Преминаване към съдържанието

Защо да използваш алкална вода за уста?

22 Aug, 2023 132

Знаеш ли, че има и други начини за предотвратяване на кариесите освен редовното миене на зъбите, изплакване с вода за уста и често посещение при зъболекаря 

Течностите и храната, която приемаш, оказват голямо влияние върху здравето на твоите зъби и устата ти като цяло. Кафето, чаят, содата, виното, соковете и богатите на въглехидрати храни могат да понижат нивата на pH на тялото, което мигновенно ще даде ефект върху здравето на уста. Избягването на тези храни е един от начините да подобриш здравето на устната кухина, но за щастие не и единственият. Включи алкална вода в твоята орална хигиена и скоро ще забележиш разликите. Ето защо: 

Какво е алкална вода? 

Водата има ниво на рН, което определя колко кисела или алкална е тя, а стойностите на рН варират от 0 до 14: 

  • pH 7 е неутрално 
  • Числата под 7 са киселинни 
  • Числата над 7 са алкални 

Чешмяната вода обикновено попада в диапазона на pH 5-7, което би я направило леко кисела по тази скала 

Както става ясно алкалната вода има по-високо pH ниво от обикновената вода, което означава, че е по-малко кисела. Това се дължи на присъствието на минерали като калций, магнезий и калий, които увеличават pH стойността ѝИменно присъствието на тези минерали спомага за изключителните качества на вода и важността ѝ за поддържане на по – добро здраве. 

Как рН влияе на микробиома в устната кухина? 

Киселата слюнка или слюнката с ниско рН обикновено причинява зъбни проблеми. Самата киселинност на слюнката има потенциала да ерозира емайла и да разруши зъбите ти. По принцип ерозията на емайла започва, когато слюнката има рН 5,5 или по-малко. Затова и медицинските експерти препоръчват алкалната вода, която е с по-високо pH. 

Ако си човек, който се грижи отлично за зъбите си и все още те са склонни към кариесикакто и чувствителност на венците, причината за тези проблеми може да се крие в киселинността на слюнката ти 

Използването на алкална вода за устата е един от начините да поддържаш оптималното здраве на устната кухина.  

Защо да използваш алкална вода за уста? 

Алкалната вода ще балансира pH нивото в устата и ще предотврати прекомерната киселинност, която води до увреждане на зъбите и венците. Тя е известна и със своите антисептични и антибактериални свойства и помага в борбата срещу бактерии и микроби в устната кухина – при възпаление на венците, може да облекчиш болката с няколко жабуркания. 

Изплакването на зъбите след хранене с алкална вода спомага за понижаване на киселинността на слюнката ти. Алкалната вода също така стимулира производството на слюнка, което също спомага устата да се освободи от излишните бактерии.  А приема на алкална вода през целия ден може да облекчи сухотата в устата и лошия дъх. 

Освен това алкалната среда е по-неприятна за множество видове бактерии и вируси, което прави устната кухина по-малко податлива на различни инфекции и проблеми със здравето.  

За да се възползваш максимално от ползите на алкалната вода за уста, е важно да я използваш като част от ежедневната си хигиенна рутина, преди да измиеш зъбите си и след хранене.  

А знаеш ли, че водата за уста Dr. Hisham's Vital е първата в света алкална вода, създадена от зъболекари, която се грижи активно свежия дъх и устната хигиена, като предотвратява възпаления на венците и разрушаването на зъбния емайл. За да разбереш на какво се дължат нейните уникални свойства, прочети повече за синергична и концентрирана комбинация от активни, доказани съставки, които очакват своя патент, тук. 

1
Free Gift