Рибено масло от треска – EVCLO Softgels - Капсули
Използвам този колаген вече години и определено смятам, че забавя процеса на стареене на ставите.
Имате профил?
Влезте за по-бързо преминаване към плащане.
Семейството на Rosita води началото си доста назад във времето и е наследник на скандинавски риболовци, които са имали големи умения и знания за използване на заобикалящите ги води. Методът, използван в компанията за улов на атлантическа треска(Gadus Morhua) е стриктен и щадящ като при него се използват традиционни въдици. В исторически план има доказателства за лечебните свойства именно за рибеното масло от дроб на атлантическа треска. Освен това, то е направило Норвегия световноизвестна -Меката в производството на рибено масло. Всеки дроб се проверява дали е здрав и само най-добрите се влагат в производството.
Почти 100% от маслото в дроба можело да се събере чрез тази напълно естествена техника. Маслото от акула и химера са били съхранявани за дълъг период от време, докато маслото от треска е било консумирано относително бързо, поради склонността му към гранясване. Днес знаем, че наличието на витамин Е в естествен вид в рибеното масло от акула и химера осигурява антиоксидантните свойства. Маслото от дроб на треска съдържа много ниски нива на витамин Е и затова е било незабавно консумирано или замразявано от нашите предшественици Викингите. Rosita възстановява тази древна практика за извличане на маслото от дроба. Процесът е прост, но може да се приложи само при прясно уловена риба директно от много студени води. В процеса на извличане на скъпоценното златно масло от дроба на треската никога не се използва топлина, механично налягане, разтворители или химикали.
След като в компанията приложат рядката и уникална техника за извличане на маслото от дроба на рибата идва ред на използването на метод, който е 100% естествен и природосъобразен-няма никакви емисии във въздуха и водата. Този собствен метод запазва състава на ВСИЧКИ витамини, антиоксиданти и естествени мастни киселини. Всичко се прави с респект към природата. Целият процес протича без използване на топлина, химикали или вакуум. Единственото, което е необходимо, е биологичен полизахарид, който се образува по естествен начин в океана и се намира в някои морски организми и който има антимикробни и антиоксидантни действия. Полизахарида, също така, има свойството да се прикрепва към разнообразни органични замърсители и протеини и след това може да бъде изхвърлен като твърда протеинова маса. Свързването му с протеините и изхвърлянето им от маслото е от голяма полза, тъй като с времето те могат да влошат качеството му.
Основният 100% естествен протокол на изчистването от замърсители се получава при отсъствие на кислород и може да бъде обобщен както следва: приготвя се воден разтвор от естествено произвеждан във водата полизахарид, който се смесва със суровото масло до получаване на хомогенна суспензия. Оставя се да отлежи. Естественият полизахарид с присъединените към него замърсители се утаява в слой на дъното, който може да бъде отделен от суровото масло чрез филтриране или чрез използване на декантер. Това е ръчно управляван процес, който не изисква използване на топлина или химикали.
Простотата на процеса се описва като “ изпускане на годежен пръстен в чаша и изваждането му“.
Ефективността на този протокол на изчистването е показана в двугодишно пилотно проучване, проведено от Норвежкия институт по храните, риболовството и изследване на аквакултурите. По-нататък методът е бил оптимизиран въз основа на резултатите от научноизследователки проект съвместно с университета в Стокхолм.
Това е огромно отдалечаване от инвазивните процеси по премахване на странични миризми и молекулярна дестилация, които обикновено се използват от търговските производители на рибено масло. Поради чисто комерсиални причини те използват процеси с висока топлина, които разрушават по-голямото количество от витамините А и Д. С унищожаването на тези скъпоценни нутриенти всъщност се унищожава най-напред самата причина за прием на рибено масло. Rosita работят много здраво, за да гарантират минимално обработване на рибеното масло от треска като по този начин запазват всички естествени витамини А и Д, плюс омега-3 DHA и EPA киселини. Това е гаранция, че крайният потребител получава всички силни лечебни ефекти, с които е известно рибеното масло от треска. В състава му не са добавяни синтетични витамини А и Д, синтетични антиоксиданти или есенции.