Меню

Блог

Блястяща и здрава усмивка – мисията е възможна! 15.06.2022 16:06

Блястяща и здрава усмивка – мисията е възможна!

През лятото поводите за усмивка, за флирт са още повече и се замисляме как изглеждаме, дали зъбите ни са бели и здрави, дъхът - свеж. Отлична устна хигиена е гаранция, че усмивката ни е за милиони, но как се случва това? Предлагаме ви няколко здравословни и безопасни за здравето решения и съвети да се чувствате уверени и красиви при всяка среща.

Устната хигиена – грижа за цялостното здраве

Подобно на други части на тялото, устата гъмжи от бактерии — най-вече безвредни. Тя е „вратата“ към храносмилателните и дихателни пътища и някои от тези бактерии могат да причинят заболявания. Лекарите следят развитието на диабет, остеопороза, Алцхаймер, сърдечни болести и по състоянието на устната кухина.

Обикновено естествените защитни сили на организма и добрата устна хигиена държат бактериите под контрол. Без тях бактериите могат да достигнат нива, които биха могли да доведат до кариес и заболяване на венците.

Някои лекарства също могат да намалят потока на слюнката, който е важен за флората в устата и свежия дъх. Тя отмива храната и неутрализира киселините, произведени от бактериите, като помага да се предпазим от микроби, които се размножават и водят до заболявания като пародонтит например. Затова е важно да мием зъбите си редовно с качествена паста, да почистваме езика си, да се храним правилно, така че устната ни хигиена да допринася до по-добро общо здраве.

Паста за зъби и вода за уста всеки ден по 2 пъти

Знаем го от малки: да си мием зъбите поне 2 пъти дневно по поне 3 минути, да използваме алкална вода за уста и да сменяме на три месеца четката си. Но често е трудно да спазваме рутината, или не знаем дали тези продукти са подходящи за нас.

При избора на паста се ориентирайте към такава, която е с чисти съставки, подходяща за вашите зъби, ако имате чувствителност и според възрастта, щадяща венците, с пребиотична формула. Миенето на зъбите засяга цялата устна кухина, така че е важно въздействието върху флората, за здравината на всички елементи.

Потърсете като алтернатива на пастите серум, който е ефективен при разграждане на плаката, премахването на лошия дъх и насърчава доброто здраве на устната кухина. Серумите се препоръчват и за децата, още от бебешка възраст, защото с тях те по-лесно привикват към грижа за зъбите. Те са с пребиотично действие, което подпомага цялостното здраве.

При възрастните серумът, в комбинация с уста за вода – за предпочитане алкална, осигурява основата на успешната устна хигиена. Водата, обикновено концентрат, елиминира петната за естествено избелване на зъбите и се бори с плаката, възпалението и гниенето, причинено от бактерии.

Здрави и бели зъби чрез реминерализация

Бялата и блестяща усмивка е знак за успех и е мечта, към която много от нас се стремят. Но миенето на зъбите понякога не може да изтрие следите от кофеина, цигарите, от лошата диета. Избелването по химически път понякога е скъп, болезнен процес, който може да доведе и до усложнения – чувствителност или отслабване на здравината на зъбите. Затова често се питаме кое ни е по-скъпо – здравето или белотата на зъбите?

Има, разбира се, бабини методи за по-бяла усмивка: четкане на зъбите със сода за хляб, с активен въглен или с бяла глина, с морска сол и оцет, с ягоди, но без професионално мнение колко често и как, можем да си докараме и неприятни усещания и дори усложнения.

Има доказано ефективен и безопасен начин за избелване -  чрез реминерализация. Използва се прах от органични съставки, което гарантира, че няма токсини и химикали за увреждане на емайла.

Реминерализирането избелва за кратък период в домашни условия. Това е процес, при който поправяме емайла, който е външната покривка на зъба, която го предпазва от кариес. Зъбният емайл е най-високо минерализираният елемент в тялото и прахът спомага за предотвратяване на деминерализирането му.

