Меню

Рибено масло - EVCLO

Тук ще разбереш защо най-доброто рибено масло е така нареченото EVCLO (Extra Virgin Cod Liver Oil) или в превод: Прясно изцедено масло от черен дроб на риба Треска.

 

рибено масло

ТОВА РИБЕНО МАСЛО Е ТВОЯТ НАЙ-ДОБЪР ПОМОЩНИК ПО ПЪТЯ КЪМ ЗДРАВЕТО

Здравословният начин на живот е приоритет за теб? Ако да, то най-вероятно си тук защото търсиш най-доброто рибено масло. Искаш твоите деца и близки да са здрави и търсиш как да снабдяваш организма си с всичко, което му е необходимо, за да бъде здрав и жизнен по-дълго време.

За да постигнеш това, е нужно да си осигуряваш поне по 7 часа спокоен сън всяка вечер и задължително да се движиш активно и да спортуваш редовно. Разбира се, трябва да подбираш и здравословна храна, но има и още нещо, което може да направиш…

и това е да си набавяш ефективно дефицитните Омега 3 полиненаситени мастни киселини.

Ето защо, тук ви представяме EVCLO рибеното масло. То представлява ценен помощник, който дава на организма ни нужните му вещества, които е трудно да си набавим по друг начин бързо и лесно. Това рибено масло ни помага не само да се грижим за тялото си, но също така и за ума си и външния си вид.

По-надолу сме описали как рибеното масло ни помага и защо няма по-добро на пазара от Rosita EVCLO. 

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА НАТУРАЛНОТО РИБЕНО МАСЛО?

рибено масло

Всяко рибено масло идва от тъканите на мазна риба, като най-добрите източници на рибено масло са онези видове, живеещи в ледено студените води.  Когато става дума за консумацията на рибено масло, човек може да го получи от самите риби или като го приема под формата на хранителна добавка.

Рибеното масло е концентриран източник на Омега-3 мазнини.

Те са полиненаситени мастни киселини, които са жизненоважни за нашето здраве. Въпреки това, докато телата ни са в състояние да създадат сами повечето мазнини, от които се нуждаем, то това не важи за Омега-3 мастните киселини.

Когато става дума за тези основни мазнини, трябва да ги получим от богати на тях храни или добавки. Рибеното масло е особено богато на две много важни за тялото омега-3 мастни киселини. Става въпрос за докозахексаенова киселина (DHA) и ейкозапентаенова киселина (ЕРА). Ето защо рибеното масло е толкова ценна за човека добавка с редица ползи за тялото.

ЗАЩО НАТУРАЛНОТО РИБЕНО МАСЛО Е ТОЛКОВА ПОЛЕЗНО?

Има редица ползи, които рибеното масло има върху човешкият организъм. Според множество проучвания, редовният му прием помага като:

 1. СЕ БОРИ С ДЕПРЕСИЯТА И БЕЗПОКОЙСТВОТО

рибено масло

Депресията е едно от най-често срещаните психични разстройства в света. Тревожността също е много често срещано разстройство и се характеризира с постоянна тревога и нервност. Интересно е, че проучванията са установили, че хората, които консумират редовно Омега-3, са по-малко склонни да бъдат депресирани.

 

 1. ПОДОБРЯВА ЗРЕНИЕТО НИ

рибено масло

Така, Омега-3 помагат не само на психическото ти състояние, но и се грижат очите ни да бъдат в отлично здраве.

 1. Подобрява мозъчната функция и развитието на плода при бременност

рибено масло
Получаването на достатъчно омега-3 мастни киселини по време на бременността е свързано с множество ползи за детето, включително:

 • По-висока интелигентност;
 • По-добра комуникация и социални умения;
 • По-малко поведенчески проблеми;
 • Намален риск от забавяне на развитието;
 • Намален риск от аутизъм и церебрална парализа.

 

 1. ПОМАГА ПРИ СЪРДЕЧНО СЪДОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

рибено масло

Омега-3 мастните киселини имат многобройни ползи за здравето на сърцето като:

 • Допринасят за значително намаляване на Триглицеридите, обикновено в диапазона от 15-30%.
 • Намалява ефективно стойностите на кръвното налягане при хора с високо кръвно налягане.
 • Повишава нивата на полезния HDL холестерол.
 • Задържа тромбоцитите в кръвта, което помага да се предотврати образуването на вредни кръвни съсиреци.
 • Поддържайки артериите гладки и без повреди, омега-3 помагат да се елиминира плаката, която може да ограничи и втвърди артериите.

