Преминаване към съдържанието

Кое е общото между болките в ставите, здравата кожа и пълноценният сън?

08 Nov, 2018 16

РАЗБЕРИ ЗАЩО ЖЕЛАТИНЪТ Е ВАЖЕН, АКО ИСКАШ ДА ИМАШ ЗДРАВИ СТАВИ, КРАСИВА КОЖА И СПОКОЕН СЪН

Живееш здравословен живот. Храниш се само с пресни, висококачествени продукти. Грижиш се за тялото си по най-добрия възможен начин. Наслаждаваш се на времето прекарано с любими хора и живееш спокойно и щастливо.

Но изведнъж започват да те болят ставите. Или пък кожата ти трудно се възстановява след рани и наранявания? Или пък вечер не можеш да заспиш, въпреки че няма конкретна причина за безсънието ти? Не, не си болен. Всички тези неща идват в отговор на тялото ти, когато нещо му липсва.

Но какво?

Храниш се здравословно. Стремиш се да спортуваш редовно и държиш стреса на далече като  си осигуряваш поне по 8 часа сън на вечер. Тогава какво не е наред?  Отговорът на този въпрос се крие в един важен елемент, който често не достига на организма, изправен пред днешния начин на живот – желатинът.

Може би го свързваш с любимите на децата желирани бонбони. И най-вероятно желатинът не е в списъка ти с храни щом стане въпрос за здравословно хранене. Но този ценен хранителен елемент е много повече от колкото си представяш. Той съдържа аминокиселини, които в днешно време трудно можеш да дадеш на организма си само с храната, която приемаш. Аминокиселините са съединения, които свързват протеините и са от съществено значение за правилното функциониране на различните органи, както и за осигуряването на енергия на тялото ти.  И докато то само създава някои аминокиселини, повечето хора трябва да получат допълнителни аминокиселини чрез диетата си, за да функционира организмът им правилно.

Аминокиселините, които се намират в желатина, обикновено се срещат в костите и органите на някои животни. И тъй като повечето хора не ядат тези части от животното, добавянето на желатин към разнообразна и питателна диета може да се окаже трудна задача. А желатинът доказано има редица ползи за здравето ти. Той успешно:

  • Подобрява здравето на кожата, защото е богат източник на колаген;
  • Осигурява на тялото нужния протеин, без излишни мазнини;
  • Подобрява храносмилането като насърчава здравословното състояние на лигавична обвивка в стомаха;
  • Намалява болката и възпалението в ставите;
  • Подпомага загубата на тегло, защото снабдява тялото с ниско калоричен протеин, който създава чувство за ситост;
  • Подобрява съня, заради изобилието от глицин, съдържащо се в него.

И тъй като в днешно време не е се храним с кости, кожа и животински органи, здравословния прием на желатин може да се окаже предизвикателство. За щастие, все пак можеш да осигуриш нужната на тялото ти доза желатин, с помощта на хранителна добавка. Такъв е телешкият желатин Great Lakes Gelatin. Този натурално създаден продукт лесно и бързо ще осигури на тялото ти нужната доза желатин, за да бъде то здраво и да функционира добре.

Единственото, което трябва да направиш, е да смесиш доза от продукта с любимата си топла напитка или сок и да се радваш на здрави стави, спокоен сън и красива кожа и всички останали ползи, които желатинът ще донесе на тялото ти.

Поръчай своя телешки  желатин Great Lakes Gelatine още днес!

 
1
Free Gift