Преминаване към съдържанието

Безплатна доставка над 100 лв до офис на Еконт

Есен с RealFood Collagen Complex – как да се подготвиш

20 Sep, 2024 312

Споделяме ти как приемът на новия ни продукт ще предпази твоите кожа, нокти и коса  

Вече се усеща първия студен полъх и аромата на есен е във въздуха. В преходните сезони организмът ни може да се стресира поради рязката смяна в метеорологичните условия и да претърпи някои промени и неразположения. По-ниските температури понякога влияят на неподготвеното за студено време тяло и освен симптоми на вируси и настинки, започват да се забелязват по-суха кожа, отслабени нокти и значително повече косопад. Как RealFood Collagen Complex ти помага да укрепиш красотата си отвътре и да влезеш в есента със стил ти разказваме днес. 

Какво се случва през есента с организма ти?  

Преходният сезон носи със себе си скъсяването на дните, по-малкото слънчева светлина, ниските температури и честите дъждове. Освен че могат да повлияят на настроението ни, тези фактори са и предпоставка за дисбаланс в здравословното състояние, повече умора и отпадналост. UV лъчите от слънцето стимулират производството на витамин D, полезен за имунната система, костите и мускулите и способен да подобри когнитивната функция. Слънчевата светлина също така стимулира производството на серотонин, спомага за мускулната релаксация и регулира циркадните ритмикогато тя липсва може да се забележи дори и трудност при заспиване и поява на безпокойство.   

Поради ниските температури и рязката смяна между топло и студено, типични за пролетта и есента, кожата също страда. Тя е неизбежно и постоянно изложена на студения въздух, който я изсушава и я прави по-груба. Сухият въздух не ѝ позволява да се задържа хидратирана и се появява добре познатото напукване, особено в горната част на дланите и пръстите, а в някои случаи дори се стига до студова алергия. Ако не се третират навреме, тези състояния могат да се обострят и възстановяването да отнеме седмици, дори месеци. 

Друг често срещан проблем е косопадът. Сезонният косопад е нещо наистина неприятно и засяга голяма част от хората в световен мащаб. Той се появява именно през месеците август и септември със смяната на сезона, а предположенията защо се наблюдава са няколко. Специалистите отбелязват, че тъй като цяло лято косата е била изложена на високите температури, силното слънце пряко уврежда дължините и накъсва краищата. Отделно, фоликулите са склонни да навлязат в телогенна фаза (фаза на отделяне) около юли месец и са готови да отпаднат, когато температурите намалеят. Това проучване съобщава, че именно в края на летния сезон и началото на есента, през август и септември, количеството паднали косми от скалпа на участниците е повече от два пъти в сравнение с предходните сезони. 

Как се грижи RealFood Collagen Complex за теб през есента? 

Нормалните количества колаген в организма имат множество ползи за цялото тяло – припомняме, че той е съставна част на всички наши органи и има важна роля за здравината на нашите кожа, коса, нокти, кости, мускули, стави, сухожилия, черва и какво ли още не. Нашият нов продукт - RealFood Collagen Complex, е внимателно подбрана комбинация от любимия хидролизиран колаген и витамин C, извлечен от ацерола, клинично тествана хиалуронова киселина и цинк с висока форма на усвояемост. Действието на всяка една съставка се допълва от останалите и всички заедно правят мощния коктейл за твоята красота отвътре.  

Кожата 

Стресът, който кожата понася при всяка смяна на сезоните, може да бъде наистина неприятен. Когато тя цяло лято е била огрявана от слънчевите лъчи и е свикнала на топлина, в момент, в който времето захладнее рязко (както се случи този септември), тя няма време да се адаптира.  

Редовният прием на хидролизиран колаген подпомага възстановяването на съединителната тъкан в кожата, а освен това богатият аминокиселинен състав допринася за насищането на влага в дълбочина и образуването на фибробласти в дермата. Тази предварителна подготовка на кожата може да осигури тя да не пострада от сухия студ и рязката промяна в температурата  

Хиалуроновата киселина, разработена по специална технология 2.0 и пълен спектър от хиалурони, има пряко въздействие върху кожата – самите хиалурони са структурирани така, че да съвпаднат максимално с размера на кожните клетки. Тази технология се използва повече от 10 години и има богата научна подкрепа зад гърба си, като едно от проучванията с нея дава сведения, че кожата е с 3.9% по-защитена от дехидратация в близкото бъдеще при редовен прием. 

Витамин C, който ще откриеш в RealFood Collagen Complex, е извлечен от ацерола, която е и най-бионаличният източник на витамина и с антиоксидантния си ефект спомага за по-малко пигментни петна и възпаления вследствие от рязката температурна промяна. Той е основен кофактор за синтеза на колаген и освен останалите си свойства, това му дава възможност да взаимодейства с протеина за още по-добри резултати. 

Ноктите 

Както всички останали видими и засегнати от студа части на тялото, така и ноктите претърпяват промени в периода на смяна на сезона. Освен нежната кожа по дланите и кожичките около самите нокти, по-ниските температури изсушават и нокътната плочка. Тя става по-крехка, лесно се разслоява и се чупи дори при обикновена ежедневна работа. При хора с недостиг на колаген в организма и такива, които не го приемат допълнително чрез хранителна добавка след 25-годишна възраст, „защитният механизъм“ от протеините липсва, а дължината на ноктите страда. 

Освен, че колагенът подхранва нокътната плочка и задържа влагата на място, хиалуроновата киселина в RealFood Collagen Complex има основно свойство насищане на клетките с влага, а цинкът, който сме добавили, е тяхно основно подхранващо вещество и спомага за гладкия и лъскав вид на ноктите. Дефицитът на цинк би могъл да доведе до дистрофия на ноктите, да промени цвета им и дори да промени посоката им на растеж. 

Косата  

Косопад, суха и късаща се коса – това са част от признаците, че есента е дошла. След лято, наситено с морска вода, пясък и слънце е време за косата да се възстанови и да вземе нужната си почивка. За възстановяване след период на по-тежко увреждане, на дължините им трябва добра защита. Тя може да бъде открита в лицето на колагена и цинка в RealFood Collagen Complex. Те действат директно върху космения фоликул, като го подсилват и при продължителен прием видимо намаляват косопада. Отделно, външният прием на колаген стимулира ендогенния синтез на протеини, сред които колаген и еластин – основните съставни части на косъма. 

Грижата за здравето и красотата при навлизането в есенния сезон е ключова стъпка към това да се чувстваме комфортно в кожата си, да бъдем продуктивни и да се наслаждаваме на времето, прекарано навън, дори ако е студено и дъждовно. Мощният коктейл RealFood Collagen Complex предлага ефективна грижа за нежната ти красота отвътре навън, а приятният натурален вкус на ягода все пак ще запази усещането за лято.