Преминаване към съдържанието

Безплатна доставка над 100 лв до офис на Еконт

Какви са разликите между Хидролизиран колаген RealFood и RealFood Collagen Complex?

16 Sep, 2024 337

Нашият най-нов продукт, RealFood Collagen Complex, е вече реалност, а с него идва и въпросът по какво се различава той от добре познатия и обичан Хидролизиран колаген RealFood. Обръщаме поглед към разликите между двата ни колагенови продукта, за да можеш да направиш най-добрия избор за твоите лични нужди и предпочитания…и за красотата ти отвътре навън; напълно изчистен откъм състав продукт или коктейл от полезни вещества – решението е изцяло твое.  

Съставът 

Основната разлика, която съществува между двата ни колагенови продукта – това е техният състав. В опаковката на добре познатия Хидролизиран колаген RealFood ще откриеш единствено 100% чист натурален колаген, извлечен от телета от екологично чистите райони на Бразилия. Суровината притежава сертификати за качество и е напълно изчистена от всякакви подобрители – в нея няма оцветители, консерванти, захар, подсладители и други. Той не притежава вкус и мирис и е идеалната добавка към кафето ти сутрин, към любими сладки и солени изкушения…като цяло е чудесна компания към всякакви храни и напитки. 

Какви съставки има в новия колаген? 

В новото попълнение на асортимента ни, RealFood Collagen Complex, запазихме основната (и любима наша) съставка, а именно абсолютно същия 100% натурален хидролизиран колаген, като направихме място и за още няколко вещества, които ще работят в идеален баланс за поддържането на твоята красота.  

Освен колагена, в опаковката му се крие още витамин C – най-важният кофактор на колагена, който доказано взаимодейства пряко с него за още по-добрия синтез на протеина в организма. Витамин C е и вещество с добри антиоксидантни свойства – подпомага намаляването на пигментните петна, които се образуват вследствие от стареенето на кожата, както и при редовен прием защитава кожата от вредното излагане на слънчева светлина. Витаминът е широкоразпространен в много храни и при един балансиран хранителен режим бихме могли да си го набавим в нормални количества. Тъй като в забързаното ежедневие често това е трудна задача, ние го прибавихме към колагена, за да е още по-удобен и приятен приема им. 

Друга много специална съставка, която намери своето място в RealFood Collagen Complex, е хиалуронова киселина. Но не каква да е хиалуронова киселина, а такава, разработена по последната технология в сферата и фокусирана специално в действието си върху състоянието на кожата. Технология 2.0 и пълен спектър от хиалурони обхваща всички молекулни тегла, които кожата притежава, за да задържи влагата в клетките за по-дълго и да намали дълбочината на бръчките.  

Не на последно място застава и цинкът. Минералът е един от кофакторите за синтез на протеините, като също допринася за нормалното наличие на колагена и кератина. Те са съставна част на съединителната ни тъкан и отговарят за здравето на кожата, косата и ноктите. Цинкът, който избрахме за новия ни продукт, е цинков глюконат – формата с най-високо ниво на разтворимост и с изключително високо ниво на усвояемост от организма. Редовният му прием* подобрява състоянието и на костната плътност, на зъбите, поддържа регенерирането на клетките и съединителната тъкан.  

*В една дневна доза от RealFood Collagen Complex се съдържат 6 мг цинков глюконат, което не е пълната препоръчителна дневна доза и е възможно той да бъде приеман допълнително като хранителна добавка.  

Вкусът 

Отваряйки опаковката на новия ни продукт, ще усетиш още една от разликите. В RealFood Collagen Complex добавихме 100% натурален вкус на ягода, който ще придаде на колагена едно леко и свежо усещане. В чистия вариант на Хидролизиран колаген RealFood няма добавки и единственият аромат, който може да се долови, това е натуралното усещане от колагена.  

В процеса по тестване на различните съставки обмисляхме към вкуса на ягода да прибавим и подсладител за по-приятен вкус на продукта, като тогава се спряхме на стевия и екстракт от монашески плод (monk fruit). Проучвайки вариантите, достигнахме до заключението, че въпреки сладостта, подсладителите могат да донесат и странични ефекти, които не бихме искали да повредят качеството на продукта. За нас е от изключителна важност това, което предлагаме на нашите клиенти, да е тествано, сертифицирано и с гаранция за качество. Затова и в RealFood Collagen Complex няма да откриеш добавени посладители.

Температурата 

Суровината в Хидролизиран колаген RealFood е тествана за издръжливост на топлина и е установено, че тя не нарушава свойствата и ползите си при нагряване до 120° C. Това ти дава зелена светлина за влагането му в най-различни рецепти и топли и студени храни и напитки (ние много обичаме колагена си в топлото кафе сутрин). 

От друга страна, добавеният витамин C в RealFood Collagen Complex не променя своята структура, нагрят само до 40° C. При по-висока температура е възможно да се нарушат както неговите свойства, така и това да повлияе на цялостното действие на продукта. Затова ние те съветваме да добавяш ароматния си колаген към вода, към свежото смути или към овесената каша на закуска. Така не само ще получиш дневната доза здраве, но и ще зарадваш вкусовите си рецептори. 

Добавянето на колагена в храни и напитки 

Поради факта, че Хидролизиран колаген RealFood не променя своите качества до 120° C, той спокойно може да бъде добавян в топли храни и напитки, както и да претърпява термична обработка (напр. в любимо печиво или гозба), стига това да се случва до позволените градуси. Той не се усеща, добавен в кафе и в други напитки и храни с по-силен вкус и аромат, а това го прави идеалната компания към почти всичко. 

За разлика от него RealFood Collagen Complex може да промени вкуса и аромата на това, в което го добавяш и то да придобие ягодова нотка. Това негово качество е идеално, за да прави той компания на лимонадата ти, на студеното ти кафе или пък просто разтворен във вода. Обещаваме, че ароматът е страхотен! 

Ако тази информация ти е помогнала да направиш своя избор, можеш да се сдобиеш с новия ни продукт или да се обърнеш към чистия вариант.