките. Но отличителното за хидролизирания колаген е, че той подпомага директно правилното протичане на биохимичните реакции в клетката. Това, за разлика от другите хранителни добавки, става чрез директно доставяне на дефицитните аминокиселини необходими на клетките за правилното протичане на метаболитните пътища.

В допълнение, хидролизираният колаген няма горчивия вкус на обикновения колаген. Той е много по-лесен за приемане, защото се разтваря по-бързо и по-лесно от обикновените продукти. За това може да се пие не само в топли течности, а и в студени, без да е необходимо да се ползва специален шейкър, в който да се разбива добавката. Достатъчно е да сложите две супени лъжици във всяка напитка и да я разбъркате.
КАК НИ ПОМАГА ПРИЕМА НА ХИДРОЛИЗИРАН КОЛАГЕН?
С всичко казано по-горе можем да обобщим, че с редовното приемане на хидролизиран колаген организмът ни може да поддържа по-дълго кожата, косата, ноктите и ставите млади и здрави.

Но не на последно място, той е по-ефективен от обикновения колаген за обновяването и поддържането на синовиалната мембрана, която задържа синовиалните течности между ставите. Това предпазва от появата на артрит, проблеми със ставите и Дископатия, която се причинява от прищипване на нерви между прешлените на гръбначния стълб.

Високото съдържанието на глицин в хидролизирания колаген подпомага черния дроб за естествената детоксикация на организма. Чрез редовен прием на хидролизиран колаген хората изложени на токсични вещества като химикали, замърсители, алкохол или тютюн могат да пречистят тялото си, като подпомогнат чернодробната функция за пречистване на тялото.

Редовното приемане на колаген хидролизат дава усещане за бдителност, подобрена концентрация, балансирано настроение, подобрена енергия и повишено чувство за благополучие.

Хидролизираният колаген се различава от обикновения колаген, тъй като няма този горчив вкус, разтваря се лесно не само в топли, а и в студени и горещи течности и не замръзва при охлаждане. Тези негови свойства позволяват приемането му по удобен начин, който отговаря на вашите нужди, с която и да е напитка по Ваш вкус.