Реминерализацията има и други ползи извън естетичните. С редовната употреба на праха се елиминират петната от окисляване на по-белите зъби, подтиска се действието на бактериите, които причиняват кариес и лош дъх и се повляват благоприятно заболянията на венците, които са пряко свързани с Алцхаймер, деменция и други дегенеративни заболявания.

Долу лошият дъх!

Често една от причините да не говорим с някого наживо от близко разстояние е, че се притесняваме за дъха си. А лошата миризма може да се появи в следствие на много повече причини, освен таратора с чесън или вкусното шкембе на закуска. Лоша устна хигиена, драстични диети, тютюнопушенето, обезводняването, лошият навик да ядем бързо и да не дъвчим добре храната, някои болести, също ни карат да се чувстваме зле.

Един от всеки четири души страда от лош дъх, казват експертите. За да се справим с това неприятно усещане, е важно да пием достатъчно вода, защото сухата уста е основна причина за лош дъх. Също така всекидневно, освен зъбите, да почистваме и езика си със стъргалка, която да изчиства бактериите и меката плака. Конецът за зъби също трябва да влезе в рутината ни. Дражетата за свежест на дъха, които са богати на пребиотици, възстановават баланса в екосистемата във устата и при редовна употреба прочистват дъха. Изберете продукт с растителни влакна и със слюнчени биоминерали за траен ефект.

Храни и напитки за бяла, здрава и блестяща усмивка

И все пак, ние сме това, с което се храним, и това важи и за усмивката ни. Стоматолозите препоръчват:

  • Т.нар. „груби зеленчуци“ – броколи, карфьол, зеле изискват повече и по-дълго дъвчене, а това предизвиква отделянето на повече слюнка, която чисти петната по зъбите. Те са богати на влакна, което също се отразява добре на храносмилането и влияе положително на флората в устната кухина.
  • Ананасът също е полезен, защото съдържа бромелаинът, известен със своите противовъзпалителни, антитромботични и фибринолитични свойства. Той също премахва петната по зъбите.
  • Млечните продукти, и особено сиренето също прави зъбите не само по-здрави, но и по-бели, защото разтваря пожълтяванията.
  • Ядките и семената имат ексфолиращ ефект и борят обезцветяването на зъбите.
  • Лукът съдържа серни съединения, които да помогнат да не се образува плака върху зъбите. Тя абсорбира петната, прави ги по-забележими и също допринася за заболяване на венците.
  • Целината и моркови са с високо съдържание на вода и помагат да се отстранят хранителните остатъци между зъбите. Тяхната структура им позволява да търкат зъбите, докато дъвчем и така се отстраняват повърхностните петна.

Но най-важното е да се храним с удоволствие, но с мярка, и да си мием зъбите редовно!

Dr Hishams Vital Mints
Ежедневната употреба ви помага да прогоните лошия дъх и да предотвратите развитието на лоши бактерии.  ...
35,00 лв.
Dr Hishams Alkaline Mouth Rinse 500ml
• Активно почиства чрез разграждане на биофилма на плаката • Помага за предотвратяване на разрушаване на ...
30,00 лв.
Dr Hishams Baby Teeth Serum
(4.0)
Правилната грижа за зъбите и венците е важна за здравето на твоето дете и за поддържане на зъбите му здрави за цял ...
35,00 лв.
Dr Hishams Adult Vital Teeth Serum
(5.0)
Колко пъти си се чудил в магазина коя паста за зъби да избереш, за да се погрижиш най-добре за зъбите и венците си? ...
35,00 лв.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Орална Хигиена

Орална Хигиена

Блястяща и здрава усмивка – мисията е възможна!

Блястяща и здрава усмивка – мисията е възможна!

През лятото поводите за усмивка, за флирт са още повече и се замисляме как изглеждаме, дали зъбите ни са бели и здрави, дъхът - свеж. Отлична устна хигиена През лятото поводите за усмивка, за флирт са още повече и се замисляме как изглеждаме, дали зъбите ни са бели и здрави, дъхът - свеж. Отлична устна хигиена 2022-09-27T17:06:55+03:00 Блястяща и здрава усмивка – мисията е възможна!

