Преминаване към съдържанието

"Златото на океана" - какво трябва да знаете за него защо е толкова ценно

27 Jan, 2019 30

Древните викинги и скандинавски рибари считат маслото, получено от големия мазен черен дроб на някои видове акули или риби от вида Elasmobranch , за скъпоценен дар от морето. Те използвали това рядко масло за поддържане на общото си здраве, както и за специфични цели, включително заздравяване на рани и лечение на обща слабост на организма, инфекции, раздразнения на дихателните и храносмилателни тракти и жлезиста болест. Прилага се и локално за намаляване на възпалението и болката, за насърчаване на зарастването на рани и като еликсир за кожата.

Легендата разказва, че викингите окачвали рибата с главата нагоре, а след известно време маслото от черния дроб започвало да капе от края на много дългата и опашка. След това викингите събирали това много специално масло. За разлика от треската, рибите от вида Elasmobranch  са ограничени предимно в дълбоките води и като такива не са били в изобилие за викингите, които считат, че маслото от черния им дроб е много рядко и скъпоценен дар от морето. Ето защо го наричат ​​„Злато от океана. "

Защо  „Златото на океана” е толкова ценно?

  • Много богатo на редки биологично активни липиди, наречени алкилглицероли, които могат да имат противовъзпалителни свойства и подпомагат здравето на имунната система.
  • Съдържа фитостероли (растителни стероли), които присъстват в диетата на първите хора
  • Съдържа естествени антиоксиданти, които предпазват от увреждане на свободните радикали.
  • Може да подпомогне здравето на кръвоносните съдове и епифизата.
  • Съдържа широка гама от хранителни вещества
  • Богато на мастноразтворими витамини и хинони.
  • Естествено съотношение на витамин А към витамин D.
  • Съдържа широк спектър от мастни киселини, включително омега-3, омега-4, омега-6, омега-7, омега-9 и омега-11 мастни киселини в техните естествени форми.

Какво представляват алкилглицеролите и защо са толкова важни?

Алкилглицеролите са етер-липиди, присъстващи в органи, произвеждащи кръв като костния мозък, далака и черния дроб; но те също могат да бъдат намерени в кърмата и коластрата. Морските източници на алкиглицероли включват черния дроб от някои видове акули и риби.  

Няколко клинични проучвания показват способността на алкилглицеролите да подпомагат имунната система по различни начини. Алкилглицеролите могат да подпомогнат естествения отговор на организма към бактерии, гъбички и дрожди; да повишат общото антиоксидантно състояние на кръвта и да подпомогнат производството на някои химикали на имунната система, наречени цитокини, като интерлевкин 12 (IL-12) и интерферон гама (IFN-γ).

Доказано е също, че алкилглицеролите имат и други полезни ефекти върху човешкия организъм, включително подпомагане на производството на всички видове кръвни клетки (хематопоеза), подобряване на качеството на спермата, намаляване на уврежданията, предизвикани от лъчетерапия, и противотуморни и антиметастазни действия.

Rosita Ratfish Liver oil – най-добрият начин да осигурите на тялото си ценните алкилглицероли и още нещо…

С концентрация от 33% или повече алкилглицероли, масло от черен дроб на Европейска Химера изглежда има една от най-високите концентрации на това специално вещество!  Само няколко капки от това меко масло от черен дроб могат да донесат значителни здравословни резултати, включително увеличаване на производството на червени кръвни телца и поддържане на тъканта здрава. Но докато изследователите са заинтригувани от влиянието на алкилглицеролите върху поддържането на здравето ни, това не е единствената полза от „златото на океана”.

Ето защо още Rosita Ratfish Liver oil  е толкова специално:

Маслото от черен дроб на европейска химера съдържа алфа-токофероли, активната форма на витамин Е

Златото на океана съдържа витамин Е, най-разпространеният мастноразтворим антиоксидант. Може би  знаете колко важни са антиоксидантите за вашето здраве, но витамин Е е особено важен, тъй като той предпазва тялото ви от увреждането на свободните радикали.  Без защита на витамин Е, клетките в тялото ви не могат да функционират правилно.

  • Витамин Е може да подобри здравето на очите ви, особено след определена възраст;
  • Витамин Е поддържа сърцето и кръвоносната система. Чрез свеждане до минимум на окислението на циркулиращия LDL холестерол (лошия), той позволява този холестерол да се движи плавно около кръвния Ви поток до мястото, където е необходимо;
  • Няколко клинични проучвания свързват витамин Е и с предпазването на мозъка и нервната система.

Златото на океана е естествен източник на витамини А и D

Това е важно, защото докато много "експерти" разглеждат витамини в изолация, изследвания  показват, че тези два витамина работят в тандем. И двата витамина са от съществено значение за имунното здраве, правилното функциониране на организма и здравите клетки.

Витамин А е от решаващо значение за поддържане на здравето на очите ви и поддържане на нервите ви в добро състояние.

Когато става въпрос за витамин D, този хормон-витамин работи в цялото тяло като:

  • Поддържа здрав костен растеж и силни мускули;
  • Помага за регулиране на имунната система и метаболизма
  • Се грижи за здравето на сърцето.

Маслото от черен дроб на европейска химера съдържа важни мазнини

Едни от тези специални мазнини са фитостеролите, предимно кампестерол6. Обикновено фитостеролите се намират в растенията, където те функционират подобно на това как холестеролът действа в нашето тяло. В телата ни фитостеролите помагат да поддържаме здравословни нива на холестерол. Изследванията също така предполагат, че фитостеролите поддържат имунното здраве и предпазват от възпаления.

Но масло от черен дроб на европейска химера не спира само с тази специална мазнина. То съдържа 33 различни мастни киселини, включително няколко омега-3, омега-4, омега-6, омега-7, омега-9 и омега-11 мастни киселини в тяхната естествено срещаща се форма.

Много производители на рибено масло унищожават естествените, здравословни свойства на техните масла, за да изолират омега-3 мастните киселини и да повишат концентрацията им. Но Росита запазва маслото в най-чист вид. Така получавате пълния спектър от полезни мазнини, от които се нуждаете.

Поръчайте още сега „златото на океана” за себе си и семейството си, за да се радвате на полезните му свойства.

 
1
Free Gift