Меню

Рибено масло

Прясно · Диво · Сурово

Най-висококачественото рибено масло, което природата може да предложи 

За Rоsita

Rosita Real Foods е малка семейна занаятчийска компания, базирана в Норвегия. Произвеждат ръчно естествени и сурови екстра-върджин (изключително чисти) рибени масла. Техен основен продукт е екстра-върджин маслото от черния дроб на треската (EVCLO).

Фирмата е създадена от истински норвежци и рибари от стари времена, които знаят всичко за рибените масла от черен дроб. Mаслата се произвеждат при пълно отсъствие на химикали и топлинна обработка. Tака запазват всичките си свойства.

EVLCO

Прясно, диво и сурово, рибено масло от треска на Rosita представлява натурален източник на Омега-3 мастни киселини, мастноразтворим витамин А и витамин D3. Маслото се извлича от едни от най-чистите води на света - тези на Северния Атлантик. Маслото се отделя от черния дроб по древен, естествен метод, без химикали и не изисква топлинна обработка. Така мастно разтворимите киселини и естествените витамини запазват стойностите си. 

Цели

Мисията на Rosita е да предоставя устойчиви, чисти и неподправени хранителни добавки, които да са в позла на хората и тяхното здраве! 

Създадени сред природата, продуктите на Rosita са висококачествени, полезни за здравето рибени масла от черен дроб на треска.

Rosita постигa това, използвайки древен метод, от улова на рибата до натуралното извличане на рибеното масло от черният дроб на рибата. При този метод не се използва абсолютно никаква топлинна или химична обработка и е напълно натурален и естествен. 


Какви са предимствата на рибеното масло ROSITA (EVCLO)?

  • Една чаена лъжичка Rosita осигурява: 78% от дневните нужди от витамин А и 98% от дневните нужди от витамин D.
  • Омега мастно разтворими киселини в стъклена бутилка
  • Извлечено от чистите води на Северния Атлантик 
  • Създадено по древна, викингска технология
  • Без топлинна или химическа обработка
  • Поддържа когнитивното, репродуктивното, сърдечно-съдовото и имунното здраве

  • Стъклена бутилка, която се изплаква обилно с азот, след което се затваря като въздухът от нея се изкарва.

  • Съотношението на DHA/EPA в Rosita екстра-върджин масло от треска (EVCLO) е приблизително 1,4 към 1
  • Съхранява и се бутилира в студено помещение без кислород и светлина, което минимизира риска от окисляване и поддържа маслото прясно
  • Не съдържа глутен, млечни продукти, соя и ГМО!
Екстра-върджин рибено масло от треска - EVCLO
(5.0)
Рибено масло 100% чисто неферментирало рибено масло Без топлинна обработка От черен дроб на прясно уловена дива ...
93,00 лв.
Рибено масло от треска – EVCLO Softgels - Капсули
(5.0)
Рибено масло - 90 бр. - Неферментирало - Без топлинна обработка - Прясна дива риба Rosita екстра-върджин ...
87,00 лв.

Какви са ползите от Рибеното Масло ROSITA?

Омега 3 мастните киселини в рибеното масло съдържат противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за облекчаване на кожните състояния или възпаления. EVCLO също така съдържа натурален витамин D, който играе важна роля за здравето на кожата и косата ви.

Екстра-върджин рибеното масло на ROSITA е чудесен източник на натурални Витамин D и Омега 3 мастни киселини, за които се знае, че повишават имунитета и при децата. Доказано е, че витамин D възпрепятства възпалителните цитокини, които причиняват възпаленията.

Доказано е, че Oмега 3 мастните киселини, открити в EVCLO, подобряват когнитивната функция, "ученето" и психичното здраве. Има редица изследвания, които показват, че Омега 3 може ефективно да се справя с депресия и тревожност.

EVLCO е естествен източник на бионаличен Витамин D. Поддържането на добри нива на витамин D е показало, че подобрява качеството и продължителността на съня. Здравият сън и почивка са от съществено значение вашето здраве и благополучие. 

EVCLO е един от най-добрите в природата източник на витамин D3 (холекалциферол), който също добиваме, когато сме изложени на слънчева светлина. Витамин D е от съществено значение за подсилване на кости, мускули и цялостното ни здраве.

