Преминаване към съдържанието

Безплатна доставка над 100 лв до офис на Еконт

Защо хиалуроновата киселина в RealFood Collagen Complex е толкова специална?

18 Oct, 2024 3

След като нашият нов продукт RealFood Collagen Complex е факт, ти вече знаеш, че неговият състав е обогатен с внимателно подбрани съставки, като всяка една от тях цели да работи в баланс в името на твоята красота отвътре навън. В тази статия ще спрем вниманието ти на един от компонентите в състава, който заслужава специално място в нашия блог, а именно – хиалуроновата киселина. 

Защо избрахме да добавим клинично тествана хиалуронова киселина в състава на новия ни продукт? 

В процеса по избор на съставките за RealFood Collagen Complex ние подходихме с много внимание и мисъл, за да успеем да съчетаем не само правилните вещества, но и точната им формула. Знаехме, че само когато всички те взаимодействат добре една с друга, ще се получи мощният коктейл, който ще се грижи за красотата ти отвътре навън. Без добавена хиалуронова киселина това нямаше как да се случи – тя е една от първите асоциации, които всеки си създава, щом чуе „Грижа за красотата“.  

Изборът ни не беше лесен. В момента киселината е широкоразпространена сред производителите на козметични продукти и хранителни добавки и решението коя суровина да вложим трябваше да се обмисли добре. Съществуват различни типове хиалуронова киселина (с различни свойства и фокус), а нашата задача бе да решим както какво ще се хареса на нашите клиенти, така и кое би имало най-голяма ефиктивност. След доста проучвания и консултации с технолози, стигнахме до технологията, която щеше да пасне чудесно на ползите за организма от останалите съставки. Нейните качества се допълват от качествата на хидролизирания колаген, на витамин C и на цинка, за да може комбинацията да въздейства ефективно върху състоянието на кожата, да подобри хидратацията и да изглади видимите фини линии и неравности.  

Специалната технология 2.0 и пълен спектър от хиалурони  

Най-важната характеристика на клинично тестваната хиалуронова киселина, която избрахме, е специалната технология, по която е създадена. Благодарение на нея, ефективността от приема ѝ е видима много скоро след започване. „2.0 и пълен спектър от хиалурони“ е обновена, по-активна и разработена специално за подобряване състоянието на кожата. Но как се случва това?  

Технологията идеално имитира физиологичната нужда на организма от хиалуронова киселина, като комбинира в себе си изключително високо ниво на абсорбция с вътрешно естествено производство на хиалуронова киселина. Това се случва благодарение на пълен спектър от хиалурони. Той представлява  съчетание от точно тези малки и големи молекулни тегла, които ние имаме в кожата си, имитирайки клетъчния ѝ състав.  Съчетавайки се натурално с кожата, самата киселина е много по-ефективна. 

Какви са предимствата на тази технология? 

  • Подобрена бионаличност - по-малките молекулни тегла се абсорбират по-добре, докато по-големите тегла осигуряват дългосрочни ефекти. 
  • Подобрени физиологични ефекти - разнообразните молекулни тегла позволяват по-добра регулация на клетъчните процеси и реакцията към стрес, като възпаление. 
  • Повишена стабилност - хиалуроновата киселина с по-високо молекулно тегло е по-стабилна и устойчива на ензимно разграждане. 

Клиничните проучвания 

Едно от предимствата на хиалуроновата киселина, която вложихме в новия ни продукт, е голямата научна подкрепа, която стои зад суровината и самата технология по създаване. Въпреки че на пазара в днешно време може да се открие „палитра“ от продукти с хиалуронова киселина, малка част от тях са с научно доказан ефект от приема или апликацията. Клиничните проучвания върху качеството ѝ се правят от години, като те не спират и данните за нейните качества продължават да се разрастват 

Какво сочат резултатите от проучванията? 

През годините, в които технологията съществува и се използва, са направени немалко клинични проучвания. Суровината, която ние влагаме в RealFood Collagen Complex е подложена на анализ както за ефективността от редовния ѝ прием, така и за свойството ѝ да стимулира вътрешния синтез на киселина.  

При тестване на киселината за подобряване на естествения ѝ синтез в кръвта резултатите обобщават за увеличение на концентрацията ѝ в кръвта с цели 40.3% след 28 дни на прием. При изследване на ефективността са тествани 60 жени - 30 от тях приемат киселината, а останалите 30 са на плацебо терапия. Тествани са различни аспекти на ефективност, като след края на проучването е установено, че дълбоките бръчки при жените, приемали киселината, са намалели с 18.8% в сравнение с останалите. Кожата при тях е с 10.6% по-хидратирана и с 3.9% по-защитена от дехидратация в бъдещето. От гледна точка на грижата за красотата киселината подобрява и еластичността на кожата с 3.8%, а тоничността (свойството на кожата да издържа на натиск) - с 5.1%. Очакваме скоро и резултати от тестове, които сравняват действието на нашата киселина с това на други такива. 

С какво хиалуроновата киселина в RealFood Collagen Complex е по-добра от останалите на пазара? 

  • Тя е клинично тествана и доказано ефективна; 
  • Притежава пълния спектър от хиалурони и доближава киселината максимално до клетъчната структура в кожата.   
  • Усвоява се по-бързо в кръвта;  
  • Ефектът от хиалуроните успяват да се задържи дори след спиране на приема; 
  • Специалната технология предлага по-висока устойчивост. 

Красотата отвън започва с правилната грижа отвътре, а мощният коктейл за красота RealFood Collagen Complex събира в себе си най-важните съставки за по-хидратирана и еластична кожа, по-здрави и нечупливи нокти, подсилена съединителна тъкан, по-малко косопад и подкрепа на космения фоликул. Всяко вещество взаимодейства с останалите за баланса, от който тялото ти се нуждае, за да не спира да сияе.