 

 1. ПОДОБРЯВА СЪСТОЯНИЕТО НА КОЖАТА

рибено масло

DHA е структурен компонент на кожата. Той е отговорен за здравето на клетъчните мембрани, които съставляват голяма част от кожата. Здравата клетъчна мембрана води до мека, гладка и еластична кожа без бръчки. Други ползи, които омега-3 имат за здравето на кожата са:

 • Контролират производството на себум в кожата;
 • Управляват нивото на хидратация на кожата;
 • Предотвратяват хиперкератинизацията на космените фоликули (малките червени точки, които често се наблюдават в горната част на ръцете);
 • Предотвратяват преждевременното стареене на кожата;
 • Предотвратяват появата на акне;
 • Омега-3 също така може да предпази кожата от увреждане от слънцето. EPA помага да се блокира отделянето на вещества, които изяждат колагена в кожата след излагане на слънце.

 

ЗАЩО ПРЕПОРЪЧВАМЕ EVCLO РИБЕНО МАСЛО ОТ ROSITA?

рибено масло

Rosita е единствена по рода си компания за производство на рибено масло. Създадена е от обикновени рибари, които влизали в дивото море на Норвегия със своите лодки, за да ловят риба точно както са го правили техните предци – викингите.

Най-важният ангажимент, който поемат като производители, е да улавят атлантическа треска от най-чистите и дълбоки фиорди в северните води. Ето защо не е изненадващо, че компанията има дългогодишен опит в производството на уникалните сурови рибени масла EVCLO или Екстра върджин рибено масло от Треска.

 

ЗАЩО СУРОВО?

В Rosita е наложено вярването, което различни научни изследвания потвърждават, че морското рибено масло, произведено при ниски температури, без топлинна обработка и химикали, е значително по-полезно от дестилирания продукт. Ето защо рибеното масло Rosita EVCLO е напълно суровo – без топлинна обработка, без химикали и се използва естествена технология за извличане.

 

КАК ROSITA ИЗВЛИЧА EVCLO РИБЕНО МАСЛО?

рибено масло

Рибеното маслото Екстра върджин на Rosita EVCLO, се извлича чрез прилагането на древна техника, при която черния дроб на атлантическата треска, естествено освобождава маслото си, при излагане на промяна в температурата на заледените арктически води до тази на околната среда. След улова, черният дроб се отделя за прясно извличане на маслото. То се бутилира в много кратък период от време, докато е абсолютно свежо.

Всеки аспект от производството е строго контролиран, така че това, което получава крайният потребител, е прясно сурово масло от черен дроб на атлантическа треска. Само така всички хранителни вещества остават непокътнати, точно както са създадени в природата.

Rosita е единствената компания, получила разрешение да рекламира EVCLO, като „Изключително рибено масло“ от Норвежкия институт по хранене, рибарство и аквакултури. В допълнение, уникалният метод на извличане e известен единствено на Rosita и на никоя друга компания в света.

 

ХРАНИТЕЛНИ СТОЙНОСТИ

Концентрацията на мастноразтворими хранителни вещества, зависи от фактори, като размера на рибата и количество масло, съдържащото се в черния дроб. Тези вариации са свързани още с годишния цикъл на рибата, климатичните условия, състоянието на планктона и др. Тъй като Rosita EVCLO е напълно нерафиниран и непреработен пълноценен хранителен продукт, концентрацията на хранителни вещества не е постоянна величина във всяка партида. Въпреки това, рибеното масло EVCLO винаги съдържа най-високата комбинация от естествени витамин А и D3, в сравнение с всяко друго рибено масло на пазара.

