Преминаване към съдържанието

Eто какво трябва да знаеш за приема на рибено масло по време на бременност.

09 Nov, 2018 332

КАКВИ ПОЛЗИ МОЖЕ ДА ИМА РИБЕНОТО МАСЛО ВЪРХУ ТЯЛОТО ВИ ДОКАТО СТЕ БРЕМЕННИ?

Лекарите ще се съгласят, че това, което ядете по време на бременността, ще определи до голяма степен здравето на вашето дете. Много проучвания показват, че приемането на рибено масло по време на бременност може да намали риска от астма или хрипове, да намали риска от хранителни алергии и да засили имунната система, за да намали настинките, които при децата се случват доста често докато играят на площадката, в детската градина и в училище след това.

Тези ползи за здравето се увеличават от Омега-3 мастни киселини и докозахексаенова киселина (DHA), осигурени от рибено масло. Но ползите от рибеното масло не спират до тук.  Има много причини да консумирате рибено масло дори да не очаквате скоро да се появи вашето мъничко съкровище на бял свят.  Много хора вярват, че то може да помогне за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, облекчаване на различни видове възпаления, подобряване на психичното здраве и удължаване на живота като цяло; А, приемано по време на бременност, то може да помогне на човек още преди да се е родил.

 

КАКВА Е ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ХРАНЕНЕТО НА МАЙКАТА И ЗДРАВЕТО НА БЕБЕТО?

Изследванията, потвърждават връзка между майчината диета и риска от имунно-медиирани заболявания при детето. Оказва се, че допълнителното добавяне на пробиотици и рибено масло към диетата на майката може да намали риска детето да развие екзема и алергии, съответно. Алергиите към храни като ядки, яйца, мляко или пшеница, са симптом на неправилното функциониране на функцията на автоимунната система и прекомерната реакция, причиняващи симптоми на задействане, като обриви, подуване, повръщане и хрипове. Намаленият риск от алергии към храната при децата може да се дължи на противовъзпалителния характер на Омега-3. Това проучване показа, че когато майката е взела рибено масло по време на бременност и кърмене, рискът от хранителни алергии е намалял значително.

 

С КАКВО СЕ ХРАНИМ В ДНЕШНО ВРЕМЕ?

Увеличаването на употребата на растителни масла и зърнени култури през последните няколко десетилетия доведе до хора, които ядат повече n-6 полиненаситени мастни киселини и до намаляване на приема на n-3 полиненаситени мастни киселини. Омега-3 е n-3 полиненаситена мазнина. Изследвания установяват, че именно това е причината да има повече случаи на хрипове и астма при децата. Заключението на това изследване сочи, че добавката с n-3 полиненаситена мастна киселина през третото тримесечие на бременността намалява риска от астма и инфекции на долните дихателни пътища при децата  с приблизително една трета.

Приемането на DHA по време на бременност намалява появата на настинки при деца на 1 месец и повлиява продължителността на симптомите на заболяването на 1, 3 и 6 месеца. Кърмачета, чиито майки са приемали добавки, съдържащи DHA, са имали по-малко дни с настинка през първите шест месеца от живота си. Новородените в групата с DHA са по-малко склонни да се разболеят на първо място. Изследванията също така показват, че съставът на мастните киселини на много от нашите имунни клетки влияе върху тяхната функция.

ЕТО ЗАЩО РИБЕНОТО МАСЛО ROSITA ВЛИЯЕ НА ОРГАНИЗМА ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ

Непреработеното ни, екстра върджин рибено масло Rosita е чудесен начин за поглъщане на Омега-3 и DHA, въпреки че има и други добри начини да ги набавите на организма си. Риби, като например атлантическа треска, сьомга, скумрия и сардини, са богати на Омега-3. Световната здравна организация препоръчва хората да консумират поне по 1-2 порции риба на седмица. Организацията препоръчва на бременните жени да ядат поне 340 грама разнообразни и с ниско съдържание на живак морски дарове.  Морските продукти с ниско съдържание на живак и високо съдържание на омега-3 мастни киселини са: сьомга, аншоа, херинга, сардини, пъстърва, атлантическа и тихоокеанска скумрия. Други безопасни избори включват скариди,  тилапия, сом и консервирана лека риба тон. Въпреки това, бременните жени трябва да ограничат бялата риба и риба тон до 170 грама на седмица. Ако не сте фен на морските дарове, можете да получите нужните омега-3 от други източници, като нашето рибено масло, например. Една до две дози дневно от него могат да ви помогнат да избегнете дефицита на Омега-3 бързо и лесно.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЕТО РИБЕНО МАСЛО ROSITA ОЩЕ СЕГА!

1
Free Gift