Защо да избереш рибено масло Rosita?

Страхотен продукт. Невероянто отношение към клиента. Бърза доставка. Препоръчвам на всички, който не може да приема, маслото в течната му форма. Оказа благоприятно и видимо въздействие на здравословното състояние и на мен и на съпруга ми. От повече от една година е част от менюто ни.

Vesela Tisheva

Страхотен продукт

Поръчваме продукта вече 3-та година. Винаги се изпраща бързо, в специална опаковка, в която да стои охладен. Отделно има достатъчно ясни инструкции за употреба. Самият продукт е изключително добър, качеството си остава на ниво. Препоръчвам!

Антонина Дединска

Изключително добър продукт

Много съм доволна. Поръчах маслото за малкия ми син след много опити с други марки. Получих поръчката си още на следващия ден,а рибеното масло беше опаковано с охладител и изолация по най-висок стандарт - нещо, което се случва изключително рядко. Със сигурност ще поръчам пак.

Петя

Добър продукт

360_F_565010263_aufSLoYL6EVs9u4aV3tjWwwTZJ4se74h

Викинги

За викингите от Северна Норвегия рибеното масло от атлантическа треска (Gadus morhua) е било високо ценено заради лечебната си сила. Старите моряци са го използвали за облекчаване на болки в мускулите и ставите. В периода 1700-1800 г. множество лечебници в Европа съобщават за забележителни резултати от употребата му. Традиционното ястие Mølje, включващо филе, хайвер, дроб и рибено масло от атлантическа треска, е помагало на норвежците да запазят силата си през зимата. Въпреки че други риби съдържат витамини А и Д и Омега-3 мастни киселини, никоя не притежава документираните лечебни свойства на рибеното масло от атлантическа треска. Rosita произвежда масло от прясно уловена дива треска, следвайки традициите на предците си.

Витамини

Rosita осъществява дълбоководен улов на Атлантическа треска от фиордите близо до остров Донна, Северна Норвегия. Основното предимство на екстра-върджин рибеното масло е, че то съдържа витамини в естествената си форма, без синтетични добавки или процеси, които биха ги увредили. Лабораторните тестове показват, че маслото има високи биоактивни нива на витамини А и Д, които варират според сезона и партидите, но остават в естествената си форма с всички съпътстващи хранителни вещества.
Международното правило за истинско рибено масло е съотношението DHA/EPA, основните омега-3 мастни киселини. В рибеното масло това съотношение е около 1.4:1, докато в други рибени масла EPA е по-висока. Търговските марки, които закупуват готово масло, имат слаб контрол върху тези нива, а някои производители добавят допълнително DHA, за да постигнат правилното съотношение. Rosita използва само атлантическа треска, като маслото съдържа 700 мг DHA и 510 мг EPA в една чаена лъжичка.
ecom-edit-image-sFu3ijuVTsVitamins-and-Minerals-1200x742.jpg

Свежест

„Единственият начин да си набавите по-свежо от рибеното екстра-върджин масло от дроб на атлантическа треска е да отскочите до Норвегия и сами да си уловите от нея.“
От представянето си през 2014 г., Rosita е високо оценена за свежия вкус и ефикасността на своето екстра-върджин масло от атлантическа треска, богато на полиненаситени мастни киселини. Тези крехки киселини лесно се окисляват, което ги прави вредни, ако не се обработват внимателно. Затова маслото се произвежда прясно (от рибата до бутилката в рамките на 48 часа) и се полагат усилия за запазване на свежестта. Не се добавят допълнителни вкусове и не се използват процеси, които биха променили вкуса и структурата. Маслото изисква охлаждане, става матово и се сгъстява в хладилник, тъй като съдържа пълния спектър от мастни киселини и кофактори.

Ниска степен на замърсяване

„Всяка партида от маслото се проверява за замърсители“
Въпреки че Rosita набавя суровината от най-чистите води край Северна Норвегия, маслото се филтрира, за да отговаря на стриктните норми за замърсяване, прилагани в рамките на Европейския съюз. Вместо инвазивни методи като молекулярна дестилация, които увреждат витамините А и Д, Rosita използва уникална филтрираща система с океански материали за привличане на замърсители. В процеса не се използват топлина или химикали, а проби за замърсители се вземат от всяка партида и резултатите се публикуват на www.evclo.com/testing.

Без радиация

“Най-ниските нива на радиация на планетата”
Rosita следи отблизо радиационните нива в океаните. Износът на риба и рибено масло е ключов фактор за норвежката икономика, като правителството наблюдава устойчивостта на индустрията – в това число следи и радиацията в океаните около Норвегия. Маслата на Rosita идват от зони с изключително ниска радиация и се тестват от водещи европейски институти в пряка връзка с правителството. По отношение на радиационната безопасност, същата е напълно гарантирана при продуктите на Rosita.

Устойчивост

“Всичко се прави с мисъл за природата”
От 2008 г. са въведени строги квоти за улова на риба, според които ежегодният улов на рибна популация не трябва да надхвърля 25-30%. Запасите на атлантическа треска в Норвегия са възстановени до нивата преди Втората световна война и продължават да растат. За сравнение - другите държави в Атлантико-Арктическия кръг, които през 80-те години превишиха улова, не успяват да възстановят популациите си.

При улова се използват открити риболовни съдове, за да не се нарушават океанските екосистеми. Лодките хвърлят предпазващи птиците въдици със стръв от мазни парчета скумрия или херинга, което позволява внимателен улов на треска, запазвайки числеността й. Този метод е по-предпочитан от този на влаченето на тралери, като така се увеличава стойността на крайния продукт.

Прозрачност

“Прясно, диво и сурово”
Производството на свежо рибено масло от дроб на треска е голямо предизвикателство, което Rosita избира да преодолее, за да осигури най-високото качество и ползи за здравето.

Rosita предлага единственото свежо рибено масло от дроб на атлантическа треска, което може да се открие в Норвегия. Информацията за рибата, мястото на улов, производителя и производствения процес е ключова за потребителите, като това е по-важно от сравняването на цените или витамините. Прозрачността в цялостния процес е от съществено значение за днешните пазари на рибено масло.