ПОЛЗИ ОТ ПРИЕМА НА КОЛАГЕН

Колагенът прониква в дермалния слой, като така се подпомага производството на нови клетки и хидратацията. Резултатите могат да се изразят в много посоки - несъвършенствата, като целулит и стрии стават по-незабележими, тъй като кожата става по-еластична и тонизирана, фините линии започват да се изглаждат, намалява се изсушаването, а раздразненията от външната среда са не така осезаеми. Цялостният вид на кожата е по-здрав, сияен и еластичен.
Колагеновите пептиди навлизат в дълбочина в космения фоликул и по този начин подсилват неговата структура. Забелязва се повече блясък с по-малко накъсване и неприятно заплитане. Атмосферните условия вече не влияят по същия времеден начин, тъй като косата е подхранена отвътре. Тя е е по-„жива“ и с по-малко наличие на косопад. Изтъняването е по-малко, като това позволява да се постигне така мечтаната дължина.
Пептидите проникват в дълбочина в нокътната плочка, като по този начин подпомагат намаляването на деформацията. Резултатът - ноктите са подхранени отвътре и се забелязват по-плътни отвън. В дългосрочен план се редуцира начупването, разслояването и нарушаването на повърхностния горен слой. Ноктите са по-здрави и устойчиви на постоянното влияние от ежедневните дейности.
Хидролизираният колаген спомага за по-бързото възстановяване на съединителната тъкан при мускулите след физическо натоварване и растежения или при регулярни тренировки. Отделно, той е чудесен избор за спортуващи хора, чиято цел е да изградят мускулна маса. Колагенът подобрява адаптацията към по-голяма физическа активност, понеже подържа оптималните нива на протеин в организма.
Колагенът действа активно против възпаленята в областта на ставните хрущяли при активно движение и при ясно изразен дискмфорт в следствие на загубата на колаген, благодарение на аминокиселините пролин и глицин. Болката и неприятното усещане в ставните хрущяли при движение и при продължително стоене на едно място е значително намалена, а движението – по-приятно и комфортно.
Колагенът се грижи за плътността на костите и по този начин намалява опасността от различни костни заболявания като остеопорозата. Той подобрява подвижността при хора, започнали загуба на своя колаген. В съчетание с редовно движение, колагенът може да предотврати неприятното усещане в костите.
Аминокиселините глицин и пролин, съдържащи се в колагена се грижат за здравето на червата. Те имат способността да уплътняват чревната лигавица, като я правят по-устойчива на пропускливост. Този процес предпазва червата от множество болестотворни бактерии, способни да атакуват общото здраве.
Хидролизираният колаген се бори ефективно с възпаленията в целия организъм. Предоставя и превенция от бъдещи възпалителни процеси в целия организъм. Той работи ефективно върху възпаленията в клетките и тъканите, като това оказва влияние върху общото здравословно състояние и да се предотвратят заболявания като артрит, астма и други. Някои възпалителни процеси протичат без симптоматика, затова е от значение каква превенция прилагаме.

ПОВЕЧЕ ЗА КОЛАГЕНЪТ

лв
63.00
 
лв