Технология на извличане

Много съм доволна. Поръчах маслото за малкия ми син след много опити с други марки. Получих поръчката си още на следващия ден,а рибеното масло беше опаковано с охладител и изолация по най-висок стандарт - нещо, което се случва изключително рядко. Със сигурност ще поръчам пак.

Петя

Добър продукт

Страхотен продукт. Невероянто отношение към клиента. Бърза доставка. Препоръчвам на всички, който не може да приема, маслото в течната му форма. Оказа благоприятно и видимо въздействие на здравословното състояние и на мен и на съпруга ми. От повече от една година е част от менюто ни.

Vesela Tisheva

Страхотен продукт

Поръчваме продукта вече 3-та година. Винаги се изпраща бързо, в специална опаковка, в която да стои охладен. Отделно има достатъчно ясни инструкции за употреба. Самият продукт е изключително добър, качеството си остава на ниво. Препоръчвам!

Антонина Дединска

Изключително добър продукт

УЛОВ НА РИБА ТРЕСКА

ROSITA_EVCLO_768x_3c3903f4-f252-4bdf-a028-748c9ec79989
Компанията Rosita е разположена на остров Донна в Северна Норвегия, където водите са изключително чисти. Семейството на Rosita има дълга история в риболова, наследявайки уменията и знанията на скандинавските риболовци. 

Компанията използва щадящ метод за улов на атлантическа треска с традиционни въдици. Всеки дроб се проверява за качество, като се използват само най-качествените от тях.

ИЗВЛИЧАНЕ НА РИБЕНОТО МАСЛО

Древните викинги откриват, че при изваждане на черния дроб от прясно уловена треска, химера и акула, промяната в температурата и налягането водела до естествено отделяне на масло - почти 100% от маслото им можело да се отдели и събере чрез тази техника.

Днес Rosita възстановява тази древна практика за извличане на масло от черен дроб на треска, като използва процес без топлина, механично налягане, разтворители или химикали. Тази техника може да се приложи само при прясно уловена риба от студени води.
rositaproductionimage-international-editing-bg

ФИЛТРИРАНЕ НА ЗАМЪРСИТЕЛИ

Рибеното екстра-върджин масло от атлантическа треска на Rosita (EVCLO) редовно се проверява за замърсители и преминава през уникална филтрираща система без топлина или химикали. След извличането на маслото се използва 100% естествен метод за пречистване, който запазва всички витамини, антиоксиданти и мастни киселини. Методът включва употребата на биологичен полизахарид, който събира замърсителите и ги отстранява, без да се използват топлина, химикали или вакуум.

ФИЛТРИРАНЕ ПРЕЗ ХАРТИЯ

След като маслото е преминало през филтриращия процес за отстраняване на замърсители следва процесът на филтриране през хартия за премахване на рибни протеини, ако има останали такива.

АНТИОКСИДАНТИ

Поради липсата на естествен витамин Е рибеното масло от треска бързо гранясва. След проведени консултации с водещи изследователи и университети в сферата на антиоксидантите Rosita развиват пълна програма от изцяло естествени антиоксиданти, прилагането на която предпазва маслото от окисляване и гранясване. Две години са били необходими на компанията да произведе програмата, която да работи перфектно. Към всяка бутилка произведено масло се прибавя малка капчица от антиоксиданти, за да се гарантира свежестта му по време на транспорта, съхранението и консумацията.

ЕСЕНЦИИ

В рибеното масло на Rosita не се добавят никакви есенции. Нашите сетива за вкус и мирис откриват неприятната миризма на гранивите масла и ни предпазват от консумацията им. Причината поради която приемаме рибеното масло от треска е подобряване и поддържане на здравния ни статус.

БУТИЛИРАНЕ

В производствения процес от улова на рибата до бутилирането на извлеченото масло са необходими 48 часа. По време на целия процес, продуктът никога не влиза в контакт с реактивен метал, който може да ускори окисляването (гранясването). В производствените помещения осветеността и температурата се поддържат в ниски нива, за да се намалят до минимум факторите за окисляване. Всяка бутилка се изплаква обилно с азот, след което се затваря като въздухът от нея се изкарва.