Преминаване към съдържанието

По-свежи напролет с рибено масло

22 Mar, 2022 9

Пролетта настъпва, но освен повече слънце и зелено около нас, носи и белезите на трудния преход от студената и мрачна зима към топлите сезони. Имунната ни система е изтощена, травмите се обаждат, ставаме по-разсеяни и лесно се уморяваме, появяват се стомашни неразположения поради смяната на хранителния режим. А пролетта е да се радваме на нея, нали?

Приемът на рибено масло от цялото семейство, най- вече от децата, възрастните, и от хората с хронични заболявания, спестява много средства и нерви в справяне с вируси, упорита умора и проблеми със стомаха.

За по-здрави кости и стави

Как да спортувате активно, ако коляното или ставите се обаждат още при първите пролетни дъждове или смяна на времето? Омега-3 мастните киселини EPA и DHA насърчават намаляването на възпалението в ставите и ограничават производството на определени протеини, които водят до развитието на артрит. Според проучване в САЩ от 2016 г. пациенти с ревматоиден артрит, които взимали рибено масло три пъти дневно, са намалили значително приема на болкоуспокояващи

Рибено масло срещу астма и алергии

Алергиите и астмата са истински неприятни през пролетта, нали? Рибеното масло помага за намаляване симптомите на астма, особено при малките деца. То се препоръчва и на бременните, за да се намали риска от поява на алергии при бебетата. Д-р Уилям Сийръс, автор на книгата The Omega-3 Effect, твърди, че симптомите на екзема и суха кожа, вследствие от алергии, се облекчават с прием на повече Омега-3 киселини.

По-малко умора и раздразнителност, по-добро настроение през пролетта

Ниските нива на Омега-3 киселини в организма са основна причина за значителното увеличаване на депресията, промените в настроението и продължителната умора през пролетта. Затова редовният прием на качествена и чиста морска храна и рибено масло се смятат, като превенцията на психични заболявания, както и за възстановяване при хронично изтощение.

Внимание!

Рибеното масло може да се приема целогодишно, но с една наум. Хранителната добавка се смята за безопасна за бременни и кърмещи жени, стига да не превишават предписаната им доза. Подобни са съветите и към децата, като за тези до 6 г. се препоръчва течно рибено масло.

При хората с проблеми със сърцето съществува риск за нарушаване на сърдечния ритъм или аритмия. Затова рибеното масло при тях се приема с доза по лекарска препоръка. Но, най-важното преди да започнете приема на рибено масло, е да сте наясно дали имате алергия към риба и морски дарове. Няма достатъчно данни доколко алергичните проявяват симптоми и при прием на хранителната добавка, но препоръката е да се избягва.

Само чисто и качеството рибено масло

Когато избирате рибено масло за своя имунитет и за борба с пролетните неразположения, е важно да проверите за висока концентрация на EPA и DHA. В истинското рибено масло съотношението между DHA/EPA трябва да е приблизително 1.4 към 1.

Потърсете рибено масло със сертификати за чистота и устойчивост. Препоръчително е да е извлечено от дива риби, в условията на устойчив риболов, без замърсители и радиация. И най-важното: ако имате съмнения каква дозировка да приемате, консултирайте се с лекар.

 
1
Free Gift