<p>През лятото поводите за усмивка, за флирт са още повече и се замисляме как изглеждаме, дали зъбите ни са бели и здрави, дъхът - свеж. Отлична устна хигиена е гаранция, че усмивката ни е за милиони, но как се случва това? Предлагаме ви няколко здравословни и безопасни за здравето решения и съвети да се чувствате уверени и красиви при всяка среща.</p> <h2><strong>Устната хигиена &ndash; грижа за цялостното здраве</strong></h2> <p>Подобно на други части на тялото, устата гъмжи от бактерии &mdash; най-вече безвредни. Тя е &bdquo;вратата&ldquo; към храносмилателните и дихателни пътища и някои от тези бактерии могат да причинят заболявания. Лекарите следят развитието на диабет, остеопороза, Алцхаймер, сърдечни болести и по състоянието на устната кухина.</p> <p>Обикновено естествените защитни сили на организма и добрата устна хигиена държат бактериите под контрол. Без тях бактериите могат да достигнат нива, които биха могли да доведат до кариес и заболяване на венците.</p> <p>Някои лекарства също могат да намалят потока на слюнката, който е важен за флората в устата и свежия дъх. Тя отмива храната и неутрализира киселините, произведени от бактериите, като помага да се предпазим от микроби, които се размножават и водят до заболявания като пародонтит например. Затова е важно да мием зъбите си редовно с качествена паста, да почистваме езика си, да се храним правилно, така че устната ни хигиена да допринася до по-добро общо здраве.</p> <h2><strong>Паста за зъби и вода за уста всеки ден по 2 пъти</strong></h2> <p>Знаем го от малки: да си мием зъбите поне 2 пъти дневно по поне 3 минути, да използваме алкална вода за уста и да сменяме на три месеца четката си. Но често е трудно да спазваме рутината, или не знаем дали тези продукти са подходящи за нас.</p> <p>При избора на паста се ориентирайте към такава, която е с чисти съставки, подходяща за вашите зъби, ако имате чувствителност и според възрастта, щадяща венците, с пребиотична формула. Миенето на зъбите засяга цялата устна кухина, така че е важно въздействието върху флората, за здравината на всички елементи.</p> <p>Потърсете като алтернатива на пастите серум, който е ефективен при разграждане на плаката, премахването на лошия дъх и насърчава доброто здраве на устната кухина. <a href="https://realfood.bg/product/dr-hishams-baby-teeth-serum">Серумите се препоръчват и за децата</a>, още от бебешка възраст, защото с тях те по-лесно привикват към грижа за зъбите. Те са с пребиотично действие, което подпомага цялостното здраве.</p> <p>При възрастните серумът, в комбинация с уста за вода &ndash; за предпочитане алкална, осигурява основата на успешната устна хигиена. Водата, обикновено концентрат, елиминира петната за естествено избелване на зъбите и се бори с плаката, възпалението и гниенето, причинено от бактерии.</p> <h2><strong>Здрави и бели зъби чрез реминерализация</strong></h2> <p>Бялата и блестяща усмивка е знак за успех и е мечта, към която много от нас се стремят. Но миенето на зъбите понякога не може да изтрие следите от кофеина, цигарите, от лошата диета. Избелването по химически път понякога е скъп, болезнен процес, който може да доведе и до усложнения &ndash; чувствителност или отслабване на здравината на зъбите. Затова често се питаме кое ни е по-скъпо &ndash; здравето или белотата на зъбите?</p> <p>Има, разбира се, бабини методи за по-бяла усмивка: четкане на зъбите със сода за хляб, с активен въглен или с бяла глина, с морска сол и оцет, с ягоди, но без професионално мнение колко често и как, можем да си докараме и неприятни усещания и дори усложнения.</p> <p>Има доказано ефективен и безопасен начин за избелване - &nbsp;чрез реминерализация. Използва се <a href="https://realfood.bg/product/organic-dental-detox-tooth-whitening-powder">прах от органични съставки</a>, което гарантира, че няма токсини и химикали за увреждане на емайла.