Меню

ХИДРОЛИЗИРАН КОЛАГЕН

Няма как да пуснете телевизора и да не чуете поне една реклама, свързана със здравословен начин на живот. В рекламния блок често можете да чувате и думата колаген. Да, знаете, че този елемент е важен за здравето ви, но какво представлява точно? Защо трябва да го приемате? За какво е полезен? Ето какво трябва да знаете за колагена и защо хидролизирания колаген трябва да намери своето място в хранителния ви режим.

Какво е колаген?

Най-често срещаният протеин в организма ни е колагенът. Ще го открием в сухожилията, кожата, костите, ставите и още много други места. Той е елементът, който помага на парчетата от нашето тяло да се съберат заедно и е от решаващо значение за силата на нашата костна структура. Когато нивото на колаген в тялото е здравословно, клетките имат силен и младежки вид.

Интересното за колагена е, че стимулирането на растежа му предизвиква ефект на доминото. Колкото повече колаген имате, толкова повече тялото ви е в състояние да произвежда и поддържа този ценен елемент.

 

Какво е хидролизиран колаген?

Когато колагенът се хидролизира, той се разгражда на по-малки, лесни за обработка частици. Хидролизираният колаген е уникален в своята аминокиселинна структура поради високите количества глицин, лизин и пролин, които съдържа. Установено е, че тези специфични аминокиселини генерират клетъчен растеж много по-бързо.

Вашето тяло усвоява този елемент по-лесно поради ниското му молекулно тегло и го абсорбира в рамките на 30 минути след прием. Всички аминокиселини съвместно са полезни за репродукцията на клетките, но отличителното за този продукт е, че той въздейства на метаболитните пътища към здравите тъкани.

Хидролизираният колаген е липсващата връзка при доставянето на аминокиселини като глицин, пролин и лизин. Te се изискват от организма за изграждането на съединителна тъкан и за регулиране на клетъчния растеж. Колагенът е от полза за косата, кожата, мускулите, хрущялите, сухожилията и растежа на кръвните клетки. Някои лекари посочват хидролизирания колаген като новия продукт на века за борба със стареенето.

 

Какви са ползите от приема му?

Протеините са основен елемент за поддържането на живота. Колагенът съставлява 30% от общия протеин в организма и е основният компонент на съединителната тъкан.Ето какви ползи за тялото ви има приемът на този протеин:

Грижи се за здравето на ставите

Приемът на хидролизиран колаген помага на тялото ви да поддържа азотен баланс. Така той намалява свързаната с възрастта болки в ставите и увреждането на хрущялите. Хидролизираният колаген е отличен продукт за всеки, който води заседнал начин на живот или страда от повтаряща се ставна болка или дискомфорт.

Поддържа черния дроб

Ако сте от хората, които обичат да се забавляват с приятели на чашка-две и го правят редовно, то  приемът на хидролизиран колаген ще ви помогне да запазите здравето на черния си дроб.

Същото важи и, ако сте от хората, които пушат или в ежедневието си работят с химикали и токсични вещества. Съдържанието на глицин в колагена подпомага чернодробната функция, а от там подобрява и здравето на целия организъм.

Помощник при депресия и лошо настроение

Знаете ли, че начинът на хранене има пряка връзка с начинът, по който се чувствате? Ето защо, ако усещате депресия, тъга, липса на концентрация или апатия, добре е да обърнете внимание на храната, която приемате.

Приемът на този протеин може да подобри и настроението ви. Тъй като той има се грижи за здравето на целия организъм, това се отразява и на нервната система. Хората, които приемат редовно хидролизран колаген, забелязват подобрена концентрация, балансирано настроение, по-високи енергийни нива и повишено чувство за благополучие.

 

Колаген или Желатин

Чудили ли сте се каква е разликата между колаген и желатин? Кое от двете е по-подходящо за прием? Кое ще даде на тялото ви повече ползи?

Хидролизираният колаген се различава от желатина, тъй като той се разтваря в студени, топли или горещи течности и не замръзва при охлаждане. Това му свойство позволява приемането на висококачествен протеинов продукт по удобен начин, който отговаря на вашите нужди.

 

Ако искате да дадете на тялото си здраве, направете го с помощта на този протеин. Колaгенът Great Lakes Gelatine ще ви помогне да давате на тялото си нужната доза, която да запази здравето и младостта за по-дълго.

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“. Научете повече за нашата политика за поверителност и политика за Бисквитки