Преминаване към съдържанието

Как да запазите колагена в тялото си?

08 Mar, 2019 98

Всеки иска да изглежда добре. И вие ли сте от хората, които желаят сияйна и еластична кожа, здрава коса и кости? Но с напредването на възрастта може би забелязвате колко по-трудно е да постигнете това? В стремежа си да сме красиви забравяме, че преди всички най-важното е да сме здрави отвътре. Това е максимата, към която се придържаме трябва да бъде - „Здрави отвътре и красиви отвън“.

Знаете ли, че веществото, което поддържа целостта на организма е колагенът. Колагенът е най-често срещаният протеин в тялото ни. Той е основната съставка на косата, ноктите, сухожилията и съединителната тъкан. Отговорен е за стегнатостта на кожата и е от решаващо значение за силата на костната ни структура. Когато нивата на колаген са високи, кожата е по-сияйна и с младежки вид. Интересното за колагена е, че стимулирането на растежа му предизвиква ефект на доминото. Колкото повече колаген имате, толкова повече тялото ви е в състояние да го произвежда и поддържа, но с времето неговото количество намалява.  Затова, необходимо е да се погрижим за това нивото му да е достатъчно високо. В противен случай кожата става по-суха и отпусната, косата ви вече не е толкова здрава, започват да се появяват бръчки, сухожилията и връзките губят еластичността си, а ставите вече не са толкова подвижни.

За щастие, има доста начини да помогнем на тялото си естествено да произвежда повече колаген, което подобрява вида и здравето ни. Красотата започва отвътре –  здравословни продукти и балансиран режим на хранене са гарант за по-здраво тяло, по-красива кожа и коса. Има храни, които стимулират производството на колаген и включването на някои от тях в менюто ви не е никак трудно. Ето кои са те:

Плодове, богати на витамин С

Витамин С е изключително важен за образуването на колаген. Цитрусовите плодове са с високо съдържание на аминокиселините лизин и пролин, познати с това, че се преобразуват в колаген и така намаляват образуването на бръчки. Съдържа се в портокалите, лимоните, кивитата, грейпфрута, мангото, ананаса и др.

Женшен

Има анти-стареещ ефект. Женшенът се абсорбира добре в кожата, предпазва от UV лъчи и насърчава производството на колаген. Можете да го приемате като добавки или под формата на чай за пиене.

Кориандър

Освен в кухнята, тази подправка има чудотворно влияние против стареенето на кожата. Съдържа линолова киселина и антиоксиданти в нея, се борят със свободните радикали в кръвта, които разрушават здравите кожни клетки.

Месо

Задължителна част от менюто. Благодарение на високото си количество колаген, най-подходящите меса са телешко, пиле, говеждо, еленско и свинско(най-вече крачетата).

Алое вера

Гелът от алое вера отдавна се използва за лечение и успокояване на рани. Причината, поради която има такова действие е, че самото растение стимулира растежа на клетките и увеличава производството на колаген, когато се прилага локално или дори се приема през устата.

Водорасли

Съставките на морските растения стават все по-популярни и това е така, защото повечето увреждания на кожата са причинени от "окисляване" - излагане на кожата на елементи като замърсяване. Това може да увреди растежа на клетките. Водораслите са способни именно да предотвратят окисляването. Предлагат се като хранителни добавки в повечето аптеки.

Хидролизиран колаген

Хидролизираният колаген е един от най-лесните начини да доставяте на тялото си ежедневната доза колаген, от която то се нуждае, за да бъде здраво. Ако нямате време за специална диета или не харесвате някои от храните, които подпомагат производството на колаген, това е вашето решение.

Хидролизираният колаген Great Lakes Gelatine е създаден по специална технология, напълно натурален и максимално усвоим от тялото. Можете да го добавяте в кафето си, в закуската, в сока. Имате огромно разнообразие от опции, а всичко, което се иска от вас, е да изберете най-подходящата за себе си.

Здравата кожа е добър показател за усещането на останалата част от тялото. Истината е, че няма как времето да бъде спряно и да се обърнат напълно признаците на стареене. Повишаването на колагена естествено подобрява не само външния ни вид, но и нашето здраве като цяло.

Поръчайте своя хидролизиран колаген Great Lakes Gelatine още сега!

1
Free Gift