Преминаване към съдържанието

Как да останете здрави при смяната на сезоните

16 Feb, 2021 26

Чували ли сте за зимната депресия, която много хора усещат през студените месеци? Или за пролетната умора, която пристига с първите топли дни? А за вирусите през есента?

Всички тези неща са напълно нормални и се сблъскваме с тях всеки път, когато сезоните се сменят. Но трябва ли да им се поддаваме? За щастие, не!

Може да запазите здравето си и доброто си настроение, като следвате няколко прости стъпки, когато сезоните се сменят:

Дишайте чист въздух

Независимо какви са температурите навън, проветрявайте дома си редовно, така ще помогнете на въздуха да циркулира и ще елиминирате бактерии, вируси и замърсяване. Свежият въздух ще ви помогне да се почувствате по-добре, за това дори да е студено, не забравяйте да прекарвате време на чист въздух всеки ден.

 

Хранете се със сезонни храни

Правилното хранене е важно през цялата година, но ако искате да извличате най-доброто от храната, която консумирате гответе с местно отглеждани сезонни продукти. Тези храни могат да осигурят много ползи за здравето ви, да подобрят имунната система и храносмилането ви. От друга страна витамините С, А и D участват в изграждането на имунната система, така че си осигурете достатъчно количество от тях. Също така, не забравяйте да включите разнообразие от плодове и зеленчуци в чинията си като цитруси, червен пипер, броколи, спанак и киви за свежа доза витамини.

Подобрете имунитета на тялото си като приемате рибено масло ежедневно. Рибеното масло Rosita е чудесен натурален източник на Омега-3 мастни киселини и витамин D. Приемайки го ежедневно, то ще ви помогне да бъдете здрави, когато сезоните се сменят.

1
Free Gift