Резултати от тестовете на всяка партида, извършени от лабораториите на EUROFINS и BDS, можете да видите тук: www.rositarealfoods.com Компанията Rosita се отнасят изключително сериозно към провеждането на тестове и използват редица водещи европейски институти за тестване на своята продукция( В Европа се прилага много стриктна политика в това отношение), сред които „Института по аквакултури“, водеща, международно призната институция за изследване на аквакултурите, базирана в рамките на Университета Стърлинг, Шотландия, както и редица независими норвежки лаборатории и институции с огромен опит в морските суровини и продукти.
Рибените масла на Rosita се тестват за устойчиви органични замърсители, включително пестициди( като ДТТ), производствени химикали( като полихлорирани бифенили (ПХБ), както и неумишлено получени странични продукти от производствените процеси (като диоксини и фурани). Маслата се тестват и за тежки метали и микробиологично заразяване. Резултатите от направените проби напълно отговарят на строгите изисквания и разпоредби на Европейската комисия и Световната Здравна Организация(СЗО) относно замърсителите в околната среда. Дълбоките фиорди на Северна Норвегия са едни от най-чистите и незамърсени океански води в света. Маслата на Rosita , също така, са анализирани от университети и свързани с правителството научни изследователи, някои от които са включени в мониторинга на качеството на рибените масла като цяло. Освен това, понастоящем маслата на компанията се използват в научни изследвания на водещи европейски университети.