Полезна информация

Страхотен продукт. Невероянто отношение към клиента. Бърза доставка. Препоръчвам на всички, който не може да приема, маслото в течната му форма. Оказа благоприятно и видимо въздействие на здравословното състояние и на мен и на съпруга ми. От повече от една година е част от менюто ни.

Vesela Tisheva

Страхотен продукт

Поръчваме продукта вече 3-та година. Винаги се изпраща бързо, в специална опаковка, в която да стои охладен. Отделно има достатъчно ясни инструкции за употреба. Самият продукт е изключително добър, качеството си остава на ниво. Препоръчвам!

Антонина Дединска

Изключително добър продукт

Много съм доволна. Поръчах маслото за малкия ми син след много опити с други марки. Получих поръчката си още на следващия ден,а рибеното масло беше опаковано с охладител и изолация по най-висок стандарт - нещо, което се случва изключително рядко. Със сигурност ще поръчам пак.

Петя

Добър продукт

Как се тества Rosita екстра-върджин маслото от черен дроб на треска?

LabratoryContent
Резултатите от тестовете за всяка партида на продукцията на Rosita са публикувани на техния уебсайт: www.rositarealfoods.com. Компанията подхожда сериозно към извършването на тестове и се обръща към редица водещи европейски институти за тестване на своите продукти, включително "Института по аквакултури" от Университета Стърлинг в Шотландия. Рибените масла на Rosita се тестват за различни замърсители, включително органични и тежки метали, както и микробиологични замърсители. Резултатите от тези тестове отговарят на строгите стандарти на Европейската комисия и Световната здравна организация. Водите около Северна Норвегия, откъдето се добиват суровините за маслата на Rosita, са известни със своята чистота. Маслата също са предмет на научни изследвания от университети и институции, както и на мониторинг на качеството от страна на правителството.

Как потребителите могат да разберат дали рибеното масло от дроб на треска е гранясало или не? Има ли промяна в миризмата, цвета или консистенцията?

Доверете се на сетивата си. Гранясалото масло има неприятен вкус и мирис. То определено оставя „дращещо усещане“ в задната част на гърлото. Освен това, гранясалият продукт може да предизвика стомашно-чревно разстройство, което за по-дълъг период от време да доведе до храносмилателни смущения. Гранясалото масло е по-тъмно на външен вид, което е още един белег за разпознаване - в крайна сметка, вашите сетива ви казват, че рибеното масло е с влошени качествени показатели и следва да не го приемате.

Как да съхранявате рибеното екстра-върджин масло от треска на Rosita?

Правилното съхранение е изключително важно за запазване на хранителните свойства на маслото. Светлината и топлината ускоряват скоростта на окисляване. Когато използвате продукта, дръжте го далече от директни източници на топлина и слънчева светлина. Веднага след като си закупите маслото го приберете в хладилник, ако възнамерявате да го консумирате относително скоро. При по-дълъг период на консумация, неотворените бутилки могат да се съхраняват във фризер за удължаване на трайността и добрите хранителни свойства на продукта. Веднъж след като отворите бутилката, консумирайте маслото в рамките на 2-3 месеца. Най-общо казано, съхранявайте продукта на тъмно и студено. При съхранение в хладилник или фризер течността може да помътнее и да се сгъсти, но това не трябва да ви притеснява. Преди употреба просто разклатете леко бутилката.

DSCF0418_1