Преминаване към съдържанието

5 съвета, с които да избегнеш отпуснатата кожа след отслабване

08 Nov, 2018 37

Колаген, много вода и още няколко неща, които ще ти помогнат да имаш не просто стройна фигура, но и стегната, гладка кожа

Имаш най-добрия план за отслабване. Комбинацията между тренировка и хранителен режим е специално изготвена, за да ти осигури ефективно отслабване и достигана най-добрите за теб килограми. Спазваш я стриктно и вече започваш да виждаш резултати щом стъпиш на кантара.

Но не забравяш ли нещо?

Знаеш ли, че когато отслабваш, трябва да се погрижиш и за кожата си? Ако целта ти е да свалиш най-много 5 килограма, то едва ли ще и повлияеш много. Но ако целиш по-драстично отслабване, то вероятността дa се сблъскаш с отпусната кожа е много голяма.

За щастие, можеш да се справиш с това бързо и лесно, ако следваш тези ценни съвети още от първия ден на режима си за отслабване:

 

Пий повече вода

Вероятно знаеш, че за да бъде тялото ти здраво, трябва да пиеш поне по 8 чаши вода. Това важи и за здравето и еластичността на кожата ти. Парче лимон или лайм във водата ще подсили метаболизма ти и ще подобри цялостното здраве на кожата ти.

 

Яж повече плодове и зеленчуци

Плодовете и зеленчуците съдържат витамини и минерали, които ще помогнат на кожата ти да се възстанови по-бързо след отслабване. Ето защо е добре да увеличиш приема на свежи плодове и зеленчуци още от първия ден на режима си. Добре е те да са сезонни и да се консумират сурови. Така ще доведеш до минимум отпускането на кожата.

 

Ексфолирай кожата си редовно

Ексфолирането премахва мъртвите клетки и разкрива нова, здрава кожа. Редовното ексфолиране ще ти помогне да запазиш кожата си гладка и сияйна. Така ще увеличиш притока на кръв към нея и ще и помогнеш да запази еластичността си.

Приемай повече протеини

Ясно ти е, че ако искаш да имаш стегнато и мускулесто тяло, трябва да консумираш голямо количество протеини. Но знаеше ли, че те могат да ти помогнат да се справиш с отпускането на кожата? Протеините са източник на колаген – един от основните градивни елементи на кожата. Достатъчното му количество я прави здрава, стегната и еластична. Ето защо, постарай се да осигуряваш на тялото си достатъчно количество протеини дневно.

И тъй като това често се оказва трудна задача, можеш да започнеш да приемаш колаген под формата на хранителна добавка. В този случай, хидролизираният колаген е твоето решение. Без вкус и мирис, можеш да го разтвориш във вода или да го добавиш към любимите си топли и горещи напитки. Така ще им се наслаждаваш като в същото време помагаш на кожата си да бъде здрава и стегната.

Поръчай своя Хидролизиран Колаген още днес!

Желатинът ще я направи по-еластична

Желатинът ще подхрани кожата и ще я направи по-еластична. Но набавянето му с храната може да бъде малко трудно, освен ако не сте фен на пилешките крака, ребрата или говежда опашка. За щастие, желатин можете да си набавите и с хранителна добавка, което се оказва най-бързият и лесен начин. Разтворим в топли течности или такива със стайна температура, желатинът ще подхрани допълнително кожата ти и ще те спаси от увисването, причинено от загубата на тегло.  Бонус: Желатинът ще се погрижи и за ставите ти, които са под напрежение заради редовните тренировки.

Поръчай от тук своя Желатин за еластична кожа и здрави стави!

 
1
Free Gift