Преминаване към съдържанието

Безплатна доставка над 100 лв до офис на Еконт

Без вируси и настинки тази есен: Как да подсилиш имунитета на детето си с рибено масло Rosita

04 Oct, 2024 40

Есента – сезонът на настинките, вирусите и спадът в детския имунитет 

Училището стартира, а с него и постоянно променящото се време и температури, които непрекъснато варират. Стресът, който тази смяна носи на детския организъм, може да доведе до редица болести от просто настинка до много по-сериозни състояния, които да се проточат и усложнят във времето. Притеснителното е, че трудно можем да ограничим събирането на децата в училища, детски градини и ясли, а това са и местата, на които те  си разменят сезонните болести, а при слаб имунитет това може да бъде неизбежно.    

В тази статия ще обърнем внимание към тема, по която всеки родител разсъждава щом децата започнат учебната година – как да подсилим имунната реакция на детето и да реагираме адекватно, за да не се налага то да отсъства и да пропуска часове заради настинка, вирус или бактериална инфекция.  

Кажи “Не” на антибиотиците тази есен и се довери на рибено масло Rosita в грижата за твоето дете 

Често децата се разболяват внезапно и не остава време за преценка какво да направим, за да подобрим състоянието им. Регулярното отсъствие от училище, и то за по-дълги периоди от време, може да повлияе на социализацията на детето и на усвояването на материала в час. Много подходи, препоръчвани от специалисти, включват познатите антибиотици. Често те се изписват без дори да е изследван първоизточникът на заболяването и без да е направена антибиограма, установяваща чувствителността на бактериалния щам към различни антибиотици. Антибиотичните средства лекуват бактериални инфекции, но често срещана практика е те да се използват и при други видове заболявания без мисъл и подход на лекаря. Това, разбира се, е крайно вредно - веществото може да натовари множество групи органи, а за детския организъм да бъде пагубно.  

Това, за което малко хора се замислят, е именно колко много вреди може да донесе приемът на подобен тип медикаменти. Страничните ефекти като обриви, замаяност, диария и дори поява на още инфекции, придружени с унищожаването на множество полезни чревни бактерии, могат да направят антибиотиците не само неподходящи, но дори опасни за детското здраве.  

Повече по темата какви са вредите от антибиотиците можеш да прочетеш в статията ни тук.  

Всъщност, голяма част от протекцията на детския организъм се корени в ежедневната превенция на имунитета. Мъниците са в постоянен процес на растеж и имунната им система се влияе ежедневно от фактори като промяна в температурата, стрес, хранене и контакт с други хора.  

Омега-3 мастните киселини, витамин Д3 и витамин А, съдържащи се в рибеното масло, оказват много добър противовъзпалителен ефект. Тази характеристика на маслото предоставя най-всеобхватна помощ на крехкия детски организъм. Освен че имат добър ефект върху концентрацията, способността за учене и зрението, киселините (и особено EPA пoвлияват възпалителните процеси, като отделно и предоставят превенция срещу евентуални бъдещи такива. От метаболизма на EPA могат да се генерират антитромботични и противовъзпалителни липидни медиатори, които потискат възпалението. Ако се приема редовно и за по-дълъг период, при появило се възпаление детският организъм е по-защитен и подготвен за „атака“. 

Рибеното масло помага за по-леко протичане на симптомите при разболяване на твоето дете и скъсява периода на възстановяване 

Понякога заразяването в клас става изведнъж, а симптомите се увеличават в рамките само на часове. Разбира се, не съществува нещо, което може да се нарече „единствено решение“ и да гарантира, че детето ще остане здраво през цялата година, но има натурални вещества, които доказано спомагат за облекчаване на вече появили се симптоми на разболяване.  

Ценните Омега-3 мастни киселини в рибено масло Rosita активно регулират функцията на имунната система и естествените имунни реакции на организма, за може той да отсее появилото се възпаление и да го елиминира. Това проучване разглежда отделните регулаторни процеси на ALA, EPA и DHA върху имунните клетки при дългосрочен прием и е установено, че те не регулират имунната система драстично и безразборно, а подпомагат определени полезни имунни реакции така, че организмът по естествен път да се справи с болестта и симптомите да окажат по-малко влияние.  

Освен есенциалните мастни киселини, рибеното масло е ценен източник и на витамин D и витамин А. Преди появата на антибиотиците за лечение на инфекции като туберкулоза е бил използван точно витамин D. Има многобройни проучвания, които обвързват по-ниските количества на витамина с повишена инфекция някъде в тялото, а недостигът му влияе негативно на имунната система. Нивата му в организма могат да варират и особено през студените месеци да са значително по-ниски, поради факта, че слънчевата светлина е един от основните му източници, затова е важно да подготвим както себе си, така и най-важното – децата си. 

Времето за възстановяване също е нещо, което може да се задълбочи и да отнеме на малчуганите доста време. Дългосрочният прием на рибено масло не само би подпомогнало за намаляване на остротата на симптомите, но и може да намали времето за възстановяване на организма. Това изследване установява, че самото количество приемано рибено масло има значение за това колко време след възпаление ще се регенерира тялото. Правилната дозировка и постоянността в приема е ключовият момент в прилагането на ефекта от Омега-3 мастните киселини. Дори няколко дни прекъсване могат да предизвикат отклонение от желания ефект, а имунитета на детето да се повлияе негативно.  

Заключение  

Есента идва с нови знания, приключения и игри, но също така е съпътствана и от нежелани емоции като понижаване на имунитета, отпадналост и зарази. Училищата и детските градини са обичайните места, на които се разпространяват симптомите, типични за сезона, и е добре малчуганите да са предварително подготвени за това време. Превенцията и профилактиката е основната стъпка, която е добре да се предприеме не само при правилното хранене, но и при приема на есенциалните вещества за оптимална енергия и отлично здраве. Рибено масло Rosita е верният помощник за качественото време в училище не само заради подкрепата на концентрацията и паметта, но и при заздравяването на крехкия детски имунитет. А защо не и този на учителите им?