RealFood Collagen Complex с вит. С, хиалуронова киселина и цинк
Прясно
100% неферментирало масло, извлечено веднага след улова на рибата, за да запазят всички хранителни качества както в самия черен дроб.
Диво
Добива се от дива риба, в едни от най-чистите води на планетата, тези на Северния Атлантик (северно от о. Дона, Норвегия).
Сурово
Произвежда се по метода Розита ТМ, изцяло механично, без топлинна или химическа обработка, което гарантира изцяло натурален продукт.
Защо Rosita e по-доброто рибено масло?
Укрепва костите, мускулите, ставите
Подсилва имунитета
Помага на сърдечно-съдовата система
Подобрява мозъчната функция
Подпомага зрението
Подобрява съня
Подобрява психичното здраве
Укрепва кожата, ноктите, косата
За кого е подходящо Рибеното масло?
За деца
Подобрява имунитета и развива мозъчната дейност, грижи се за здрави зъби и кости.
Здравата имунна система е ключът към предотвратяването на инфекциозните заболявания. Екстра-върджин рибеното масло на ROSITA е чудесен източник на натурални витамин Д3, витамин А и Омега-3 мастни киселини, които повишават имунитета и подпомагат развитието на детския мозък.
За възрастни
Има благоприятно въздействие върху мозъка, нервната система, сърцето и цялостното здраве.
В забързаното ежедневие често не можем да си позволим да се храним пълноценно и разнообразно. Рибеното масло е богата на хранителни вещества храна и подпомага борбата със стреса, усилва концентрацията, грижи се за сърцето.
За Rosita
Rosita Real Foods е малка семейна компания в Норвегия. Rosita произвежда на малки партиди естествени и сурови екстра-върджин рибени масла. Основният й продукт е студено пресованото масло от черния дроб на дива треска.
Мисията на Rosita е да предоставя устойчиви, чисти и неподправени хранителни добавки, които да са в полза на хората и тяхното здраве! Mаслата се произвеждат по утвърдена, изцяло механична технология, без химикали и топлинна обработка, за да се запазят всички свойства на продукта.
Технология на извличане
Екстравърджин рибеното масло на Rosita EVCLO се извлича чрез прилагането на традиционна техника, при която черният дроб на атлантическата треска естествено освобождава маслото си.
Всеки аспект от производството е строго контролиран, така че това, което получава крайният потребител, е единствено прясно сурово масло от черен дроб на атлантическа треска. Само така всички хранителни вещества остават непокътна
Често задавани въпроси
Каква е препоръчителната дневна доза за прием на рибено масло при възрастни?
Препоръчителна дневна доза:
Екстра-върджин рибено масло от треска - EVCLO: 1 ч. л. дневно (5мл.);
Рибено масло от треска – EVCLO Softgels - Капсули: от 3 до 6 капсули (500mg всяка)
Каква е препоръчителната дневна доза за прием на рибено масло при деца?
- Бебета над 9 месеца: започва се с една капка на ден и постепенно се стига до максимум 1/8 чаена лъжичка (0,625 мл)
- Деца от 1 до 3 годинки: започва се няколко капки на дена и постепенно се стига до 1/8 – 1/4 чаена лъжичка (1,25 мл)
- Деца от 3 до 5 годинки: започва се с 1/8 чаена лъжичка и постепенно се стига до 1/2 чаена лъжичка (2,5 мл)
- Деца от 5 до 12 години: започва се с 1/4 чаена лъжичка, като дозата постепенно се увеличава, докато стигне 2/3 чаена лъжичка (3,3 мл)
- Тийнейджъри: започва се с 1/4 и се увеличава до максимум 1 чаена лъжичка (5 мл)
*при деца под 6-годишна възраст се препоръчва течната форма на рибено масло Rosita.
Как се съхранява рибеното масло?
Течното рибено масло трябва да се съхранява на тъмно и студено място. Срокът на годност е различен при видовете съхранение:
във фризер: 3 години
в хладилник: 1 година
след отварянето му: 3 месеца.
*Това не важи за капсулите.
Може ли рибеното масло да се използва при бременност?
Препоръчително е рибеното масло да се приема след третия месец, но само и единствено консултация с наблюдаващия лекар може да потвърди това. Повече за ползите от приема на рибено масло от бременни можеш да прочетеш тук.
Какъв е срокът на годност на рибеното масло?
Срокът на годност е различен според начина на съхранение: ако се съхранява във фризер, без да е отворено, рибеното масло има срок на годност до 3 години. Ако се съхранява в хладилник, без да е отворено, рибеното масло има срок на годност до 1 година. След отварянето на бутилката, при правилното ѝ съхранение, срокът на годност е 3 месеца.
Ферментира ли Rosita EVCLO?
Rosita EVCLO не ферментира. Това е така, благодарение специфичния древен метод на извличане, в резултат на който се получава прясно, диво и сурово масло от черен дроб на треска.
Какъв е препоръчителният прием в периоди без прекъсване?
С Rosita EVCLO няма нужда да се прави прекъсване. Маслото е 100% натурално и няма опасност от предозиране.
Има ли странични ефекти?
Ако се приема препоръчителната дневна доза спрямо възрастта и здравословното състояние, не би следвало да се появят странични ефекти.