Преминаване към съдържанието

Хидролизиран колаген – храната, от която тялото ти се нуждае!

09 Nov, 2018 6

ЕТО ЗАЩО ХИДРОЛИЗИРАНИЯТ КОЛАГЕН ЩЕ ТИ ПОМОГНЕ ДА ОСТАНЕШ ЗДРАВ!

Знаеш, че когато огладнееш, стомахът изпраща сигнал към мозъка, който те кара да усещаш глад. Така знаеш, че трябва отидеш на обяд/вечеря или просто да хапнеш нещо, за да задоволиш глада си.

Когато тялото ти е гладно, то също изпраща своите сигнали. И ти можеш да ги видиш: възпаления в мускулите и ставите, проблеми с храносмилането, болка, суха кожа и уморен вид. Всички тези неща ти дават да разбереш, че нещо ценно липсва на тялото ти и е време да му го дадеш. А това ценно нещо е именно колаген!

Думата “колаген” идва от гръцката дума за лепило и това е полезен начин да разбереш ролята, която колагенът играе за твоето физическо здраве. В скелета, сухожилията, мускулите, кожата и дори зъбите си, колагенът е структурен протеин, който свързва клетките и тъканите заедно, като същевременно им помага да поддържат форма и цялост.  Но с годините, тялото ти произвежда все по-малко колаген. Ето защо трябва да си го набавиш отвън, ако искаш то да продължи да бъде здраво.

Като най-богатия протеин в организма, колагенът се среща в мускулите, кожата, кръвта, костите, хрущялите и сухожилията. Тъй като той е градивен елемент, който:

  • подпомага еластичността на кожата
  • държи заедно костите и мускулите
  • защитава органите
  • осигурява структура на ставите и сухожилията

Добре е да помислиш за допълнителен прием на протеин под формата на хранителна добавка. Ето още 3 причини, които правят колагена най-важната храна за тялото ти:

МОЖЕ ДА ОБЛЕКЧИ БОЛКАТА В СТАВИТЕ

Тъй като хрущялът ти отслабва и се влошава с възрастта, може да започнеш да чувстваш ставите си твърди и болезнени. Проучвания показват, че повишаването на приема на колаген може да помогне за намаляване на болката в ставите и облекчаване на симптомите на артрит.

 

ПОМАГА ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА МУСКУЛИ И ИЗГАРЯНЕТО НА МАЗНИНИТЕ

Колагенът е основен компонент на мускулната тъкан, така че не е изненадващо, че може да има голямо влияние, когато става дума за изграждане на мускулна маса. Освен това, колагенът съдържа и концентрирано количество глицин, аминокиселина, участваща в синтеза на креатин. Това може да снабди мускулите с необходимото гориво за захранване по време на тренировката. Това прави колагенът идеален за хората, които спортуват редовно.

 

МОЖЕ ДА ПОДОБРИ ХРАНОСМИЛАНЕТО

Колагенът се съдържа и в съединителната тъкан на червата и може да помогне за подсилването и поддържането на здравето на защитната обвивка на храносмилателния тракт. Това е от критично значение, тъй като промените в бариерната функция на червата, могат да позволят на различни частици да преминат в кръвта. Това от своя страна може да доведе до възпаления.

 

Това са само част от ползите, които колагенът има върху организма ти. Той е отговорен също така за здравето и красотата на кожата и косата си. Ето защо е добре, ако искаш да бъдеш здрав, ежедневно да набавяш на тялото си нужното количество колаген. Но как?

Хидролизираният колаген на прах е най-бързият и лесен начин да го направиш. Можеш да го добавиш в любимия си сок или кафето си сутрин, да го добавиш в любимото си мюсли или да го направиш част от здравословните смутита, които пиеш. Така даваш на тялото си нужното му гориво, за да бъде винаги във форма.

Поръчай хидролизиран колаген Great Lakes Gelatine още сега!

 
1
Free Gift