Преминаване към съдържанието

5 начина да повишим имунната система на детето си през зимата

22 Jan, 2019 73

С влошаването на атмосферните условия и все по-редките разходки на чист въздух малките палавници по-често биват излагани на различни вирусни и бактериални атаки. Ако вече посещават детско заведение (ясла или градина) и са в постоянен контакт с голям брой деца, рискът от инфекции се повишава. Още повече, че именно в ранна детска възраст, имунната система е все още незряла и в процес на формиране на собствена защита. Ще ви представим 5 лесни начина, с които да повишите имунната система на своя малчо и избегнете неприятните боледувания през зимата.

Добра хидратация

Пиенето на вода е толкова важно както през лятото, така и през зимата. Много хора свързват приема на течности с високите температури и потенето и това е така, но в никакъв случай не означава и че през зимата не можем да се дехидратираме – напукани устни, суха и белеща се кожа и др. Водата „отмива“ токсините от бъбреците, което я прави жизненоважна при борбата с болестите и спомага за естествения обмен на веществата в тялото. Затова уверете се, че вашият малчуган приема достатъчно течности на ден.

Разходки и свеж въздух

За да растат децата здрави и неподатливи на инфекции и за да имат силна имунна система, задължително е системното закаляване. Желателно е да прекарват време навън, да играят и като цяло да се движат, така че разходките на свеж въздух са идеални за това.  Витамин D е много важен за костната система и е естествен имуностимулатор, който се набавя предимно от слънцето. Дори през зимата детето ви може да приема необходимото количество слънчева светлина като и само 20 минути на ден са достатъчни. Не забравяйте обаче и да го обличате добре. Дрехите трябва да осигуряват топлина, но и свобода на движенията.

Хигиена

Поддържането на добра лична хигиена е неизбежна за доброто здраве. Уверете се, че всеки път след игра навън детето ви си е измило ръцете. Можете да ползвате и антибактериални гелове, които са супер, но няма нищо по-добро срещу микробите от малко топла вода и добре познатия сапун. При малките деца рискът идва и от това, че играят с играчки на различни деца, затова е необходимо винаги да почиствате добре и играчките на вашето дете.

Сън

Липсата на сън отслабва организма, с което го предразполага и прави по-податлив на различни инфекции. Хубаво е да изградите режим на спане, който да доставя необходимите часове сън на детето. Изразходването на повече енергия през деня чрез разходки и спорт ще ви гарантира пълноценен сън на вашето дете през нощта. Скорошно проучване на германски учени е доказва, че 80% от бебета, които спят върху животинска вълна и одеяла, направени от такава има по-малко вероятност да развият астма като деца. Така, че осигурете максимален комфорт на своето дете, за да има пълноценен сън.

Правилно хранене

Без съмнение е, че приемането на пълноценни хранителни вещества играе определяща роля. Още от малки ни учат, че „зеленчуци който не яде, той голям не ще да порасте“, както се пее в детската песничка. Да, важно да изградим навик в своите деца да приемат достатъчно плодове и зеленчуци, но знаем и че само това не е достатъчно. Необходимо е да се приемат омега-3 и омега-6 мастни кисели, които се съдържат в рибата, орехи и др. Добър ефект имат и храните, богати на белтъчини като месо, мляко, яйца, варива и др. Разбира се, винаги можете да добавите в менюто мултивитамини и имуностимулатори, за да сте сигурни, че детето ви получава нужните количество полезни вещества.

Рибеното масло Rosita e чудесен помощник, ако искате да подобрите имунитета на детето си.  Изцяло натурално, то съдържа всички необходими Омега-3 мастни киселини, от които детето се нуждае, за да изгради здрав имунитет и да се бори с вирусите. Създадено по автентична викингска технология, рибеното масло Rosita с лекота:

  • Подобрява имунитета на детето;
  • Подпомага развитието на мозъка и мозъчната функция;
  • Подсилва костите и зъбите.

Поръчайте рибеното масло Rosita още сега, ако искате да повишите имунитета на детето си по естествен начин.

1
Free Gift