КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ХИДРОЛИЗИРАНИЯТ КОЛАГЕН?

Хидролизираният колаген има първостепенно значение за структурната цялост и пълноценно дългосрочно функциониране на организма ни. Той е извлечен от желатинов протеин от пасищни животни, като процесът по превръщане на колагена в хидролизирана форма се осъществява чрез хидролиза (разпадане) на пептидните връзки на по-малки молекули. Това позволява неговата бионаличност да се увеличи, а разграждането от организма да бъде много по-ефективно.
collagen3
collagen1
collagen_1

KAК СЕ ПОЛУЧАВА ХИДРОЛИЗИРАНИЯТ КОЛАГЕН?

0ece60a2ebe4684f2574ef4108d2b7a6
Крайният продукт (хидролизиран колаген) е по-бионаличен, съответно по-бързо и ефективно достига до местата, на които е необходим. Организмът усвоява много по-бързо и лесно хидролизираната форма на колагена. Той притежава уникална аминокиселинна структура, като съставът на аминокиселините е по-висок отколкото на не хидролизирания  колаген. 

КАКВО СЕ СЛУЧВА С КОЛАГЕНА, ДОКАТО ОСТАРЯВАМЕ?

С възрастта тялото произвежда все по-малко колаген, а съществуващият такъв се разгражда все по-бързо. Също така с течение на годините колагенът намалява своето качество. Жените изпитват значително намаляване на производството на колаген след менопаузата. Нормално е всеки да усеща симптоми на спад в производството на колаген – процес, който започва след 25-годишна възраст, но се усеща по-осезаемо след 40-тата година.
Asset_5_38fb4a14-e9c5-4c4f-866f-1d01a32c95b2