Преминаване към съдържанието

Най-важните 10 ползи на магнезия

07 Nov, 2018 1379

Искате ли да се избавите от стреса? Да живеете на пълни обороти и да се  радвате на живота си? Да бъдете спокойни и щастливи? Знаете ли колко бързо може да се случи това? Ако ви кажа, че само като прибавя една добавка към дневния ви режим, бихте могли значително да подобрите живота си за секунди? Ще повярвате ли? Звучи някак пресилено, нали? Разбирам. Но отнема буквално само секунди, за да получите тази добавка в тялото си и тя да сработи. Още от първата доза ще започнете да забелязвате значителни подобрения в състоянието на тялото и ума си. А магическата добавка е Магнезий!

Магнезият е невероятен минерал с много дълъг списък от ползи за човешкото тяло. Магнезият отговаря за над 700 основни функции, които се случват в тялото ви точно сега. Продължете да четете и ще научите как получаването на достатъчно от този важен хранителен елемент може веднага да подобри живота ви. Ето 10-те най-важни ползи от магнезия

Естествено помощно средство за по-пълноценен сън

Всеки има нужда от сън и за щастие магнезият помага да спите повече. Поддържането на подходящи нива на този изключително важен минерал увеличава GABA (Gamma-Aminobutyric Acid) рецепторите на мозъка, които му помагат да изключва вечер и ви позволяват да спите дълбоко и качествено.  Още от първия  ден с повишени нива на магнезий  ще започнете да се наслаждавате на по-дълбок, по-спокоен сън.

 

Помага да сънувате

Това се случва, защото магнезият помага да получите по-дълбок сън всяка нощ. Когато спите дълбоко и спокойно, вашият мозък е в състояние да влезе в петия етап на съня – (парадоксалния сън, включващ бързо движение на очите).  R.E.M.сънят е фазата, в която се сънува. Освен че е индикатор за качеството на съня ви, той също е важен и за обработката на нерешените емоционални преживявания, което е основната му функция. Помислете за намазване на ръцете си с малко магнезий ….

Увеличава енергията ви

Магнезият играе основна роля в разграждането на глюкозата и превръщането й в енергия. Когато нивата на този минерал са ниски, този процес се забавя значително и сърдечният ви ритъм и приемът на кислород се увеличават, което води до изтощение. Ако искате да сте по-издръжливи, уверете се, че давате на организма си достатъчно количество магнезий.  Ако сте спортист или имате натоварен начин на живот, помислете как можете да „нахраните” организма си с допълнително количество магнезий.

Успокоява мускулните болки

  1. Недостигът на магнезий може да засили болката и напрежението в мускулите, но поддържането на подходящи нива на този хранителен елемент помага на мускулите да се отпуснат и да ги прави по-гъвкави. Клиничното проучване показа, че само 500 мг магнезиев глюконат могат да ви помогнат бързо да се отпуснете и намаляват мускулните спазми. Представете си, че получавате облекчаване на болката по естествен начин и разрешавате проблема в корена, вместо да разчитате на лекарства, които просто потискат болката.

Помага при болки в ставите

    1. Магнезият е сред 18-те минерала, които играят важна роля за комплексното ви здраве; успокоява възпалението, което може да доведе до скованост и болезненост в ставите. Добавянето на този важен минерал към вашата система повишава подвижността на ставите ви и намалява възпалението, което може да ви скове. Често след използването на магнезий  хората споделят за пълно възстановяване на движението и намаляване на болката. 

Хидратира кожата

  1. Това е интересна полза, която изненадва много хора: магнезият има положителен ефект и върху външния ви вид и състоянието на кожата ви. Това е така, защото той е електролит, който играе важна роля за поддържането на клетките ви хидратирани. Когато тялото ви е правилно хидратирано, кожата ви изглежда по-млада. Магнезиевите добавки, които се прилагат трансдермално (като EASE), имат по-пряко въздействие върху кожата ви. Така че, ако искате да се грижите за красотата си по естествен начин, няма по-добър момент от СЕГА, в който да започнете да приемате магнезий.

