Полезно

  • Как се тества Rosita екстра-върджин маслото от черен дроб на треска?

Резултати от тестовете на всяка партида, извършени от лабораториите на EUROFINS и BDS, можете да видите тук: www.rositarealfoods.com  Компанията Rosita се отнасят изключително сериозно към провеждането на тестове и използват редица водещи европейски институти за тестване на своята продукция( В Европа се прилага много стриктна политика в това отношение), сред които „Института по аквакултури“, водеща, международно призната институция за изследване на аквакултурите, базирана в рамките на Университета Стърлинг, Шотландия, както и редица независими норвежки лаборатории и институции с огромен опит в морските суровини и продукти. Рибените масла на Rosita се тестват за устойчиви органични замърсители, включително пестициди( като ДТТ), производствени химикали( като полихлорирани бифенили (ПХБ), както и неумишлено получени странични продукти от производствените процеси (като диоксини и фурани). Маслата се тестват и за тежки метали и микробиологично заразяване. Резултатите от направените проби напълно отговарят на строгите изисквания и разпоредби на Европейската комисия и Световната Здравна Организация(СЗО) относно замърсителите в околната среда. Дълбоките фиорди на Северна Норвегия са едни от най-чистите и незамърсени океански води в света. Маслата на Rosita , също така, са анализирани от университети и свързани с правителството научни изследователи, някои от които са включени в мониторинга на качеството на рибените масла като цяло. Освен това, понастоящем маслата на компанията се използват в научни изследвания на водещи европейски университети.

  • Как потребителите могат да разберат дали рибеното масло от дроб на треска е гранясало или не? Има ли промяна в миризмата, цвета или консистенцията?

Доверете се на сетивата си. Гранясалото масло има неприятен вкус и мирис. То определено оставя „дращещо усещане“ в задната част на гърлото. Освен това, гранясалият продукт може да предизвика стомашно-чревно разстройство, което за по-дълъг период от време може да доведе до храносмилателни смущения. Гранясалото масло е по-тъмно на външен вид, което е още един белег за разпознаване. В крайна сметка, вашите сетива ви казват, че рибеното масло е с влошени качествени показатели и следва да не го приемате.

  • Как да съхранявате рибеното екстра-върджин масло от треска на Rosita?

Правилното съхранение е изключително важно за запазване на хранителните свойства на маслото. Светлината и топлината ускоряват скоростта на окисляване. Когато използвате продукта, дръжте го далече от директни източници на топлина и слънчева светлина. Веднага след като си закупите маслото го приберете в хладилник, ако възнамерявате да го консумирате относително скоро. При по-дълъг период на консумация, неотворените бутилки могат да се съхраняват във фризер за удължаване на трайността и добрите хранителни свойства на продукта. Веднъж след като отворите бутилката, консумирайте маслото в рамките на 2-3 месеца. Най-общо казано, съхранявайте продукта на тъмно и студено. При съхранение в хладилник или фризер течността може да помътнее и да се сгъсти, но това не трябва да ви притеснява. Преди употреба просто разклатете леко бутилката.

  • Отзиви за маслото на американския пазар

През този линк можете да видите отзиви от маслото на американския пазар – EVCLO отзиви

  • Д-р Никола от Rosita Family за витамин А, витамин D и рибеното масло от треска EVCLO

Като цяло прекомерното приемане на витамин А би могло да създаде проблеми. По-вероятно е тези проблеми да възникнат при приемането му в синтетична му форма. Макар да съществува риск от поява на проблеми и от приемането му в натуралните му форми, той е значително по-малък. Рибеното масло от треска не представлява такава опасност. Храните, съдържащи витамин А се делят на 3 вида: съдържащи високо, ниско и средно количество на витамина. Истинското, нерафинирано рибено масло от черен дроб на треска спада към категорията, съдържаща средно количество витамин А. Освен това, рибеното масло от треска е нерафинирана храна и съдържа натурален витамин D3, а е доказано, че  съотношението на двата витамина е от съществено значение за действието им. Рибеното масло от треска се асоциира с токсично съдържание на витамин А, тъй като маслата, които в миналото са били подложени на тестовете за токсичност, са били преработени. Това от своя страна е налагало прибавяне на синтетични витамини, за да се възстановят загубените по време на обработката количества. Когато към маслото изкуствено се добавят витамини, това нарушава баланса в тяхното съотношение и намалява полезното им действие. Рибеното масло от треска на Rosita не съдържа синтетични витамини.

Рибено масло от треска – EVCLO Softgels - Капсули
Рибено масло - Капсули 90бр. - Неферментирало - Без топлинна обработка - Прясна дива риба Rosita ...
84,00 лв.
Екстра-върджин рибено масло от треска - EVCLO
Рибено масло Неферментирало рибено масло Без топлинна обработка Прясна дива риба Rosita екстра-върджин рибено масло ...
89,00 лв.
Сравнение на продукти
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“. Научете повече за нашата политика за поверителност и политика за Бисквитки