Преминаване към съдържанието

Чувствай се уверена с натурален дезодорант Raw Nature – ефективен при изпотяване, безвреден за теб и природата

21 Jul, 2023 45

Време за четене: 4 мин. 

През топлите дни потните ни жлези стават по-активни и отделят още по-голямо количество течност с цел да охладят тялото и да ни предпазят от прегряване. 

Течността, която тялото отделя, съдържа над 99% вода и малък процент минерали и микроелементи. Лошият аромат е резултат от реакцията между тази течност и бактерии по повърхността на кожата. 

Как да се предпазим по естествен начин, без да натоварваме тялото си с химичните съставки на класическите дезодоранти и антиперспиранти? 

RAW NATURE - НОВОЗЕНЛАНДСКИ НАТУРАЛЕН ДЕЗОДОРАНТ В БЪЛГАРИЯ 

По уханието посрещат, по добрите отзиви изпращат. Вече можеш да посрещнеш лятото с естествените аромати и съставки на изцяло натурални дезодоранти Raw Nature. Новозенландският бранд може да се похвали както с много влюбени в продуктите потребители, така и с множество международни награди и отличия за качество. 

Дезодорантите на Raw Nature не са антиперспиранти - те не предпазват от изпотяване и не запушват порите, а действат активно срещу неприятните миризми. 

Дотук - добре. Но какъв може да е съставът на натурален и едновременно с това ефективен срещу лошите миризми дезодорант? 

ДЕЗОДОРАНТ СЪС СУРОВ И ЕСТЕСТВЕН СЪСТАВ  

Интересното при продуктите на Raw Nature, в т. ч. и дезодорантите, е, че те не съдържат вода. Това на практика означава, че те не се нуждаят от консерванти (парабени), за да бъдат стабилни. Ето и конкретният състав на един от дезодорантите: 

Дезодоранти Raw Natures - съставки 

  • Кокосово масло 
  • Восък от канделила 
  • Органично тапиоково нишесте 
  • Магнезиев хидроксид 
  • Сода за хляб (не се съдържа в Raw Nature за чувствителна кожа) 
  • Масло от Манука 
  • Натурални етерични масла 
  • Бензилов алкохол, линалоол, цитрал, евгенол и др. – срещат се в етеричните масла, в различни растения и цитруси. 

При всички случаи списъкът със съставки прилича повече на рецепта за готвене, отколкото на етикет на дезодорант. Това поставя и въпроса за ефективността на натуралните съставки в дезодоранти Raw Nature срещу неприятни миризми при изпотяване. Нека ги разгледаме по-подробно. 

 
ЕФЕКТИВНОСТ СРЕЩУ НЕПРИЯТНИ МИРИЗМИ ПРЕЗ ТОПЛИТЕ ДНИ 

Силни абсорбиращи свойства 

Органичният прах от тапиока в натуралните дезодоранти абсорбира течност и масло до 150 % от собственото си тегло. То има свойството да отнема излишната влага и мазнина от кожата, като в същото време я прави гладка и копринена. Друго полезно свойство на тапиоката е, че намалява раздразнението на кожата, което често се наблюдава в чувствителната зона под мишниците.Органичното тапиоково нишесте е ядлива съставка на натуралните дезодоранти Raw Nature. 

Естествени антибактериални свойства 

Новозенландското масло от манука е свърхконцентрирано растително етерично масло с активна съставка лептоспермон. Ароматът му е очарователно свеж и чист. Освен това се слави с по-силни антибактериални свойства от австралийското чаено дърво. Маслото от манука играе ролята на естествен дезодорант - протоводейства активно на бактериите по кожата, причиняващи неприятни миризми. Също така то намалява възпалението и успокоява кожата. 

Содата за хляб е относително нова за козметиката съставка. Тя има силно антимикробно действие. Имайки предвид, че за тази цел в дезодорантите обиновено се използва алуминий, Raw Nature отново избират съставка от готварска рецепта, чието действие обаче не отстъпва по ефективност. Содата бикарбонат е с по-висока киселинност от тази на кожата и не се препоръчва за хора с чувствителна кожа. Raw Nature са помислили и за тях със специален натурален дезодорант за чувствителна кожа, който не съдържа сода. 

Нежна хидратация 

Органичното кокосово масло в състава на продуктите е извлечено от прясно нарязани кокосови орехи без използването на химикали. То е естествен овлажнител – помага за задържането на влагата в кожата и я поддържа хидратирана. Антиоксидантите в състава на кокосовото масло предпазват кожата от замърсяване. То има противовъзпалително действие и намалява зачервяването и дразненето на сухата и сърбяща кожа. Кокосовото масло също има антибактериално и противогъбично действие, което също противодейства на бактериите-причинители на лоши миризми при изпотяване. 

Деликатна защита 

Восъкът от канделила е веган заместител на пчелния восък. Той прави повърхността на кожата гладка и има свойството да задържа аромати.  Восъкът от канделила формира защитен филм, което го прави предпочитана съставка на козметика за чувствителна кожа. Има и още предимства - температурата му на топене е висока, около 75 градуса, което  означава, че няма опасност да се разтопи и разтече, дори и лятото да е много горещо. 

И ОЩЕ: 

Магнезиевият хидроксид се използва широко в хранително-вкусовата промишленост за производство на какаови продукти, сирене и консервирани зеленчуци. Той стабилизира нюансите на продукта и регулира киселинността. В природата се среща под формата на минерала буцит. 

Бензилов алкохол, линалоол, цитрал, евгенол и др. се съдържат в етерични масла от различни растения, както и в някои плодове. 

Натурален дезодорант - с мисъл за теб и природата 

Дезодорантите Raw Nature предлагат естествена и щадяща грижа срещу неприятни миризми при изпотяване. Те не се тестват върху животни, веган са, не съдържат SLS, PEG, парабени, фталати, изкуствени аромати, LPG, феноксиетанол, алуминий, талк, силикони, пластмаса и палмово масло. 

ВСЕ ОЩЕ НЕ СИ УБЕДЕНА В СИЛАТА НА НАТУРАЛНИТЕ ДЕЗОДОРАНТИ? 

Колебаеш се дали да се довериш на изцяло натурален дезодорант, защото смяташ, че ще ти изневери? Донякъде имаш право. Ако никога не си използвала натурален продукт срещу неприятна миризма под мишниците, подготви се за кратък период на адаптация. Ето как кожата постепенно свиква с новите антибактериални съставки: 

Седмица 1: Всичко е наред 

Седмица 2: Бактериите на подмишниците започват да се променят, затова може да се усеща миризма. В този момент повечето хора се отказват, убедени, че натуралните дезодоранти не работят за тях. Но имай малко търпение. 

Седмица 3: Бактериите на подмишниците започват да се балансират. 

Седмица 4: Всичко вече наистина е наред. 

Заслужава си да опиташ и да споделиш с нас преживяането си с натурален дезодорант Raw Nature, създаден с грижа за теб и природата.  

1
Free Gift