EVCLO осигурява естествен източник на витамин А, който е от съществено значение за доброто зрението на очите. Доказано е също, че омега 3 мастните киселини в рибеното масло помагат на клетките на ретината и роговицата да се излекуват и да се регенерират.

Когато се използва в комбинация с диета и упражнения Омега мастни киселини в EVCLO може да спомогнат за естествената загуба на теглото. Проучванията показват, че Омега 3 мастните киселини помагат за предотвратяване на напълняването и намаляване на телесните мазнини.

Рибеното масло е богато на Омега 3 есенциални мастни киселини EPA и DHA. Тези мазнини имат мощни невропротективни свойства и намаляват възпалението, насърчават образуването на нови клетки, спомагат за изграждането на здрави клетъчни мембрани и подобряват предаването на информация между нервите.

EVCLO е чудесен източник на естествен витамин D, от който има висока бионаличност, която помага да поддържате здравето на костите и зъбите си.  Mоже да помогне за намаляване на болките в ставите при тези, които страдат от ревматоиден артрит.

Омега 3 мастните киселини могат да помогнат за намаляване на въпалителните процеси в тялото и подобряват сковаността на стави и мускулни болки. Противовъзпалителните свойства на Омега 3 мастните киселини могат да помогнат за облекчаване на сковаността в тялото.

Омега 3 мастните киселини спомагат за понижаване на кръвното налягане, както и да подобрят проблемите с кръвообращението и разширени вени. Доказано е, постоянният прием на Омега 3 мастни киселини има и защитен и благоприятен ефект за сърцето.

Омега 3 мастните киселини спомагат за регулиране на хормоналния дисбаланс и производството на естроген и могат да подобрят съотношението Омега 3 към Омега 6 мастни киселини. Омега 6 пък може да се намери в растителни и семенни масла, които съдържат фитоестрогени.

 

 

 

 

 

 

100 % натурално рибено масло ROSITA EVCLO

Рибено масло Rosita от черен дроб на треска е напълно нерафинирано, непреработено и не е изложено на химикали. Това е най-прясното, най-суровото и най-автентичното масло от черен дроб на треска, което доставя „диви и сурови“ хранителни вещества. Истинска сурова суперхрана! То също е без синтетични хранителни вещества и съдържа всички мощни, естествено срещащи се биологично активни хранителни съставки!


За кого е подходящо Рибеното масло?

Деца


Подобрява и засилва имунната система при децата

Здравата имунна система, е ключът към предотвратяването на инфекциозните заболявания. Всеки ден децата са изложени на милиони микроби, а ваксините покриват едва един процент от всички тях. 

Бременни


Намалява риска от преждевременно раждане

Много проучвания показват, че приемането на рибено масло по време на бременност може да намали риска от астма или хрипове, да намали риска от хранителни алергии и да засили имунната система, за да намали настинките ...

Грижещите се за здравето


Подобрява зрението, състоянието на кожата и още

В днешното забързано ежедневие, когато си затрупан със задачи, ангажименти и планове, често не можеш да си позволиш да се храниш толкова разнообразно от колкото организма ти има нужда. Почти невъзможно е да приемеш ...


Технология на извличане

Рибеното маслото Екстра върджин на Rosita EVCLO, се извлича чрез прилагането на древна техника, при която черният дроб на атлантическата треска, естествено освобождава маслото си, при излагане на промяна в температурата на заледените арктически води до тази на околната среда.

След улова, черният дроб се отделя за прясно извличане на маслото. То се бутилира в много кратък период от време, докато е абсолютно свежо.

Всеки аспект от производството е строго контролиран, така че това, което получава крайният потребител, е прясно сурово масло от черен дроб на атлантическа треска. Само така всички хранителни вещества остават непокътнати, точно както са създадени от природата.


Пакетиране

.

Екстра-върджин рибено масло от треска - EVCLO идва при вас по специален начин. Течните рибени масла винаги трябва да се съхраняват в хладилник, тъй като ниската температура забавя окисляването. Поради тази причина, при пакетирането на рибеното масло използваме специален замразител за многократна употреба. Увиваме стъкленото шише в него, поставяме го в кутията, а после го "завиваме" отново с него, за да сме сигурни, че пратката ще пристигне при вас с най-добро качество, напълно безопасно. Важна подробност е, че замразителят е за многократна употреба. Така, ако пътувате, и не искате да пропускате дневната си доза рибено масло, може да го използвате. Поставете ги във фризер, докато се замразят. Увийте шишето в единия от тях, сложете го в хладилна чанта. Завийте рибеното масло и затворете чантата. Това ви гарантира до няколко часа запазване на оптималната температура за съхранение. След това оставете шишето отново в хладилник.