Поддържа здравословно кръвно налягане

  1. Докато магнезият никога не трябва да се използва за заместване на медицински предписания, той може да спомогне за поддържане на нормална циркулация на кръвта, което от своя страна допринася за поддържане на здравословно кръвно налягане. Това вероятно е свързано с положителните ефекти на магнезия върху мускулите (включително и сърцето). Шокирайте вашия лекар при следващото си посещение с подобряване на нивата ви на магнезий чрез ефективна добавка, може би те ще помогнат за разпространяването й!

Балансира нивата на калций

Поддържането на подходящи нива на съотношението на магнезия към калция е наложително за доброто здраве; когато тялото ви има твърде много някой от тези минерали, то той може да предизвика проблеми с мускулните и ставните функции. Балансираните нива на калций допринасят също за оптимално здраве на костите. Силата на костите ви и безпрепятственото ви придвижване силно се определят от този минерал, взаимодействащ правилно с вашата система. Твърде малкото калций прави костите ви слаби и нездравословни. Прекалено многото калций прави вашите стави твърди и болезнени. Поддържането на подходящи нива на магнезий за тялото ви може да спомогне да постигнете един здравословен баланс, при който да се чувствате истински добре.

Освобождава от стреса

  1. Магнезият регулира нервната система и може да помогне за предотвратяване на стреса, тревожността, нервността, безпокойството и раздразнителността. Магнезият има също положително въздействие върху здравето на сърцето и артериите, което е важно за всеки, който е подложен на редовен стрес.
    По време на периоди на изключителен стрес или тревожност магнезият е необходим в по-големи количества. Това е минерал, който естествено успокоява нашите мускулни и нервни системи. Именно затова, липсата му води до появата на мускулни крампи. По същия начин когато става въпрос за физически реакции на стрес (като пристъпи на безпокойство), може да се окаже, че най-малкото отчасти е виновен недостигът на магнезий. Тези реакции допълнително лишават тялото от минерала, правейки добавката още по-важна. Това може да бъде безкраен цикъл, но можете да го изпреварите просто с добавянето на магнезиевата добавка. Понякога само една доза от този мощен минерал е достатъчна, за да се почувствате по-спокойни и да се освободите от усещането за тежест и напрежение.

Ускорява мозъчната функция

  1. Ниските нива на магнезий може да доведат до изключителен стрес и умора на мозъка, така че постигането на подходящо количество от магнезий в системата ви може да ускори мозъчната ви функция. Хората, които вземат магнезий ежедневно, съобщават за чувство подобно на вдигаща се мъгла от съзнанието им и те имат по-силни познавателни способности просто чрез добавянето на този “господар на минералите” към рутинния си прием. Имате ли наближаващи изпити? Може би вие работите по специален проект за данъчно облагане на работното си място? Може би магнезият може да ви даде предимството, от което се нуждаете, за да получите най-добрите резултати!
    И така…Как да осигурите на тялото си достатъчно магнезий?Магнезият е от съществено значение за толкова много ключови функции, така че остава въпросът как да се гарантира, че тялото ви го получава достатъчно?Може би си мислите, че най-лесно това става с храната. Но истината е, че храненето не може да донесе нужната доза магнезий. Именно затова е добре да помислите да приемате ценния минерал под формата на добавка. 

Научи повече за магнезия и ползите от него:

http://www.huffingtonpost.co.uk/marek-doyle/help-me-sleep-magnesium-secret-to-sleep-problems_b_3311795.html
http://psychcentral.com/lib/stages-of-sleep/
http://www.webmd.com/women/features/10-energy-boosters
http://www.doctoroz.com/blog/jacob-teitelbaum-md/magnesium-pain-relief
http://www.mindbodygreen.com/0-5473/11-Miraculous-Ways-Magnesium-Heals-Your-Mind-Body.html
http://drsircus.com/medicine/magnesium/inflammation-and-systemic-stress
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/06/11/magnesium-benefits-your-blood-pressure.aspx
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/12/17/magnesium-benefits.aspx
http://www.healthy.net/Health/Essay/Magnesium_The_Stress_Reliever/74 

1
Free Gift