Освен със своите вкусови качества, карфиолът е известен със своите многобройни ползи за организма - сред тях са подпомагане на кръвообращението и подобряване усвояването на желязо. Днес ти показваме един по-нестандартен начин да предложиш на своите гости полезния зеленчук – карфиолени кюфтета с колаген.
Необходими продукти:
✅ 1 глава карфиол
✅ 1 ч.л. сол
✅ 200 г кисело мляко
✅ 100 г заквасена сметана
✅ 3 стръка наситнен копър
✅ 1/4 ч.л. сол
✅ 2 лъжици Хидролизиран колаген RealFood
✅ 1/2 ч.л. сушен босилек
✅ 1/4 ч.л. черен пипер
✅ 3 стръка наситнен магданоз
✅ 2 скилидки пресован чесън
✅ 70 г пармезан
✅ 2 с.л. зехтин
✅ 2 яйца
Начин на приготвяне:
Карфиолът се настъргва, смесва се със солта и се оставя да престои. След това се изстисква излишната течност и се обърква с яйцата, пармезана, чесъна и подправките. Готовата смес се оформя на правоъгълници, които се нареждат в тава с хартия за печене. Пече се на 200 °C за 40 минути.
За соса:
Объркват се киселото мляко, сметаната, солта, копъра и хидролизирания колаген.