</p> <p>Реминерализирането избелва за кратък период в домашни условия. Това е процес, при който поправяме емайла, който е външната покривка на зъба, която го предпазва от кариес. Зъбният емайл е най-високо минерализираният елемент в тялото и прахът спомага за предотвратяване на деминерализирането му.</p> <p>Реминерализацията има и други ползи извън естетичните. С редовната употреба на праха се елиминират петната от окисляване на по-белите зъби, подтиска се действието на бактериите, които причиняват кариес и лош дъх и се повляват благоприятно заболянията на венците, които са пряко свързани с Алцхаймер, деменция и други дегенеративни заболявания.</p> <h2><strong>Долу лошият дъх!</strong></h2> <p>Често една от причините да не говорим с някого наживо от близко разстояние е, че се притесняваме за дъха си. А лошата миризма може да се появи в следствие на много повече причини, освен таратора с чесън или вкусното шкембе на закуска. Лоша устна хигиена, драстични диети, тютюнопушенето, обезводняването, лошият навик да ядем бързо и да не дъвчим добре храната, някои болести, също ни карат да се чувстваме зле.</p> <p>Един от всеки четири души страда от лош дъх, казват експертите. За да се справим с това неприятно усещане, е важно да пием достатъчно вода, защото сухата уста е основна причина за лош дъх. Също така всекидневно, освен зъбите, да почистваме и езика си със стъргалка, която да изчиства бактериите и меката плака. Конецът за зъби също трябва да влезе в рутината ни. <a href="https://realfood.bg/product/dr-hishams-vital-mints">Дражетата за свежест на дъха</a>, които са богати на пребиотици, възстановават баланса в екосистемата във устата и при редовна употреба прочистват дъха. Изберете продукт с растителни влакна и със слюнчени биоминерали за траен ефект.</p> <h2><strong>Храни и напитки за бяла, здрава и блестяща усмивка</strong></h2> <p>И все пак, ние сме това, с което се храним, и това важи и за усмивката ни. Стоматолозите препоръчват:</p> <ul> <li>Т.нар. &bdquo;груби зеленчуци&ldquo; &ndash; броколи, карфьол, зеле изискват повече и по-дълго дъвчене, а това предизвиква отделянето на повече слюнка, която чисти петната по зъбите. Те са богати на влакна, което също се отразява добре на храносмилането и влияе положително на флората в устната кухина.</li> <li>Ананасът също е полезен, защото съдържа бромелаинът, известен със своите противовъзпалителни, антитромботични и фибринолитични свойства. Той също премахва петната по зъбите.</li> <li>Млечните продукти, и особено сиренето също прави зъбите не само по-здрави, но и по-бели, защото разтваря пожълтяванията.</li> <li>Ядките и семената имат ексфолиращ ефект и борят обезцветяването на зъбите.</li> <li>Лукът съдържа серни съединения, които да помогнат да не се образува плака върху зъбите. Тя абсорбира петната, прави ги по-забележими и също допринася за заболяване на венците.</li> <li>Целината и моркови са с високо съдържание на вода и помагат да се отстранят хранителните остатъци между зъбите. Тяхната структура им позволява да търкат зъбите, докато дъвчем и така се отстраняват повърхностните петна.</li> </ul> <p>Но най-важното е да се храним с удоволствие, но с мярка, и да си мием зъбите редовно!</p> <p></p> <div class="_products-list"> <div class="_product one-fourth " data-box="product"> <div class="_product-inner"> <div class="_product-image"><a class="_product-image-thumb" href="https://realfood.bg/product/dr-hishams-vital-mints"><span class="_product-image-thumb-holder"><img src="https://cdncloudcart.com/12431/logo/5_600x600.png?1594886322" class="lazyload-image lazyload-square" data-src="https://cdncloudcart.com/12431/products/images/78/dr-hishams-vital-mints-image_5fa50dd061798_600x600.png?1604652521" data-first-src="https://cdncloudcart.com/12431/products/images/78/dr-hishams-vital-mints-image_5fa50dd061798_600x600.png?1604652521" alt="Dr