Преминаване към съдържанието

Признаците, че на тялото му липсва колаген

02 May, 2019 355

Забелязали ли сте, че когато погледнете дете, неговата кожа е гладка и нежна? То може да се движи с часове и е в пъти по-пластично и подвижно от възрастен. Чудили ли сте се защо това е така?

Отговорът е много прост и може да бъде открит в един много важен за тялото елемент – колаген.

Колагенът е много важен протеин, който е основен градивен елемент във всички органи и системи на човека. Известно е, че след 25-годишна възраст нивата на колаген в тялото на човек намаляват и това дава отражение върху целия организъм. Тогава започват да се появяват малки сигнали, които показват, че този важен елемент липсва на тялото. С времето те стават по-осезаеми.

За щастие, това може да се промени, ако на време започнете да се грижите за организма си. Ето признаците, които ви показват, че на тялото ви му липсва колаген:

Появяват се бръчки и фини линии

Дефицитът на колаген първо започва да нанася щети на кожата под формата на фини линии и бръчици.Това сигнализира, че в тялото ви има разрушаване на колагеновите нишки и спад е нивата на колаген и еластин. Други признаци са отпуснатата и суха кожа, неравен тен, намалена плътност.

Разширени вени

За отличния тонус на стените на вените е отговорен именно колагена. Ако се появят разширени вени по различни части от тялото ви, помислете добре дали в хранителния ви режим присъстват достатъчно храни, богати на колаген. В противен случай, добре е да се замислите за приема на колаген под формата на добавка.

Целулит и наднормено тегло

Появата на целулит може да бъде знак, че имате нарушени колагенови връзки в тялото. Също така, когато чувствате постоянен глад, колагенът може да ви помогне. Той ще ви зареди с необходимите здравословни протеини и ще се почувствате по-добре.

Колагенът е най-засищащият протеин. Приема на колаген на закуска е много добър ход, защото нуждата от обяд след това е с 20% по-малка. Приема с вечерята също е добра идея.

С помощта на този протеин, борбата с наднорменото тегло може да се окаже значително по-лесна. Благодарение на него можете да отслабнете по здравословен път, защото той стимулира липолизата на мастните клетки по естествен начин, забавя липогенезата и адипогенезата и подобрява нормалната функция на мастните клетки.

Слаба и чуплива коса

Ако косата ви е наистина много изтощена, накъсва се и няма блясък, количеството на колаген в тялото ви определено не е достатъчно. В този случай е добре да приемате хидролизиран колаген, който тялото ще абсорбира по-бързо и ще подрхани косата.  Съвсем скоро след началото на приема му, косата ви отново ще придобие блясък и ще бъде здрава и красива.Съвсем скоро няма да можете да познаете косата си.

Проблеми с костите и ставите

Опорно-двигателните нарушения не бива да се приемат като нещо нормално, което върви ръка за ръка с остаряването на организма. Възможно е да предотвратите появата им и да я забавите. Нарушената подвижност, сковаността, предразположеността към травми и дегенеративните промени в опорно-двигателния апарат, може би са знак,че в тялото ви има дефицит на колаген.

Отпадналост и липса на енергия

Ако нямате достатъчно енергия и се уморявате много лесно, трябва да започнете да приемате повече колаген. Тези симптоми, които често се бъркат със сезонни неразположения, всъщност са признак за дефицит на така важния за тялото протеин. Приемът му ще ви направи по-енергични и ще ви помогне да бъдете много по-активни. Също така колагенът ще забърза метаболизма ви и ще ви помогне да детоксикирате тялото си. По този начин ще го пречистите ефикасно, а това със сигурност ще ви помогне да се почувствате по-добре.

Безсъние

Причините за безсънието могат да бъдат наистина много, но е напълно възможно липсата на колаген да възпрепятства добрия сън. Достатъчното количество от него в тялото ви ще подобри качеството на съня и ще ви помогне да заспивате по-лесно.

Чупливи нокти

Ако има нарушаване на съединителните тъкани в организма ви,е напълно възможно ноктите ви да станат много чупливи и да се появят бели петна. Приемът на колаген ще направи ноктите здрави и равномерни, без петна и друг вид несъвършенства.

Проблеми със зрението

Очите ви са съставени от фиброзна и по-водниста желатинова тъкан - и двете изискват оптимален прием на колаген, за да ги направят силни.За да е в добро състояние зрението ви, трябва в тялото ви да има достатъчно от този протеин, който допринася за здравето на роговицата.

Как да повишите количеството колаген в тялото си?

Ако искате да изглеждате по-млади, да се чувствате винаги енергични и в добро настроение, да бъдете здрави, повишете количеството колаген в тялото си. Изберете хидролизиран колаген Great Lakes Gelatine. Благодарение на специалната технология, която разбива молекулите на по-малки и лесно усвоими,  тялото ви ще абсорбира напълно колагена и ще ви донесе бърз ефект.

Подарете си здраве, поръчате хидролизиран колаген Great Lakes Gelatinе още сега!

1
Free Gift