ВИТАМИНИ

ВИТАМИН E (ALPHA-TOCOPHEROL)  
Проба мл/ч.л.  
Rosita EVCLO 3.7-10  
   
Витамин A (RETINOL)    
Проба iu/teaspoon1  
Wild & Raw EVCLO 3000-5000  
   
Витамин A2 (3,4-DEHYDRORETINOL)  
Проба мг/кг  
Wild & Raw EVCLO > = 0.1  
 
     
Витамин D3 (CHOLECALCIFEROL) ANALYSIS#  
Проба iu/teaspoon1  
Wild & Raw EVCLO 400-500  
#Витамин Д  в Rosita EVCLO е същата форма на Витамин Д, която тялото ни синтезира когато сме изложени на слънчева светлина и единствената форма, намерена в значителни количества в нерафинирани масла от черен дроб на риби.

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩО

Рибеното масло е подходящо за всеки, който иска да се погрижи по естествен начин за тялото си. Препоръчително е, децата, възрастните хора, бременните жени и хората със специфични заболявания да го приемат само след консултация с лекар.

КАК СЕ ПРИЕМА РИБЕНОТО МАСЛО

 • Бебета над 9 месеца – започва се с една капка на ден и постепенно се стига до максимум 1/8 чаена лъжичка (0,625 мл);
 • Деца от 1 до 3 годинки – започва се с няколко капки на ден, като дозата постепенно се увеличава до 1/8 – 1/4 чаена лъжичка (1,25 мл);
 • Деца от 3 до 5 годинки – започва се с 1/8 чаена лъжичка и постепенно се увеличава, докато стигне 1/2 чаена лъжичка (2,5 мл);
 • Деца от 5 до 12 години – започва се с 1/4 чаена лъжичка, като дозата постепенно се увеличава, според теглото на детето;
 • Тийнейджъри – започва се с 1/4 и се увеличава максимум до1 чаена лъжичка (5 мл)
 • Възрастни – 1 чаена лъжичка дневно.

 

КАКВО МИСЛЯТ ОНЕЗИ, КОИТО ВЕЧЕ СА ИЗПРОБВАЛИ РИБЕНО МАСЛО?

ЯНКО ИЛИЕВ

Радвам се, че най-накрая човек може да си поръча неферментирало рибено масло в България. Поздравяявам вас и Росита за това, че подкрепяте здравословния начин на живот и здравословното хранене! Вече съм преполовил шишенцето, което си купих и се чувствам чудесно, дори свалих няколко килограма. Не знам дали е от маслото, но то със сигурност ми помага. Само да го довърша и ще си купя задължително масло от Ратфиш, ако се задържи тази цена е доста изгодно, проверих цените и с доставка от чужбина излиза доста повече.

 

МИХАЕЛА ХРИСТОВА

За сравнително кратко време (около две седмици) наблюдавам подобрение на концентрацията. Също така добре влияе върху сухата ми коса и кожа. Инвестицията си заслужава

 

ЛЕТА

След дългото ми проучване и ровене в англоезични форуми в търсене на най- доброто рибено масло(не се доверявам лесно, пазарът е залят с какво ли не) открих Evclo. Сложничко беше да го поръчвам от Норвегия, така че изненадата ми беше искрена когато открих, че някой е решил да го предлага в България. За което благодаря!
Маслото ми бе предписано за ставите. След прием от три месеца, ставите ми спряха да пукат и сега чувствам такава лекота, каквато не съм чувствала от дете(сега съм на 50). С малки почивки продължавам да го пия, защото ефекта е повече от очакваното( живея при температура средно от 4-7 градуса и досега не съм се разболявала)

 

ВЛАДИСЛАВ

Ако имаше по вече от 5 звездички щях да отбележа 10 .и ще ви обясня защо. Значи аз шофирам по 10-12 часа на ден. И винаги към 15 след обяд чувствам че силите и енергията са ми осезаемо на привършване. Буквално изцеден. Но от както почнах да консумирам този бих казал малък елексир .още на вторият ден. Почувствах ефекта и разликата. Тази силна умора която преди беше, просто изчезна имайки предвид постоянната концентрация която се изисква на пътя и то при това в Лондон. Наистина започнах да чувствам един постоянен приток на сили и свежест. Междудругото моята малка тайна е че, след всяка консумация аз вземам веднага една или две лъжички мед. Така хем се притапява странния вкус на рибеното масло, хем ми служи и като десерт. Без да преувеличавам за мене това рибено масло сутрин ми е като енергиен източник а вечер като лакомство

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“. Научете повече за нашата политика за поверителност и политика за Бисквитки