Hishams Vital Mints" title="Dr Hishams Vital Mints" /></span></a><a class="_product-quick-view" href="https://realfood.bg/product/dr-hishams-vital-mints" data-ajax-modal="true" data-modal-class="product-details"><span><i class="fa fa-search" title="Виж"></i></span></a> <div class="_product-ribbon-holder"></div> </div> <div class="_product-info"> <div class="_product-name"> <h3 class="_product-name-tag"><a href="https://realfood.bg/product/dr-hishams-vital-mints">Dr Hishams Vital Mints</a></h3> </div> <div class="_product-review"> <div class="hidden"><i class="fa fa-star-o manual"></i> <i class="fa fa-star-o manual"></i> <i class="fa fa-star-o manual"></i> <i class="fa fa-star-o manual"></i> <i class="fa fa-star-o manual"></i> (0.0)</div> </div> <div class="_product-description">Ежедневната употреба ви помага да прогоните лошия дъх и да предотвратите развитието на лоши бактерии.&nbsp; ...</div> <div class="_product-options"> <div class="_product-price"> <div class="_product-price-inner"><span class="price">35,00 лв.</span></div> </div> <div class="_product-add "><button class="_button add-cart-product js-disabled js-loading" data-url="https://realfood.bg/cart/add/191" data-ajax="toast" title="Купи" rel="noindex nofollow" disabled="disabled"><span class="_figure-stack"><span class="_figure-stack-label">Купи</span></span></button></div> </div> </div> </div> </div> <div class="_product one-fourth " data-box="product"> <div class="_product-inner"> <div class="_product-image"><a class="_product-image-thumb" href="https://realfood.bg/product/dr-hishams-alkaline-mouth-rinse-500ml"><span class="_product-image-thumb-holder"><img src="https://cdncloudcart.com/12431/logo/5_600x600.png?1594886322" class="lazyload-image lazyload-square" data-src="https://cdncloudcart.com/12431/products/images/74/dr-hishams-alkaline-mouth-rinse-500ml-image_5fa4fa147a779_600x600.png?1604647462" data-first-src="https://cdncloudcart.com/12431/products/images/74/dr-hishams-alkaline-mouth-rinse-500ml-image_5fa4fa147a779_600x600.png?1604647462" alt="Dr Hishams Alkaline Mouth Rinse 500ml" title="Dr Hishams Alkaline Mouth Rinse 500ml" /></span></a><a class="_product-quick-view" href="https://realfood.bg/product/dr-hishams-alkaline-mouth-rinse-500ml" data-ajax-modal="true" data-modal-class="product-details"><span><i class="fa fa-search" title="Виж"></i></span></a> <div class="_product-ribbon-holder"></div> </div> <div class="_product-info"> <div class="_product-name"> <h3 class="_product-name-tag"><a href="https://realfood.bg/product/dr-hishams-alkaline-mouth-rinse-500ml">Dr Hishams Alkaline Mouth Rinse 500ml</a></h3> </div> <div class="_product-review"> <div class="hidden"><i class="fa fa-star-o manual"></i> <i class="fa fa-star-o manual"></i> <i class="fa fa-star-o manual"></i> <i class="fa fa-star-o manual"></i> <i class="fa fa-star-o manual"></i> (0.0)</div> </div> <div class="_product-description">&bull; Активно почиства чрез разграждане на биофилма на плаката &bull; Помага за предотвратяване на разрушаване на ...</div> <div class="_product-options"> <div class="_product-price"> <div class="_product-price-inner"><span class="price">30,00 лв.</span></div> </div> <div class="_product-add "><button class="_button add-cart-product js-disabled js-loading" data-url="https://realfood.bg/cart/add/181" data-ajax="toast" title="Купи" rel="noindex nofollow" disabled="disabled"><span class="_figure-stack"><span class="_figure-stack-label">Купи</span></span></button></div> </div> </div> </div> </div> <div class="_product one-fourth " data-box="product"> <div class="_product-inner"> <div class="_product-image"><a class="_product-image-thumb" href="https://realfood.bg/product/dr-hishams-baby-teeth-serum"><span class="_product-image-thumb-holder"><img src="https://cdncloudcart.com/12431/logo/5_600x600.png?1594886322" class="lazyload-image