Преминаване към съдържанието

Как рибеното масло подсилва детския имунитет

08 Nov, 2018 703

Здравата имунна система, е ключът към предотвратяването на инфекциозните заболявания. Всеки ден децата са изложени на милиони микроби, а ваксините покриват едва един процент от всички тях. Ето защо те трябва да разчита преди всичко на собствените си защитни сили, за да се преборят с потенциалните инфекции. Същевременно изграждането на силен имунитет, е един от най-добрите начини за предотвратяване на тежки реакции след ваксинациите. Ето как можете да подсилите имунитета на вашите деца.

ХРАНАТА И ИМУННАТА СИСТЕМА

Докато растат, децата се нуждаят от повече полезни хранителни вещества, които допринасят за здравословното развитие на цялостната им физиология. Въпреки това много често те не успяват да си набавят необходимите количества с храната.

Така например при повечето подрастващи има недостиг на омега-3 мастни киселини. Основният им източник са рибата и яйцата, а това са храни, които повечето деца избягват. Дори всяка седмица да приготвяте риба за вечеря, те пак няма да получат нужното количеството полезни вещества. Това не означава, че трябва по-често да сервирате рибни ястия. Всъщност някои едри видове, като белия тон, съдържат живак, поради което лекарите препоръчват умерена консумация.

Трябва да се има предвид, че други източници на омега-3, като лененото семе, не съдържат DHA и ЕРА – двете най-важни мастни киселини. Това означава, че балансът между съдържанието на живак и достатъчното количество омега-3 мастни киселини, трудно може да се постигне с готвенето.

Същото е с плодовете и зеленчуците. Всички знаем, колко са полезни за здравето, освен самите деца.

ВИТАМИНИ А И D3

Обикновено оптималната форма на витаминни добавки за бебета и малки деца, е комбинация от витамини А, С и D. Най-добрият източник на витамин А, е рибено масло. Важно е да знаете, обаче, че в големи количества витамин А става токсичен.

Храните, които съдържат витамин А, се делят на 3 вида – с ниски, средни и високи стойности. Рибеното масло Rosita EVCLO, съдържа средни количества витамин А в натурален вид, което го прави по-лесен за усвояване от организма.

Процесът на рафиниране налага добавянето на синтетични витамини, които да възстановат загубите, в следствие на термичната обработка. Изкуствено добавените витамини, нарушават баланса в съотношението, което намалява техния ефек. Правилното съотношение на витамините А и D3, е от съществено значение за полезното им действие. Рибеното масло на Rosita се добива по патентована технология, при която не се използва никаква топлинна или химична обработка. Така рибеното масло достига до вас в натуралните си форми без изкуствено добавени синтетични витамини.

Рибеното масло от черен дроб на треска Rosita EVCLO, не съдържа синтетични витамини.

МОГАТ ЛИ ДЕЦАТА ДА ПРИЕМАТ РИБЕНО МАСЛО EVCLO?

Рибеното масло от черен дроб на треска екстра върджин EVCLO, не съдържа живак и осигурява концентрирани дози омега-3мастни киселини DHA и EPA. То е напълно безопасно за децата и може да бъде приемано дори при бременност и кърмене (след консултация с лекар). Показателен е фактът, че омега-3 се съдържат естествено в кърмата.

Наситените мастни киселини, подпомагат развитието на мозъка и очите при подрастващите, и засилват паметта и концентрацията. Все пак в някои случаи употребата му е противопоказна:

  • Деца с алергия към риба или йод.
  • Деца, които приемат антикоагуланти или антитромбоцити (преди да започнат приема на рибено масло, е необходима консултация с лекар).

С изключение на тези случаи, рибеното масло е напълно подходящо за деца.

Подсилете диетата на детето, за да подпомогнете правилния му растеж. Така ще бъдете сигурни, че то получава богата гама от важни хранителни вещества.

ВИДЪТ НА РИБЕНОТО МАСЛО 

Видът на рибното масло, което допълва хранителния режим на детето, е от значение за ефективното му абсорбиране в тялото.

Течните добавки са по-силни от капсулите и тялото ги „включва“ по-добре в метаболизма. Това означава, че от всяка доза, организмът получава по-голяма хранителна стойност. Течното рибено масло се препоръчва за по-малки деца, а капсулите за по-големите.

ПРИЕМ И ДОЗИРОВКА НА РИБЕНО МАСЛО EVCLO ПРИ ДЕЦА

Децата могат да приемат между 500 и 1200 милиграма рибено масло на ден, в зависимост от възрастта, височината и теглото си. Течното рибено масло може да се поглъща директно или смесено с храната, стига да не го загрявате. Добавете го към сокове или в комбинация с мед.

  • Бебета над 9 месеца – започва се с една капка на ден и постепенно се стига до максимум 1/8 чаена лъжичка (0,625 мл);
  • Деца от 1 до 3 годинки – започва се с няколко капки на ден, като дозата постепенно се увеличава до 1/8 – 1/4 чаена лъжичка (1,25 мл);
  • Деца от 3 до 5 годинки – започва се с 1/8 чаена лъжичка и постепенно се увеличава, докато стигне 1/2 чаена лъжичка (2,5 мл);
  • Деца от 5 до 12 години – започва се с 1/4 чаена лъжичка, като дозата постепенно се увеличава, според теглото на детето;
  • Тийнейджъри – започва се с 1/4 и се увеличава максимум до1 чаена лъжичка (5 мл).

Rosita EVCLO екстра върджин масло от черен дроб на треска е изцяло натурален продукт, който не съдържа живак. То е богат източник на имуностимулатори – витамини А и D, както и на Омега-3 мастни киселини. Всичко това прави EVCLO истински полезно допълнение към диетата, което подсилва защитните сили на детския организъм. Употребата му е особено подходяща за началото на новата учебна година, преди настъпването на грипния сезон.