Правилното съхранение е изключително важно за запазване на хранителните свойства на маслото. Светлината и топлината ускоряват скоростта на окисляване - когато използвате продукта, дръжте го далеч от директни източници на топлина и слънчева светлина. Веднага след като си закупите маслото го приберете в хладилник, ако възнамерявате да го консумирате относително скоро.
При по-дълъг период на консумация, неотворените бутилки могат да се съхраняват във фризер за удължаване на трайността. Веднъж отворено, маслото е годно за консумация в рамките на 2-3 месеца. При съхранение в хладилник или фризер течността може да помътнее и да се сгъсти, това е нормално. Преди употреба просто разклатете леко бутилката.
Течното рибено масло трябва да се съхранява тъмно и студено.
Срокът на годност е различен при видовете съхранение:
във фризер: 3 години;
в хладилник: 1 година;
след отварянето му: 3 месеца.
*Това не важи за капсулите.