Екстра-върджин рибено масло от треска - EVCLO
(5.0)
Рибено масло 100% чисто неферментирало рибено масло Без топлинна обработка От черен дроб на прясно уловена дива ...
93,00 лв.
Рибено масло от треска – EVCLO Softgels - Капсули
(5.0)
Рибено масло - 90 бр. - Неферментирало - Без топлинна обработка - Прясна дива риба Rosita екстра-върджин ...
87,00 лв.

Съхранение

Как съхраняваме рибеното масло на Rosita и как вие трябва да го съхранявате? 


Течното рибено масло трябва да се съхранява на тъмно и студено, поради тази причина ние складираме Rosita във фризер, докато то пристигне при вас.

Срокът на годност е различен при видовете съхранение:

Ако го държите във фризер, без да е отворено, рибеното масло има срок на годност до 3 години.
Ако го държите в хладилник, без да е отворено, рибеното масло има срок на годност до 1 години.
След отварянето на рибеното масло и правилното му съхранение срокът на годност е 3 месеца.


Тези температурни условия не важат за рибеното масло на капсули!


Хранителна информация на Rosita EVCLO

Прием

Препоръчителната двена доза при приема на рибено масло от треска EVCLO е от ½ до 1 чаена лъжичка или 5 мл. на ден. 

За деца, моля прочетете ТУК

Съставки

Към рибеното маски се добавя малко количество натурален розмарин и витамин Е под формата на смесени токофероли. Витамин Е, който се използва е витамин от пълен спектър, съдържащ алфа-, бета-, гама- и делта-токофероли. Източникът на витамин Е е екстракт от слънчоглед без ГМО от Дания.

НЕ се използват изкуствени аромати, оцветители или консерванти. Рибеното масло е 100% натурално без соя, глутен и млечни продукти.

Консултативна информация

Консултирайте се с Вашия лекар преди да използвате дози, значително по-високи от препоръчителните, или да приемате този продукт, ако сте бременна или кърмеща, диабетна, алергична към риба или йод, използвайки разредители на кръвта, предстои ви операция, имате диагностицирано сърдечно-съдово състояние, кървене или проблем с имунната система.

Ето какво казват опиталите Рибеното масло

Често задавани въпроси:

Как се извършва доставката на Рибено масло?

Доставката се извършва чрез куриерска фирма Еконт до офис или адрес. Прочетете повече ТУК

Каква е препоръчителната дневна доза за приемане на рибено масло?

Една чаена лъжичка дневно (5мл.) или от 3 до 6 капсули (500mg всяка) дневно.

Каква е препоръчителната дневна доза за приемане на рибено масло за деца?

Препоръчителната дневна доза зависи от възрастта на детето. Повече информация прочети ТУК

Препоръчително ли е да давам рибено масло на деца?

Всичко, което трябва да знаеш за приема на рибено масло от деца можеш да намериш ТУК

Как се съхранява рибеното масло?

Течното рибено масло трябва да се съхранява тъмно и студено. Срокът на годност е различен при видовете съхранение: във фризер: 3 години в хладилник: 1 година след отварянето му: 3 месеца Това не важи за капсулите.

Може ли рибеното масло да се използва при бременност?

Препоръчително е след 3-ия месец да се използва, но само и единствено след консултация за вашия наблюдаващ лекар.

Какъв е срокът на годност на рибеното масло?

Зависи от начина на съхранение.

Ферментира Ли Rosita EVCLO?

EVCLO не ферментира. Rosita EVCLO се произвежда по изключително рядък древен метод, в резултат на който се получава прясно, диво и сурово масло от черен дроб на треска.

Какъв е препоръчителният прием в периоди без прекъсване?

С това масло няма нужда да правите прекъсване. Маслото е 100% натурално и няма опасност от предозиране!

Сравнение на продукти