Преминаване към съдържанието

Безплатна доставка над 100 лв до офис на Еконт

Липозомен магнезий RealFood – за енергия до всяка твоя клетка

11 Oct, 2024 77

Семейството от продукти на RealFood вече си има нов член, за който ти разказваме днес 

Дойде време да споделим нещо, за което се готвим от повече от една година. Идеята ни за създаване на магнезий под шапката на RealFood дойде преди много време, като още тогава започнахме проучванията за типа минерал и формата на суровината. Възможностите за избор в началото пред нас бяха много, а екипът ни се посвети на тестове, проучване и комуникация, за да успеем да съберем добрите идеи с качествен магнезий на едно място. Технологията, на която се доверихме, беше обсъдена с множество специалисти в областта на здравословното хранене и хранителните добавки, като се обединихме около едно общото положително мнение.  

Основната идея, от която се водихме през цялото време, бе да доставим качествата на магнезиевия цитрат до нашите клиенти, като им предоставим всички онези възможности на минерала, които е трудно да се открият днес. Всекидневно се стремим да подобряваме услугите си и заедно с идеите си, ние израстваме по знания и натрупан опит, които искаме да върнем обратно в полза на хората, които ни се доверяват. Именно затова процесът по създаване на цяла нова хранителна добавка с нашето име е дълъг - не искаме да предложим нещо, което не е подкрепено с необходимите доказателства за качество и не отговаря на нашите принципи. 

По време на своята бременност миналата година Кремена Димитрова, един от създателите на RealFood, приемаше именно този магнезий, като през това време тя проследяваше ефектите върху себе си, а това се превърна и в едно от множеството проучвания, които направихме със суровината. Към днешна дата, нашите впечатления не спират да се разрастват и някои от колегите ни в момента също се възползват от благоприятното му действие и скоро ще споделят опита си с добавката. Липозомната технология е все по-често прилагана в производството на хранителни добавки, а ние с интерес проследяваме реакциите на аудиторията ни и гледаме с мисъл към реализирането на още подобни продукти в бъдеще. 

Защо да избереш Липозомен магнезий RealFood пред останалите магнезиеви добавки на пазара? 

В опаковката от 60 капсули няма да откриеш просто поредния магнезиев продукт – в нея, влагайки мисъл и вдъхновение, ние поставихме магнезиев цитрат, който е една от двете форми на минерала с най-високо ниво на усвояемост и изключително висока бионаличност. Тъй като знаем, че хранителните добавки са постоянно изложени на различни фактори, външни и вътре в тялото, нарушаващи тяхното полезно действие, избрахме за суровината специална липозомна технология. Нейното действие е с цел да защити активното вещество и да го достави право до всяка една твоя клетка.   

Магнезиевият цитрат е съединение на минерала с лимонена киселина и техните полезни свойства се комбинират, за да покрият един широк спектър от ползи за организма. Сред най-изявените от тях е подкрепата на стомашно-чревния тракт и подобряване на състояния като констипация, поради привличането на вода в червата. Също така съединението регулира на невротрансмитерите и поддържа ниски нива на стрес. Отделно, поради това си свойство, то регулира и нервните импулси, достигащи до мускулите и спомага за тяхната релаксация, по-малко мускулни крампи и по-спокоен нощен сън.  

Липозомната технология 

Специалната технология, по която е разработен Липозомен магнезий RealFood, е бижуто в неговата корона. Липозомите представляват малки везикули (мехурчета, изпълнени с течност), изградени от натурални фосфолипидни слоеве, които носят електичен заряд. Обвивката от липозоми обгръща активното вещество (в случая магнезий), като по този начин го предпазва от агресивното влияние на стомашната киселина и го съпровожда успешно през червата в кръвния поток. След навлизането в кръвта, магнезиевият цитрат преминава лесно през клетъчните мембрани, тъй като мрежата от липозоми е разработена така, че да се доближава максимално по структура до повърхността на клетките и организма да я приеме като свой материал.  