lazyload-square" data-src="https://cdncloudcart.com/12431/products/images/73/dr-hishams-baby-teeth-serum-image_5fa4fc6350303_600x600.png?1604648056" data-first-src="https://cdncloudcart.com/12431/products/images/73/dr-hishams-baby-teeth-serum-image_5fa4fc6350303_600x600.png?1604648056" alt="Dr Hishams Baby Teeth Serum" title="Dr Hishams Baby Teeth Serum" /></span></a><a class="_product-quick-view" href="https://realfood.bg/product/dr-hishams-baby-teeth-serum" data-ajax-modal="true" data-modal-class="product-details"><span><i class="fa fa-search" title="Виж"></i></span></a> <div class="_product-ribbon-holder"></div> </div> <div class="_product-info"> <div class="_product-name"> <h3 class="_product-name-tag"><a href="https://realfood.bg/product/dr-hishams-baby-teeth-serum">Dr Hishams Baby Teeth Serum</a></h3> </div> <div class="_product-review"> <div class=""><i class="fa fa-star manual"></i> <i class="fa fa-star manual"></i> <i class="fa fa-star manual"></i> <i class="fa fa-star manual"></i> <i class="fa fa-star-o manual"></i> (4.0)</div> </div> <div class="_product-description">Правилната грижа за зъбите и венците е важна за здравето на твоето дете и за поддържане на зъбите му здрави за цял ...</div> <div class="_product-options"> <div class="_product-price"> <div class="_product-price-inner"><span class="price">35,00 лв.</span></div> </div> <div class="_product-add "><button class="_button add-cart-product js-disabled js-loading" data-url="https://realfood.bg/cart/add/180" data-ajax="toast" title="Купи" rel="noindex nofollow" disabled="disabled"><span class="_figure-stack"><span class="_figure-stack-label">Купи</span></span></button></div> </div> </div> </div> </div> <div class="_product one-fourth " data-box="product"> <div class="_product-inner"> <div class="_product-image"><a class="_product-image-thumb" href="https://realfood.bg/product/dr-hishams-adult-vital-teeth-serum"><span class="_product-image-thumb-holder"><img src="https://cdncloudcart.com/12431/logo/5_600x600.png?1594886322" class="lazyload-image lazyload-square" data-src="https://cdncloudcart.com/12431/products/images/70/dr-hishams-adult-vital-teeth-serum-image_5fa4fd4931a15_600x600.png?1604648288" data-first-src="https://cdncloudcart.com/12431/products/images/70/dr-hishams-adult-vital-teeth-serum-image_5fa4fd4931a15_600x600.png?1604648288" alt="Dr Hishams Adult Vital Teeth Serum" title="Dr Hishams Adult Vital Teeth Serum" /></span></a><a class="_product-quick-view" href="https://realfood.bg/product/dr-hishams-adult-vital-teeth-serum" data-ajax-modal="true" data-modal-class="product-details"><span><i class="fa fa-search" title="Виж"></i></span></a> <div class="_product-ribbon-holder"></div> </div> <div class="_product-info"> <div class="_product-name"> <h3 class="_product-name-tag"><a href="https://realfood.bg/product/dr-hishams-adult-vital-teeth-serum">Dr Hishams Adult Vital Teeth Serum</a></h3> </div> <div class="_product-review"> <div class=""><i class="fa fa-star manual"></i> <i class="fa fa-star manual"></i> <i class="fa fa-star manual"></i> <i class="fa fa-star manual"></i> <i class="fa fa-star manual"></i> (5.0)</div> </div> <div class="_product-description">Колко пъти си се чудил в магазина коя паста за зъби да избереш, за да се погрижиш най-добре за зъбите и венците си? ...</div> <div class="_product-options"> <div class="_product-price"> <div class="_product-price-inner"><span class="price">35,00 лв.</span></div> </div> <div class="_product-add "><button class="_button add-cart-product js-disabled js-loading" data-url="https://realfood.bg/cart/add/176" data-ajax="toast" title="Купи" rel="noindex nofollow" disabled="disabled"><span class="_figure-stack"><span class="_figure-stack-label">Купи</span></span></button></div> </div> </div> </div> </div> </div>

Сравнение на продукти