Преминаване към съдържанието

Как да изберем най-подходящата паста за зъби?

22 Feb, 2021 58

Паста за зъби

Всички знаем от малки, че ако искаме красива усмивка, трябва да се грижим добре за зъбите си. Това означава миене на зъбите по два пъти всеки ден, използване на вода за уста и то редовно. 

Но как да изберете правилната паста за зъби? 

Ако искате да имате здрави зъби и да може да се усмихва без притеснение, обърнете внимание на пастата, която използвате. Един бърз поглед на пазара ще ви покаже, че има стотици пасти за зъби с различен състав, функции и цена. Всички пасти за зъби са предназначени за почистване на устната кухина, но някои са по-добри. В зависимост от това дали искате пастата да ви помогне да укрепите емайла си, да се борите с петната по зъбите или да намалите чувствителността на венците си, ще ви издадем няколко неща, които да имате в предвид, когато правите своя избор

На първо място: Търсете одобрението на стоматолозите

Важно е да се уверите, че всеки стоматологичен продукт има одобрението на стоматолози. Това означава, че продуктът е преминал през научни изследвания, които показват неговата безопасност и ефикасност. В същото време показва, че е тестван от професионалисти. 

След това: Съобразете се с нуждите си

Както споменахме, в зависимост от това какво искате да постигнете, се съобразете с нуждите си и най-вече със съставките на пастата за зъби. В допълнени към флуорида, който е най-популярната съставка в пастите, често в съдържанието има и други активни съставки, предназначени да помогнат за избелване на зъбите, намаляване на чувствителността, предотвратяване на възпаление на венците, намаляване на ерозията на емайла, ограничаване на натрупването на зъбен камък или предотвратяване на лош дъх. Хубаво е да се консултирате с вашия зъболекар и да чуете неговите препоръки. Това може да улесни избора ви и да направи покупката смислена.

Ако имате чувствителни зъби

Какво трябва да знаете, ако сте с чувствителни зъби? Избягвайте избелващите пасти, които съръджат абразивни съставки, предназначени да премахват петната и да полират зъбите. Като цяло те са безопасни, но не действат благоприятно на хора с много чувствителни зъби. За зъби, чувствителни при консумация на студени и горещи храни и напитки, сладко и кисело, се използват специфични пасти за зъби, които намаляват болковите дразнения. Тези пасти за зъби обикновено съдържат калиев нитрат или стронциев хлорид. Чувствителността намалява в рамките на две седмици при приложение два пъти на ден и е хубаво да я използвате дългосрочно.

Dr. Hisham’s серум за уста – създаден от зъболекар, за здрава и красива усмивка

Ако не можете да изберете своята грижа за уста, но искате да заложите на качествен продукт, серумът за уста на Dr. Hisham’s е това, от което се нуждаете. Създаден от зъболекар, серумът:

  • Се грижи за здравето на устната кухина;
  • Предпазва зъбите от увреждане и кариеси;
  • Предпазва емайла от разрушаване;
  • Почиства активно зъбите като разгражда плаката;
  • Освежава дъха.
 
1
Free Gift