Отделно, понякога хранителните добавки, приети на гладно или при чувствителен стомах, могат да раздразнят стомашната лигавица и да доведат до обратен ефект. Липозомната технология предотвратява този проблем, тъй като обвивката защитава освен качеството на веществото, така предпазва и стомаха от пряк и стресиращ контакт на магнезия с нас.   

Друго голямо предимство на продукта е формата, в която се намира - сухото вещество в капсули. Сравнения, направени от производителите на суровината, показват основните разлики между сухите и течните липозомни добавки. Течната форма на липозомите обикновено не предлага добра стабилност на веществото и се налага да се прибавят допълнителни химикали, които да го стабилизират и да увеличат срока му на годност, а съхранението би следвало да е в хладилник. Сухата форма на добавките е значително по-малко претенциозна и позволява суровината да е в изчистен вид и да има по-дълъг срок на годност. 

Повече за липозомните хранителни добавки можеш да разбереш в статията ни по темата тук.  

Липозомните добавки доказано предоставят до 20 пъти по-добро усвояване на самата капсула в сравнение с обикновените добавки, като това прави суровината в нашия продукт с усвояемост до над 90% на активното вещество 

Как да въведеш магнезиев цитрат в ежедневието си? 

За да се забележат ефектите от приема на това толкова полезно и бионалично съединение на магнезий е важно добавката да се приема според препоръките за самия магнезиев цитрат. Магнезият е добавка с богата история сред научните проучвания и тестове, с които е анализирано неговото поведение. Например, приемът на кафе в ежедневието може да окаже негативен ефект върху неговото действие. Тъй като кафето е диуретик, ако се приема във време, близко до приема на минерала, тялото по-трудно ще се справи с абсорбцията му и съответно ползите, за които го пием, може да се притъпят или дори да не се усетят.  

Друг признак, по който да определим времето си за прием, е действието му в различните етапи от денонощието. Проучвания показват, че магнезиевият цитрат подпомага производството на енергия, като е добър източник на магнезиеви йони и се справя с регулирането на невротрансмитерите.  

Приет сутрин, той може да подготви организма за предстоящия натоварен ден, като ще релаксира нервната система и ще намали състоянията на тревожност. Както знаем, високите нива на стрес могат не само да ни разконцентрират в продължение на деня, но и да засегнат здравето ни, ако не се грижим за релаксацията си. Вечер, малко преди лягане, той също ще окаже благоприятно влияние и е подходящ избор за хора, които заспиват трудно или имат неспокоен сън. Като един основен електролит, магнезият подпомага клетъчната функция и нервната проводимост, а в комбинация с лимонена киселина доказано намалява признаците на тревожност, които могат да афектират и сладкия ни нощен сън.  

За кого е подходящ Липозомен магнезий RealFood? 

Съединението, което избрахме – магнезиев цитрат, е добре изследвано и е вид магнезий, отговорен за множество процеси. Тъй като избрахме то да е допълнително защитено, неговият прием е още по-лесен. Може да се пие на гладно сутрин, без опасност от стомашни раздразнения и е безопасен за хора с чувствителен стомах. Минералът е подходящ и за хора с ясно изявен недостиг на магнезий в тялото – той доказано спомага за възвръщането на оптималните му нива и запазването му за по-дълго в кръвта.   

Друга група, която приемът на Липозомен магнезий RealFood обхваща, е дамите в менопауза. При редовен прием, той подпомага синтеза на калций и подобрява костната плътност, защото в този период хормоналните промени засягат именно нея – може да се забележат по-чупливи кости и повече слабост в костната система. 

Разбери повече за кого е идеален приемът на Липозомен магнезий RealFood ТУК

След дълго време на проучване, най-после можем да ти представим Липозомен магнезий RealFood – разработен по специална технология, запазваща веществото и допринасяща за максимално извличане на ползите от ежедневния прием на магнезий. Разгледай го на нашия сайт и прегърни букета от ползи, който той е готов да ти подари.