Преминаване към съдържанието

Безплатна доставка над 100 лв до офис на Еконт

Как да избереш подходящия за теб колаген?

20 May, 2024 635

Въпросът как да избереш правилния колаген сред всички предлагани на пазара е първата стъпка във вземането на добро решение. Днес можеш да срещнеш колагенови продукти под всякаква форма – в чиста форма, в десерти, кремове, грим, масажни приспособления и всякакви разнообразни пособия от ежедневието ни. За жалост при някои от тях е трудно да се открие доказателство за действието на колагена и рекламата им е по-скоро само маркетингов трик, целящ да си го купим 

Тъй като ние се стремим всеки ден да те информираме с достоверна информация и подплатени факти, в тази статия ти даваме няколко съвета за това как по-ефективно да различаваш продуктите, за да си доставяш здраве чрез качество. Не забравяй, че секторът на хранителните добавки не е достатъчно добре законово регулиран и е в твоите ръце да си информиран, за да вземеш най-доброто решение за твоето здраве. Ето някои от основните фактори, които да следиш, за да си сигурен в качеството и произхода на своя колаген. 

Сертификати за качество и тестове 

Започваме с един от основните отличителни белези за качеството на колагена сертификатите за качество и лабораторните тестове. За да получат сертифициране, колагеновите продукти преминават през определени тестове. Чрез тях се проверява дали покриват необходимия стандарт за качество, дали количеството на отделните съставки отговаря на изискванията и дали покриват дадени критерии. Ако колагеновият продукт, който разглеждаш, е сертифициран, то това вероятно е описано на самата опаковка на продукта и означава, че той със сигурност ти дава гаранция за качеството си. Отделно, повечето марки колаген и продукти с колаген дават повече информация на своите клиенти относно качеството на суровината на своя сайт или в социалните си мрежи.  

Произходът  

Запознаването на потребителя с произхода на суровината е съществен фактор при правилния избор. Колаген с неясен или неуточнен произход не може да гарантира за това как би повлиял на организма и какви ползи може да донесе. Колагенът на RealFood се добива от телета, отглеждани в екологично чистите региони на Бразилия, което гарантира чистотата му. 

Клиничните проучванията 

Друга особеност, за която е добре да следиш, е как брандът подкрепя твърденията си за ползите от продукта, , които рекламира. Наличието на клинични проучвания е доста добър показател в подкрепа на твърденията. Те нагледно показват как дадено вещество се представя в различни ситуации и на база на резултатите дава сведения за реалната ефективност от приема му върху нашия организъм 

Клиничните проучвания с дадена марка колаген изискват много време и ресурси, затова са и скъпоструващи. Когато суровината е клинично тествана, за нея може да се гарантира, че качеството ѝ е доказано. Ние вярваме, че в информираността се корени правилният избор и затова ежедневно четем, сравняваме и се стремим да представяме достоверна информация на нашите клиенти. Съдържанието, което споделяме, е базирано на клинични проучвания с различни целеви групи, като основната идея е да представим нашия продукт от всички гледни точки.

Съставът 

Прозрачността и искреното представяне на даден продукт пред клиентите е ключов момент в печеленето на доверие. За да не се създава заблуда у потребителя, целият състав и действието на колагена би следвало да бъдат описани подробно, както на опаковката, така и в продуктовата му страница на сайта. Добре описаният и изчистен състав на колагена е това, по което можеш да прецениш дали именно този продукт ще отговори на очакванията ти. Не забравяй: за да се позволи на дадена хранителна добавка да достигне пазарната мрежа в България, тя задължително преминава през проверка на етикета от Българска Агенция по Безопасност на храните (БАБХ).

Като допълнителна мярка за качество те съветваме да следиш дали колагенът има добавени подобрители под формата на консерванти, ГМО, глутен, захар и подсладители. Според нашумялата напоследък Глюкозна кралица Джеси Инчауспе има полезни и вредни подсладители. Като вредни такива Джеси нарежда аспартам, малтитол, сукралоза, ксилитол в по – големи количества,  и Ацесулфам К. Сред полезните тя определя стевия, плодът монк, алулоза и еритритол, (по данни достигнали до RealFood, все още няма достатъчно доказателства, че еритритолът е напълно безвреден за нашия организъм). . И все пак колкото по-изчистен е съставът на колагена, толкова по-натурален продукт ще приемаш. А какво по – хубаво от това продуктът, който купуваш да е колкото може по – натурален - без добавени захари, аромати и подсладители. 😊 

Цената 

Друг фактор, към който можем да се насочим, когато търсим качествен колаген, е цената. Суровината, от която се произвеждат колагеновите продукти, е преминала през дълъг процес, за да донесе своите ползи за крайния потребител. За да съхрани в себе си ценните аминокиселини и да достави максимално много от своя състав, колагенът е преминал през цялостна грижа – от отглеждането на животните до пакетирането.  

Разбира се, това оказва влияние и на цената. Ако един продукт, за който се твърди, че има колаген в състава си, но цената му е значително по-ниска в сравнение със сходни продукти – то е много вероятно количеството вложен колаген да е по-малко или с по-ниско качество. Следователно, ако приемаме по-малко от необходимата доза колаген или колаген с по ниска  бионаличност всекидневно, ефектите и действието, които рекламира той, няма да се усетят в пълния си обем.  

Както вече споменахме, клиничните изпитвания на суровината са значително скъпи. Това е и другата причина за по-високата цена на тестваните колагенови продукти. Когато колагенът е бил проверен в клинични условия и е преминал определени тестове, са му поставени сертификати за стандарт на качеството, които определят и по-високата цена. 

Хидролизата  

На някои опаковки колаген можем да прочетем, че той е „хидролизиран“. Но с какво реално този колаген се различава от останалите и може ли да бъде по-ефективен? Молекулата на обикновения колаген се явява твърде голяма и трудно успява да навлезе в кръвта ни. Процесът на ензимна хидролиза на колагена представлява скъсяване на аминокиселинните му вериги, като по-този начин се увеличава неговата биоактивност (неговите молекули са много малки и по-лесни за усвояване).  

Когато колагенът, който сме избрали, е хидролизиран, той може да ни предостави по-ефективна и забележима грижа, благодарение на по-бързата абсорбция от организма. Колагенът на RealFood е в напълно чиста, хидролизирана форма – най-лесно усвоимата от човешкия организъм, за да се погрижи максимално ефективно за здравето и красотата ти отвътре навън 

В заключение 

Взимането на правилното решение в грижата за нашето здраве може да бъде объркващо и дори да ни затрудни. Насищането на пазара с множество продукти, които твърдят, че предлагат подкрепа чрез колаген, но не дават основополагаща информация, може да ни спре да купим това, от което наистина имаме нужда. Съвкупност от фактори, за които да следим, би могла да различи качествените продукти от тези, които добавят колаген с цел по-високи продажби. Информираността и доброто проучване е първата стъпка към един подходящ избор в името на нашето здраве.