Преминаване към съдържанието

Какви са ползите от това да приемате рибено масло по време на бременност

13 May, 2019 27

Известно е, че начинът по който се храним е от огромно значение за здравето ни. Когато става въпрос за бременност, начинът на хранене е още по-важен, за да може бебето да се развива добре и майката да запази здравето си.

Много проучвания показват, че приемът на рибено масло по време на бременност има много положителни ефекти както върху майката, така и върху плода. Ако сте бременна и решите да приемате рибено масло под формата на хранителна добавка, това може да се отрази на бебето ви като:

  • намали риска от астма или хрипове;
  • намали риска от хранителни алергии;
  • стимулира имунната система на детето;
  • намали детските настинки.

Тези ползи за здравето се засилват от Омега-3 мастните киселини и докозахексаеновата киселина (DHA), които се съдържат в рибеното масло. То има много благоприятни за тялото ползи за всички, без значение дали става въпрос за мъж или жена.

Много хора вярват, че рибеното масло може да помогне за:

  • предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания;
  • намаляване на възпалението в тялото;
  • да подобряване на психичното здраве и удължаване на живота.

 

Как храненето на майката влияе на плода?

Изследванията, публикувани в Обществената библиотека на науката, подкрепят връзката между храненето на майката и риска от заболявания на имунната система при детето. Пренаталните витамини и приемът на рибено масло може да намалят съответно риска от екзема и алергичната сенсибилизация към храната.

Алергиите към храната, като ядки, яйца, мляко или пшеница, са симптом на неправилно функциониране и прекомерно реагиране на автоимунната система, предизвиквайки симптоми като обриви, подуване, повръщане и хрипове.

Противовъзпалителния ефект, който Омега-3 има върху тялото, води до намален риск от развитието на алергии и чувствителност към определени храни. Това проучване показва, че когато майката взема рибено масло по време на бременност и кърмене, рискът от алергии към храни при детето намалява значително.

 

Защо точно Омега-3 мастни киселини

Увеличаването на употребата на растителни масла и животни, хранени главно със зърно през последните няколко десетилетия, доведе до това, че хората консумират повече Омега-6 полиненаситени мастни киселини. Така, приемът на Омега-3 мастни киселини намалаява.  Изследванията на New England Journal of Medicine са установили, че именно намаленият прием на Омега-3 води до повече случаи на хриптене и астма при децата. В заключение, това проучване се посочва, че приемът на добавки, съдържащи Омега-3 мастни киселини през третия триместър на бременността намалява риска от хриптене или астма, както и инфекциите на долните дихателни пътища.

 

Ами настинките?

Доказано е, че приемът на рибено масло по време на бременност може да елиминира появата на настинки при бебето. Статия на Американската академия по педиатрия установи, че добавките с Омега-3 по време на бременност намаляват появата на настинки при деца на 1 месец и повлияват продължителността на симптомите на заболяването при деца на 1, 3 и 6 месеца. С други думи, бебетата, чиито майки са приемали Омега-3 по време на бременността настиват по-рядко, а когато това се случи, симптомите отшумяват по-бързо.

 

Кое рибено масло е най-подходящото по времен а бременност?

Необработеото, Extra virgin рибено масло Rosita е чудесен начин да приемате Омега-3. Ако искате това да стане с храната, риба като треска, сьомга, скумрия и сардина са богати на Омега-3. Световната здравна организация препоръчва хората да консумират 1-2 порции риба седмично.

Щом стане въпрос за прием на Омега-3 по време на бременност, препоръчителното количество е 340 грама от различни морски храни с ниско съдържание на живак всяка седмица. Морските храни с ниско съдържание на живак и с високо съдържание на Омега-3 мастни киселини са: сьомга, треска, аншоа, херинга, сардини, пъстърва и атлантическа и тихоокеанска скумрия.

Други безопасни възможности за избор са скариди, минтай, тилапия, сом и консервирана риба тон. Въпреки това, бременните жени трябва да ограничават бялата (албакорен) риба тон и пържолите от риба тон до 6 грама (170 грама) на седмица.

Ако не ядете морски дарове, рибеното масло Rosita е лесен начин да си осигурите нужното количество Омега-3. То е чисто, без добавени синтетични витамини. С него можете да бъдете сигурни, че получавате чист продукт от Норвегия за вашето здраве и здравето на детето ви. 

Поръчайте рибено масло Rosita още сега, за да се погрижите за здравето си по най-добрия начин.

1
Free Gift