Преминаване към съдържанието

Колаген за стави: защо е толкова полезен и как може да подобри здравето на ставите ви

26 Jul, 2021 369

Колаген за стави: защо е толкова полезен и как може да подобри здравето на ставите ви? Докато повечето хора смятат колагена за хранителна добавка за красота и здраве на кожата, той всъщност може да помогне и щом става въпрос за други части от тялото ви. Такава част, за която колагенът е изключително полезен, са ставите. От болки до по-тежки проблеми като ревматоиден артрит, има много неща, които могат да повлияят на цялостното здраве на ставите ви.

Когато остареем, естественото производство на колаген в телата ни започва да намалява. Ето защо срещаме проблеми като загуба на еластичност на кожата, дискомфорт в ставите, лошо здраве на костите и други свързани проблеми. Това е моментът, в който колагенът за пиене и храните, богати на колаген, трябва да заемат голяма роля в ежедневното меню.  Добавянето на повече колаген в ежедневието ви може да помогне за отстраняване на проблемите.

Ето какво още трябва да знаете, ако искате да подобрите здравето на ставите си  с помощта на колаген за пиене.

Кой е най-добрият колаген за стави?

Едно от най-хубавите неща на колаген за пиене, е че той е универсален. Дори да го приемате за конкретен проблем, той помага и други части на тялото ви. Просто е важно да изберете чист продукт, създаден от природосъобразно отгледани животни. Така ще сте сигурни, че получавате най-добрия продукт, който ще има най-много полезни свойства за тялото ви. Ако искате колаген за пиене, който тялото ви да усвои по най-добрия начин, изберете хидролизиран колаген. Щом става въпрос за колаген за стави, няма специфичен тип, който да има по-добро действие от останалите.

Може ли колагенът да намали болката в ставите?

Да, колагенът може да бъде полезен при болки в ставите. С напредването на възрастта намаляването на естествения колаген в телата ни е една от причините за болки в ставите, възпаление, напрежение и по-сериозни проблеми като артрит. Важно е да бъдете проактивни по тези въпроси и да започнете да увеличавате количеството храни, богати на колаген, които консумирате. Приемът на колаген за пиене може също да помогне за увеличаване на естественото производство на колаген и облекчаване на симптомите, причинени от изчерпването на колагена.

От колко колаген се нуждаете всеки ден за здрави стави?

Трябва да приемате около 12-15 грама колаген всеки ден, за да започнете да виждате резултати. Важно е да се отбележи, че всяка добавка е различна и трябва да спазвате препоръчителната доза за всеки продукт, който приемате. Ако искате да видите резултати, трябва да приемате описаната на опаковката доза всеки ден в продължение на няколко седмици.

Имайте в предвид, че всеки организъм е различен и може да видите резултати по-бързо или по-бавно от предвиденото. И в двата случая, при редовен прием на колаген ще забележите:

  • По-добра хидратация на кожата;
  • Повишена мускулна маса;
  • Намаляване на фините линии;
  • Укрепване на косата и ноктите;
  • Подобрено здраве на червата;
  • Укрепване на съединителната тъкан;
  • Облекчаване на болки в ставите;
  • Укрепване на костите.

Как да приемате колаген за пиене?

Има няколко начина, по които можете да приемате колаген. Ако използвате колаген на прах, можете да го добавите към смутито си за закуска. Можете също така да го добавите към топли и студени течности като сок, кафе и вода. Изберете хидролизиран колаген, който се усвоява по-бързо и дава по-добри резултати. Колагенът Great Lakes Gelatin е точно такъв.

Създаден от свободно отглеждани пасищни животни, една доза от него ви осигурява необходимите 12 грама хидролизиран колаген, за здрави стави, красива и млада кожа.

Този колаген, направен от ЕДНА проста съставка, е чиста протеинова хранителна добавка съдържаща уникална комбинация от полезни аминокиселини ... чудесни за всеки, който иска да подобри цялостното си благосъстояние. Той:

  • Съдържа аминокиселини, които се намират естествено в организма;
  • Протеинът допринася за поддържането на здрави кости и растеж на мускулна маса;
  • Е удобен начин да добавите добър източник на протеин към вашата диета;

Хидролизираният колаген на RealFood е без вкус, без цвят и мирис и се усвоява лесно. Лесно ще се разтвори в любимите ви напитки като кафе, чай, сокове и смутита или здравословни храни, включително супи, овесени ядки и кисело мляко. Просто се смесете и се насладете!

1
Free Gift